Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 9 maj 2009

Vatten och bröd ...

Av Lizzie - 9 maj 2009 11:54


Eller ja, vi började med vatten  i går eftersom Nessie har sitt " enkelvatten " kvar och jag fortfarande inte har fått pröva på det som bara heter Vattenprov, och då tyckte matte att jag skolmässigt skulle få visa Nessie hur ett EV ( enkelt vattenprov ) går till ;))


Det ni, en liten Odåga som ska föregå med gott exempel, men jag tänkte vad sjutton, det kan jag väl göra för den goda sakens skull !


Alltså fick jag " obadad " snyggt och prydligt sätta mej vid strandkanten och lugnt invänta " hoppaikommandot " ( Näe, vi hade ingen skytt på plats .. och  jag behövde inte vara kopplad som man kan få vara på enkla vattnet ) men vad matte ville se, var om jag kom ihåg att man inte får släppa " bytet " för att skaka av sig innan avlämning, så hon var lite stygg och ställde sig mycket, mycket längre bort än de 5 meter som är den magiska gränsen på prov :-( !!



Ibland tror jag att min matte underskattar mej, för det var väl inga problem med det, visserligen shakade jag loss lite under inleveransen, men full fart,  stadigt grepp om dummisen och avlämning enligt " mun-mot-mun-metoden " .. *s*

= Rätt så blöt men nöjd matte !!!


Sen var matte riktigt elak mot mej, för när det var Nessies tur ( som hade fått bada innan för att frestelsen att skaka av sig  därmed skulle minska något, för iaf brukar åtminstone jag skaka mej mest efter första doppet  .. ) så var det hej och hå och tjo och tji innan dummisen slängdes i av min matte,  under tiden som jag fick träna passivitet liggande på " skogsfikabordet " ..    bara för att det skulle bli lättare för Nessie ... Ooops ! Hur lätt tror ni det var för mej att ligga kvar på bordet då !?!? 


Undrar vem som var mest snopen över att jag faktiskt fixade det !? Matte eller jag .. ,)))


Efter " badet " blev det så fika, och Nessi och jag hade ju fått finfina förslag på att mattarna skulle få närsöka müsli, medan vi två skulle smaska i oss såna där bamsemuffins, men vi enades om en sk gyllene medelväg, vilket var samma som att mattarna slapp krypa på alla fyra i mossan, mot att vi fick vara med och dela muffins med dom !


Förresten är det svårt att tro att det för inte såååå länge sen det såg ut så här på sjön ... 





Hoppas att ni får en helt (H)underbar helg !


// Lizzie   


Glömde : Vi fick även åskådare i form av ett par väldans nyfikna och mycket orädda änder, och det hade såklart varit mycket, mycket roligare att apportera in nån sån än en dummis ..   !!!


Tack vare Brollans husse så vet vi nu dessutom att de där blåhuvade pippisarna vi  "stötte på" i Sigtuna, faktiskt var helt vanliga gräsänder,( Vilket iofs Spexas matte oxå visste ! )  men ibland kan hannarna skifta till blå " huva " och då kallas dom för drakar !


 
 
Brollan

Brollan

9 maj 2009 14:30

Varför skulle du inte sitta kvar på bordet?? Du som är sååå ordentligt och allt :-)))Snopen matte = KUL ;-))

Nästa gång ska ni så klart ha hela muffinsarna!! Inget tal om saken, det är ju ni som jobbar och sliter. Någon form av rättvisa får det väll ändå vara. Jag ska höra med matte som håller på att läsa någon juridikkurs just nu. Hon kan kolla i lagboken om det står nått om muffinsfördelning där ;-)
kram brollan

http://gizmo.cybersite.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

9 maj 2009 17:00

Apportera Drake, det låter nåt det, hade nog hamnat på löpet i UNT dagen efter. Kul att göra de där mattarna lite snopna emellanåt. Gissar att hon var stolt som en tupp efteråt, eller var det and?

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

9 maj 2009 19:40

Kikar in och önskar Er en underbar helg!

Kram Lena

http://www.nygards.bloggagratis.se

 
Storolillnosar

Storolillnosar

9 maj 2009 19:42

Vi håller med om att det där med muffinfördelningen måste ses över...

Jo, nu har l-å-n-g-s-a-m-m-a matte skrivit klart - NU får du läsa hur det gick för Spirou o matte på lydnadsplanen.
Matte är nöjd - även Spirre-spirou.

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Ingen bild

Det är vi igen - Storolillnosarna

9 maj 2009 19:45

Ni höll era tummar och tassar på ett alldeles ypperligt utmärkt vis. Tackar för det!! :)

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

9 maj 2009 19:48

Härligt med vattenapportering!! Kul att du testade hinderrutanvarianten.....jag har ännu int hunnit testa men börjar nog med snöre/band. Ha de! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
lOTTA

lOTTA

9 maj 2009 20:13

jameeen, klart att du låg kvar på bordet...värsta duktiga tjejen ju:)trevlig helg på dig gumman och hälsa din matte:)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Nessie

10 maj 2009 08:21

Har kollat med brorsan..i § truttinutti i det finstilta står det att Nizze ska ha allt muffinsliknande odelat och helt och att närvarande mattar får eventuella överblivna smulor PUzz Nessie
PS man undrar:hur troligt är det att överblivna finns!!??

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

10 maj 2009 11:49

Vi har inte ens kommit till det rutiga ännu. Mest ränder för vår del, långrandiga träningar på en ruta som Wilma inte har fattat finns.

Plockade en stor fet fästing i morse, precis där jag hade droppat Frontline... Är det ovanligt mycket fästingar i år? Särskilt fästligt tycker inte vi att det är i alla fall.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

10 maj 2009 13:21

För det första; TACK för den fina och långa kommentaren i bloggen, Lizzie! Jag älskar ditt namn, och du är söt som socker, ska du veta (men det vet du nog redan =) Vilken fin hemsida du har, har din matte gjort den själv? Den är superfin! Det är inte lätt att göra hemsidor, det vet matte! Vad kul att du gillade mitt freestyleprogram, jag blir så glad!!! Voff på dig! Nu har jag och matte funderingar på att tävla, men vi får se... Tycker du att jag ska börja med det? Fast då måste man ju komma på ett program, bra musik, osv... Vad fint din matte gör med alla bilder här på sidan! Kör hon i photoshop, eller någon annanstans? Jättefint ju! Ni springrar är för góa, matte vill gärna ha en sådan som dig i framtiden. Vart bor du någonstans? Tänkte i fall om vi kunde busa någon gång? Kramizar på dig och din matte! Tack för kommentaren, hit kommer jag MÅNGA gånger...

Puss & Kram,

//Lattisen:-)

http://www.lattisen.wordpress.com

 
Ozzy boll

Ozzy boll

10 maj 2009 20:18

Måste säga att jag är mycket imponerad över dig. Att INTE apportera in änder när dom finns tillgängliga och INTE råååååka öka farten på de andra pippisarna du träffade på. Jag skulle bli helt galen. Inte kunna sitta stilla :)

Hoppas du haft en bra helg annars :)

Puss på nosen!

http://www.warnbring.se

 
Ingela

Ingela

11 maj 2009 10:40

Vad duktig du är som visar kompisen hur vatten provet ska gå till:) Tråkigt att vara passiv när andra jobbar men väldigt nyttigt! Nospussar

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
Arras o Aylaflocken

Arras o Aylaflocken

11 maj 2009 11:48

Skönt att bada ser man men att hundar har svåra mattar som kräver är ju inte kul att behöva genomlida.

http://www.hoffearras.se

 
Axl

Axl

11 maj 2009 11:51

Walk on water.... Låter härligt att få ta ett dopp, men jag förstår inte varför ska man ha dummis när det finns riktiga fjäderfän att sätta efter ;-))

http://www.schnauzeraxl.se

 
Ingen bild

ESSingarna

11 maj 2009 16:16

Så klart du satt kvar på bordet. Men du måste nog ta hjälp av Nessie när du förhandlar om vad sådant kostar i matväg.

Kramizar från ESSingarna

 
Basse

Basse

11 maj 2009 19:50

Jasså man får inte ruska av sig ordentligt innan avlämning. Ungefär som att man inte sår slå en drill innan avlämning och/eller i rutan vid uppletande. Vad petnoga de ska va va´! Bra jobbat av dig i alla fall :)
Hua för is muttrar matten här, och jag håller kanske med....
Nosgnuggelignugg!

http://www.rottisweb.se

 
Ingen bild

terese & gus

11 maj 2009 21:27

hej!

hur är det med er?? ber om ursäkt för att mitt mail har uteblivit, hann inte med o sen föll det i glömska! har ni varit på kydingeholm? hur går lydnadsträningen? ha det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards