Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 2 mars 2009

Hoppas att Moraklockorna gick rätt iaf ...

Av Lizzie - 2 mars 2009 11:49


med tanke på gårdagens aktiviteter i fädrens spår .. ;) för om klockorna  i Orsa kan man då bara säga att tiden är ur led eller nåt, för de uren måste dra sig nåt alldeles förskräckligt .. FORT alltså, för visserligen har det varit drag under galoscherna här, men att helgen ( för vår del alltså ..) skulle vara förlängd har jag då inte märkt nåt av, för nu är den ju plötsligt slut .. :-( !!



Själv har jag fått leka beffälhavare med bogserlina och dito vidhängande matte på släp bakefter vareviga gång jag och laggarna skulle rastas i de välpreparerade skidspåren, åsså skyller matte på att hon annars bara kan staka med en arm ..  ;) !! Tja, vad säger man då, annat än häng på !!!!


Fick för övrigt beröm för att jag inte glömt bort dragregel nr 1 = Håll undan när det bär utför, och det kan jag ju bara säga att även om jag oxå till och från kan drabbas av det där ÅNK et , så vill man ju inte riskera att bli påkörd av sin egen matte .. ;)  så undan håller jag ...  *s* !




Undrar förresten om man måste hålla sig undan i fortsättningen, för gissa om jag trodde att jag såg spöken mitt på ljusa dan, när en jättestor skylt ( placerad precis där man svänger upp till " vår " Rovdjursväg .. ) tornade upp sig mitt framför nosen på mig .. :-) för såna björnar sover ju aldrig ... och näst Homo Sapiens själva,  är det viss världens farligaste rovdjur för just de tvåbenta iaf, men jag hoppas att dom inte äter små ESS .. Oooops !!!


Men då kan ju iaf den skrönan om att man kan möta isbjörnar på gatorna i Sverige bli riktigt sann .. åsså har man ju förstås hört det där om att isbjörnen gör glass, när han går på dass ... 




Med andra ord är det kanske snart slutsjunget ( eller iaf sjungs det på sista versen ) om björnen som sover i sitt lugna bo ...  !?!?


Snöiga nosgnugg från en liten Isglass ( Ice Lolly you know .. )

och hennes dito i dubbel bemärkelse insnöade matte !



// Lizzie med flock




PS Tror jag passar på frågan om vem som sov var ... * fniss * !! DS


Påtänkt ännu lite senare : Eller förresten, eftersom det ju tillkommit ytterligare "opassande" frågor i ämnet  sovplatser,  så kontrar jag med att jag deltar i en tävling, där man kan vinna ett jättefint täcke att dra över öronen, för i så fall skulle man ju inte behöva höra nån fråga alls .. *s* !! Om man skulle vinna alltså .. ;)))) 


 

                              Så här står det på  Tunas sida


Välkomna att delta i utlottningen av detta nysydda täcke av nya tyger delvis med hundmotiv. Det har måtten 72 x 83 cm och passar som mitt eget nya till en medelstor biabädd, men kan förstås även läggas i en barnvagn eller vagga om man så vill.

Jag kan inte försäkra att inte en del hundhår kommer med, även om matte har rullat en klädrulle över det åtskilliga gånger. Skriv en kommentar om du skulle vilja vinna täcket och länka till tävlingen i din blogg. Matte drar vinnaren den 15 mars. 



 
 
Marie L

Marie L

2 mars 2009 12:25

Det är bäst ni "ser upp" ifall de redan är på ingång...björnarna alltså!

http://www.123minsida.se/Minos

 
Ingen bild

ESSingarna

2 mars 2009 12:46

Du får nog sätta dig tillsammans med dina tvåbeningar och titta på dokumentär om isbjörnarna (Isbjörnar och orangutanger) för där får både två och fyrbenta veta hur man skall göra när man har isbjörnar runt knuten. Vi kan säga så mycket att vi med skräckblandad förtjusning såg en samojed som visade nalle var skåpet skulle stå.

Kram Almi och Erk

 
Gizmo

Gizmo

2 mars 2009 14:09

JÖSSES JÄNTA stick hem från "norrland till stan!! Där finns inga björnar och andra vildsinta odjur ;-)
Vaaa kunde du köra i spåren?? Tur att "nöden inte har någon lag" och att "man tager vad man haver sa Kajsa Varg" :-))Ja så ni kunde skida omkrig alltså ;-)
Kram brollan

http://bloggagratis.se

 
lotta med juni o cola o Tuvaluva ;)

lotta med juni o cola o Tuvaluva ;)

2 mars 2009 16:12

ojoj...tror bestämt att vi måste ge oss upp mot orsa o kolla isbjörnar snart !!COOLT!hihi..jasså vem som sov vart får vi icke veta*ler*då drar vi våra egna slutsatser då;)jag har inte åkt skidor men väl gått. låångt. vi hade en så sööt liten kille med oss som åkte vagn, kolla in får du se! benen bultar nu efter ännu en vända till skolan, för insamling av killar.

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Gazton

Gazton

2 mars 2009 20:00

Å sjutton säger matte, isbjörnar i Sverige. Matte kollade lite på dom där skidåkarna också, själv tycker jag dom såg lite fjolliga ut =)

http://gaztons.wordpress.com

 
Frippe & Cash

Frippe & Cash

2 mars 2009 20:05

Det gjorde ni helt rätt i!! Tassa in hos oss en sväng, menade jag! Ja jag får nog lov att skaffa något större snart för det står nog inte på förrens han vuxit ur liggvagnen. *ler* Visst är han söt?? det tycker vi med men jag kan tala om att det kommer fram horn på honom ibland......
Kram på er....

http://frippe.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Xit och hans matte :)

2 mars 2009 20:19

....vill säga hej och lämnar av en kram till er....
Hoppas vi har tid över att höras nån dag i veckan. Är sååååå himla trött efter helgen...(hmmm..ska man inte vara utvilad då??) så här blir snart kväller.
KRAM KRAM

 
Lena

Lena

2 mars 2009 21:45

Isbjörnar ; ))))
Mysiga djur!

Ha en skön kväll!

Sov gott!

Kram Lena

http://www.nygards.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

2 mars 2009 22:19

Tänk att man alltid lär sig något nytt.....jag hade ingen aning om att det var isbjörnarna som gjorde isglass!? Kram och nattinatt

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Lena,Atlaz,Ginger

Lena,Atlaz,Ginger

2 mars 2009 23:05

Hello..
JÖSSES så länge sedan jag bloggade runt :(
Av någon underlig anledning hinns det inte med lika mycket som förr... Nåt som att "svänga de lurviga" tar mycket tid just nu ;)
Förstår att ni har en härlig tid i skidspåren, låter så kul att ha hund på drag...Lizzie är duktig som lärt sig hålla undan.
Nu hoppas jag det inte tar lång tid innan ni får fart på en ny sida så allt blir som vanligt igen.
Sköt om er och ha det jätte bäst!!
//Kram i mängder Lena, Atlaz och Ginger

http://www.gladiatorkillarna.se

 
Storolillnosarna

Storolillnosarna

2 mars 2009 23:21

HJÄLP!! Isbjörnar!!! Dom e JÄTTE-SÖTA - men också JÄTTE-FARLIGA!! Har vi hört... eller sett på TV.
Hoppas dom sätter upp rediga staket, eller däruppe i norrland kanske dom tycker det räcker med en gärdsgård... eller två ;)
Eh... 18:e maj... Då är det väl ändå ingen snö däruppe.. eller? Hur stor är denna park? Hur många isbjörnar är det? Var sov du, Lizzie? Och var sov din matte? Frågorna hopas! Vadå "passar"..? Fegis!

Retsamma svansviftningar från oss i Åkersberga

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Ingela

Ingela

3 mars 2009 13:19

Vad duktig du är som ser till att matte får draghjälp i skidspåret! Förståndig oxå som håller dig undan när det går utför;-) Ha det bra!

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
Bus

Bus

3 mars 2009 18:54

VA?! Söta vita saker som gör glass?! Lyllos dig! Du...vi har flyttat...tack för inspirationen som inte bara gäller sprattelflattar... ;)
Många puzzar

http://www.boldness.se

 
Timberlake

Timberlake

3 mars 2009 19:17

En alldeles äkta draghund i spåren ser vi:-) Samt isbjörnar - detta blev mycket att smälta för oss på en gång:-) Hoppas verkligen de håller de däringa otroligt vackra och tillsynes fluffigt mjuka björnar ordentligt bakom inhägnad..... Hm, vore inte skoj om de löpte amok däruppe i Grönklitt.... för vi trooor att en liten söt springerflicka som du skulle vara en synnerligen god munsbit för en sådan nalle..... Säkrast att beundra dessa vackra vita bjässar på avstånd!!
Nosgnuggar från pricknäsorna på knl Timberlake

http://web.comhem.se/~u56700985

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

4 mars 2009 20:37

hihi..SORRY!!!men det finns sådanadär i massor..djurmagasinet..borlänge centrum..hihi, ni får svänga in på väg hem;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
siv/Zeffe & Zooto

siv/Zeffe & Zooto

4 mars 2009 21:27

Hallå där, är ni hemma igen eller? Vad mysigt ni måtte haft däruppe med all snö och en massa skidåkning, blir riktigt avundsjuk, jag hör tíll de där som somliga tycker är knäppa, jag älskar snön! Precis som mina killar och Lizzie också har jag förstått.
Ha det bäst
Kramar

http://web.telia.com/~u46806322

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

4 mars 2009 22:15

Ja den har fått jättebra recsensioner och det verkar som om de har lite "klickerfilosofi" i sin jaktträning....att det hunden gör av sig själv lär den sig snabbare och det blir mer befäst :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

4 mars 2009 22:17

Pilutta dig som inte fått appotören.....vi har fått två!! För vi har två medlemsskap :-) Så om du inte får den får du väl höra av dig, hihi !

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

5 mars 2009 06:26

Nu så här års kan man ju tänka sig att isbjörnen "smälter in" så att säga, men när vi var upp i Grönklitt i somras och såg att de ska ta dit isbjörnar kändes det inte fullt så naturligt. Men det är klart, gör de glass så kan man ju ha lite nytta dem på sommaren...:-)

Jag tänkte testa att låta Wilma dra mig på skidor, men nr 1 jag har dålig ordning på laggarna och utförsåkning är ett äventyr även utan hund, nr 2 min lilla polishund ska ju hålla ordning på alla och gillar inte när man åker åt olika håll, blir omkörd eller ligger sist och nr 3 hon skulle nog inte vara lika duktig som Lizzie att hålla undan i backarna. Det skulle förmodligen bli en tollare med två skidspår över ryggen och en matte med två brutna ben.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Lotta & Basse

Lotta & Basse

5 mars 2009 08:23

Nä nån isbjörn på riktigt vill vi inte möta på gatorna, även om det ibland förekommer just isbjörnar ibland ändå...ni förstår, burr! Men nu var det ett tag sedan. Nu slaskar det mest, och är halt :(
Hannarna äter ju tydligen upp sina egna ungar också, om de kommer åt! Uschianemej!
Inga skidor har hämtats än *skäms* så inget drag för vår del. Å andra sidan har vi inte haft så mycket snö nån längre tid att det varit nån idé, typ.
Fint täcke :)
Hoppas allt är bra! Kraaaaaaam :)

http://www.rottisweb.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards