Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 16 juni 2014

Matte har snott Lizzies blogg för att skriva några ord på hennes födelsedag !!

Av Lizzie - 16 juni 2014 20:29

Matte lånar Lizzies blogg ( som för övrigt legat i träda alldeles för länge nu .. ) och försöker ge en kort men någorlunda sammanfattad resumé från år 2010; ( jag menar nu när madamen fyller just 10 ) det år som Lizzie lyckades med att bli kennel Rowntrees första och hittills enda  Lydnadschampion, och så här såg det ut när "ladyn" på plats och favvosställe ( = Läs Skutskärs BK )  blev uppvaktad av sin uppfödare Ulla Larsson !!


 

  

Meningen var förresten oxå att Lizzie då skulle ha prytt Springertidningens framsida med det kort som faktiskt än i dag finns som "symbol" för tidningen på SK:s hemsida :-) , men det blev nåt knas med formatet vilket medförde att den bilden istället hamnade på "baksidan" vilket Lizzie själv givetvis tolkade som att man spart det bästa till sist ;-) !!

Som om inte Lydnadschampionatet räckte som merit för Lizzie, så lyckades hon även det året med bedriften att som första springer ( och hittills enda DP - springer )  kvala in till Lydnads-SM 2011 med hela 294 p i snitt  !!

De poängen räckte oxå till att ta första inteckningen i det då uppsatta vandringspriset i lydnad för Uppsala BK !!


 


Året efter att vårt sedan länge hemliga mål uppfyllts ( dvs att ta oss till SM )  alltså år 2012 tyckte  Lizzie att det nog äntligen var dax att visa att hon faktiskt oxå är en springer av den rätta ullen eller om hellre vill dual purpose ;-) så den hösten  avverkade hon inom loppet av två månader först Nybörjarklass B på jaktprov, fortsatte sen med " Stora Vattenprovet "    ( EV - provet tog hon vid 15 månaders ålder )

                          


Hon  passade även på att svänga sina lurviga i vänstervarv med ett CK i veteranklass !!

                                           Tack Marie Larsson som alltid visat Lizzie så fint !!


Dessutom erövrade Lizzie samma höst sitt femtonde förstapris i Elitlydnad och som grädde på moset avslutades säsongen med ett godkänt resultat i Nybörjarklass A på Gotland :-)


      

  

Så visst kan man väl med fog säga att damen i fråga i flera bemärkelser avslutade med flaggan i topp efter den hösten ... och då menar jag inte bara att svansen tack och lov vajar så fint på fältet på Gotland .. för annars hade man inte sett skymten av nån pricknos även om hon faktiskt höll sig inom skotthåll hela tiden på provet !!!!

  

  

Samma år tog för övrigt Lizzie storslam hos Gävle-Dala SK när hon "plockade hem" priserna för bästa lydnadshund, bästa jakthund samt bästa Allroundspringer!!

Som om inte det räckte  hamnade hon även på Topp-femlistan på Årets Springer på "stora" Springerklubben !!!


Ja visst ja, tre år i rad har ju Lizzie även tagit hem vandringspriset i lydnad från " Stora Springerklubben" men tyvärr har hon hittills inte så mycket som sett skymten av vare sig vandringspriset eller den medföljande boken där man tydligen får skriva nåt om den som erövrat priset ...


Jättetråkigt eftersom Lizzies karriär på tävlingsbanorna nu är över och det beror dels pga en gammal skada som slogs upp på försommaren i fjol :-(( och fortsättningen på sommaren blev tyvärr inte bättre .-(( utan Lizzie drabbades även av anaplasma och avslutade sommaren med att bli huggormsbiten ...


Tanken var ju annars att hon som pigg pensionär skulle trappa ner från tävlingslydnad till rallylydnad ... och vi hann iaf få till tre resultat och titeln RLD N innan den gamla skadan slogs upp i samband med vattenträning :-( och så här såg det ut när Lizzie för sista gången äntrade översta platsen på pallen ( och även den här gången på sin favvoklubb i Skutskär :-))

 


Som avslutning ska jag tråka ut Er med lite mera nördig lydnadsstatistik; om ni inte redan gett upp förstås ;-))

På 27 starter i elitklass lydnad har det alltså blivit 15 förstapris 8 andrapris 2 tredjepris och två medvetet nollade starter men även sammanlagt 20 pallplaceringar varav 9 klassvinster !!

Lizzie har oxå som hittills enda DP-springer sprängt drömgränsen ( som alltså är 300 p )  i elitlydnad med ett resultat på 304 poäng !!


Så väldigt ofta har Lizzie fått höra att hon varit katt bland hermelinerna när hon efter prisutdelning poserat på nån pall  :-)) vilket jag är rätt säker på att hon både trivts och pallat med alldeles förträffligt !!


Men det som kanske mest värmt mattes hjärta är all positiv respons vi fått från " springerhåll " om att vi gjort så fin PR för rasen !!


   Lizzie Hipp hipp hurra på din 10-årsdag Lizzie !! 


  // Hälsar Lizziematten med ytterligare en bild på sin högt älskade Lizzie   


       



 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards