Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 26 maj 2009

All vår början bliver svår ... eller ett steg i taget .. eller kanske stegförflyttning ... typ två steg framåt .. *s* ,

Av Lizzie - 26 maj 2009 19:44



och så här såg det ut när vi gick första kursen för Kenth och NIIna Svartberg, och sen dess har väl iaf lite vatten runnit under broarna .. vilket är samma som att jag i dagarna tvenne åtminstone satte ner alla fyra tassarna i marken .. ))!


Vi har alltså varit på kurs igen, och den här gången var det inte Kenth och Niina själva som höll i kursen, utan de hade bjudit hit Jessica Svanljung och Christa Enqvist från det finska laget som instruktörer på en tvådagarskurs på SBKs kursgård i Kydingeholm.


Jessica har varit stadig i det finska laget under de senaste åren med flera individuella topplaceringar. Christa är regerande nordisk mästare och knep bronsmedaljen vid VM i Stockholm i somras !!


Sex BC, en working kelpie, en jaktlabbe, tre Tollare  åsså en liten odåga .. ( snacka om katt bland hermeliner .. ) samt åtta åskådare har i två dar fått ta del av såååå mycket kunskap att nu mitt lilla huvud känns som det ska spricka .. ;)))


Ett himla trivsamt gäng beträffande såväl fyrfota som tvåbenta deltagare kryddat med bra väder ( regnet kom först nu i kväll ..)  och dessutom gott käk ( åt inte bara tvåbenta .. ) gjorde de två dagarna till väldans bra och minnesvärda och gav nog upphov till både lite nytt tänk och input åt oss allihopa !


Men nu är jag så trött att jag nästan ser i kors, och under eftermiddagspasset ( när jag passade på att vila lite middag i gröngräset ..) så kände sig matte ( som oxå fick plats bredvid mej på MIN dyna .. )   föranledd att upplysa om att det inte var hon som snarkade .. * Harkl * !


Himla ofint tyckte förstås jag att det var att " skylla " på mej, som ju faktiskt inte kunde försvara mej ...  zzzzzzz


Nu ska jag smälta inte bara maten utan alla nya intryck .. :-)) åsså ska jag snart nanna kudden, innan jag somnar där jag sitter ..  zzzzzzz


Natti, natti !


// Lizzie


PS Om vi har tur kanske vi får nån bild till oss, för bl a Camilla med Offe ( som var med i vår grupp ) och Anna som vi mötte på tävlingen i torsdags ( fast hon var ofin  nog att slå oss ... * fniss * ) var med som åskådare ... och jag vet att hon bl a tog några bilder från " avslutningsprovet " som var en om man så säger helt annorlunda " upplevelse "  ... där inte bara en kon var på ängen ... eller poängen .. * ler * utan snurrigt värre var nog bara förnamnet !! DS



 
 
Brollan

Brollan

26 maj 2009 20:28

Åhh så du jobbar och står i syrran. Jag är djup impad av din energi (och din mattes ocskå förståss)Vad katt bland hermelinerna, menar du BC ;-)
kram brollan

http://gizmo.cybersite.se

 
Ingen bild

Nessie

26 maj 2009 20:30

Jasså!! Varit på matlagningskurs!! Utan att tipsa mej! GRR. Men det finska köket är väl inte i världsklass..eller..?? Puzzz från Syrran med stort ess.

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

26 maj 2009 21:33

Jo jag skrev ganska länge, recensera böcker och ha något vettigt att säga, var lite svårare än jag tänkte :-)

Nu är jag ännu mer avis. Bra träning OCH god mat! Jag letar runt efter kurser, men jag får nog vänta till hösten.

Verkar som om det var lite olika nivåer på ekipagen. Men det häftiga är att det brukar fungera ändå, man lär sig alltid något eller får insikter genom att titta på andra.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

26 maj 2009 21:56

Det här kommer att bli komplicerat så håll i dig nu :-) Wilmas bror Tengel bor hos Stina som också har Raiko som kommer från Tollarbos kennel. Raiko till skillnad från Tengel och Wilma verkar vara en riktigt cool tollare. Nästa gång jag ska köpa valp ska jag välja uppfödare och hund nooooga. Inte för att jag inte älskar min (s)tolla, men det kunde ha varit mycket enklare med en cool hund :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Ingela

Ingela

26 maj 2009 23:19

Jätte GRATTIS till ettan i elitlydnad, vad duktiga ni är!!! Kul att både du och matte är nöjda med er kurshelg;-)

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
♥♥♥♥ L  medJuni o Cola♥♥♥♥

♥♥♥♥ L medJuni o Cola♥♥♥♥

27 maj 2009 09:08

vad roligt att det höra om kursen:)trevligt o bra verkar det vara...vet en som börjar på P som gääärna skulle vart där;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

27 maj 2009 09:09

..............å föressten så är jag ledsen om jag "lurade"dig till tävlingen när jag redan vinnit;)...men det visste jag inte när du skrev kommentaren enns...jaha det är någon som vunnit redan tänkte jag bara..sedan fick jag en kommentar av "tävlingsledaren"att det var JAG som vunnit:):)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Marie o Xit

27 maj 2009 16:00

.......är såååååå avis på er som gått en sån kurs!!!!!!!! :) Men man hoppas på att få lite tips framöver..Bara vi har tid att ses så... "en tidsfråga bara..."

Ha det gott och många kramar från oss, Xit o Marie

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

27 maj 2009 18:54

Vi väntar på mer uppdatering om kursen så vi också får lära oss nåt :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
BUS

BUS

27 maj 2009 20:04

Ah, vad kul med kurs för finskor (inte de man har på fötterna.. ;) ) Lite avis blir jag allt!
Kierros hälsar matte (det där med böjning av ord sträcker sig utanför kunskapen).
PUZZ PUZZ

http://www.boldness.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

28 maj 2009 09:05

blå jungrun...fick jag söka efter(tur att goggle finns;)), vad fint det var:)Finns mycket fint i sverige att titta på och undersöka!
man fick ej ta stenar från billudden heller:(så den fina stenen vi fann ligger kvar där!Därför tog vi kort som minne!:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Stella

Stella

28 maj 2009 09:28

Tack för titten hos oss, synd att ni missade tävlingen, men som sagt bra att ni kikade in för nu hittade ju vi er:-)
Du är ju en sådan duktig hund som både jag och matte blir djupt imponerade av, själv har jag enligt matte kork i öronen så det funkar inte så bra för mig..

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Kristin

Kristin

28 maj 2009 09:52

Åh vad roligt... jag blev absolut avis kan jag säga. Kenth och Niina gillar jag faktiskt inte annars. Dom är ju extremt duktiga och kan sin grej men vi har inte samma hundtänk. Därför jobbigt och svårt tycker jag.

Men vad roligt att få träna för några andra och sånna som verkligen kan sin grej. Satsar du mot SM och VM nästa nu då eller ;)

Kram kram

http://www.warnbring.se

 
Jessica

Jessica

28 maj 2009 10:57

Ja vi får väl hoppas att folket på Kydingeholm köpte din förklaring angåendet snarkandet;)

Verkar som ni hade en riktigt härlig kurshelg!:)

http://www.yrlabus.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

28 maj 2009 17:54

Är det någon typ av tango ni utför på bilden? Ingår det i elit?

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Storolillnosarna

Storolillnosarna

28 maj 2009 18:56

Tango? Nej, vi tycker det mer ser ut som hambo! Eh.. Ja..? Ingår det i eliten? Fast det var ju finskor (med dans-skor??) på kursen... Då borde det ju faktiskt vara finsk tango du och din matte håller på med! ;)

Hur som helst är vår matte ganska nyfiken vad ni lärde er i helgen. Lite smakprov kan man väl få..?

Glada svansviftningar

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Sydney med flock

Sydney med flock

28 maj 2009 21:18

Verkar som hermelinen haft en trevlig helg bland kattorna :) Vad spännande att se hur ni omsätter kunskaperna i praktiken. Vi ser fram emot att läsa om fler pall-platser i framtiden.
Kramiz från Sydney och en matte som är Vårrusig.

http://www.pomberlys.se

 
Arras o Aylaflocken

Arras o Aylaflocken

29 maj 2009 10:37

Ni verkar haft en härlig kurs, hoppas att er pingst blir lika bra med varmt och soligt väder.

http://www.hoffearras.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

29 maj 2009 11:03

ja, nu har vi bestämmt oss....det blir elitdebut imorgon:):)oiii, vad nervöst...men jag lade in lite filmer från gårdagens träning utifall det går åt skogen imorgon(som bevis för att juni faktiskt kan...för det mesta;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

29 maj 2009 16:16

tack för tummhållning:)och jag håller med jag med..om att känslan är mer värd än poäng..och det är därför vi vågar starta henne imorgon:)hon har ju alltid så härlig attityd, ger gärnet...klart man blir besviken om det går åt skogen, men känslan är ju ändå att:klart juni fixar detta ..frågan e bara när..vi hoppas på många år tillsammans, hon är ju bara 3:D...och blir det nollor så är det ju bara för att hon ej förstått, för slöa o göra fel medvetet ligger inte i gummans värld, hon gör alltid det bästa hon kan...återstår oxå att se hur alla vovvar kommer att klara värmen imorgon!Kramis på er:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards