Lizzieonline ..

Senaste inläggen

Av Lizzie - 2 maj 2012 22:06

  

Passade på att lifta med Blåbäret himself ...   för om sanningen ska fram så var det attans dåligt skidföre bland de " gröna klitterna " över Valborg ...    !!!ANNONS
Av Lizzie - 25 april 2012 16:45

Lägger in en bättre begagnad High-fivebild dels för att min ÅNK-drabbade matte inte hade kameran med sig när Trolla och jag var på Fjällnoraprommis förra veckan, och där det fanns hela mattor av blåsippor,  men även  för att matte ska fatta att det borde bli vår på hemsidan  oxå, för den är det insnöad ...   !  


Javisst ja  ... rubriken var det .... Övningar som kissande hunden är bra för att "hitta rumpmusklerna" läste jag i nåns blogg ..


Jamen vad säger man när bästaste Kjerstin P ( Ultunas sjukgymnast för oss fyrbeningar ... ) påstår att trots att jag är i bra kondition och välmusklad ..   så ska jag separatträna just " häckmusklerna " lite mera ... ( som visst heter nåt i stil med gluteus maximus eller om det var gluteus medius eller kanske gluteus minimus eller iaf nåt åt det hållet … ) så nu får väl matte och jag köra parallellt ett tag ... typ håll dej på mattan matte, för nu ska vi balansera upp tillvaron ännu lite mera …  Trot eller ej, men hon envisas även med att jag ska trixa med pilatesbollen ...   !!!!!


Hur som helst så är jag nu genomgången både in- och utvärtes om man säger sååå, för efter Kjerstins "halvårsfysgenomgång" var det i måndags dax för den årliga kollen av mitt " tablettmissbruk " ..   äh, jag menar doseringen av forthyron mot hypothyroidism ( i klartext sköldkörtelproblem ) och i går kom provsvaren, som visade att jag uppenbarligen kan fortsätt med samma dosering ett år till ..   !!


Jag blev även "genomlyst" i öronen, och fick faktiskt beröm för att jag luktade riktigt gott ,,,   vilket tydligen tyvärr inte är en sjävlklarhet när det gäller oss långöron ..   ,  så på kollfronten återstår nu bara att jag ska bli ögonlyst oxå ...    !!


Sen kan jag även berätta att vi hoppas på att komma till start nästa helg på våran favvoklubb, ( = Läs Skutskärs BK    )  och den här gången har vi iaf inte blivit bortlottade ... ( eftersom vi nu är inte är fler än sex stycken som står på startlistan ... ) och i dag har vi varit och genrepat lite med Marie och Lina, och eftersom genrep ska gå käpprätt så behöver jag nog inte träna nåt mer före nästa helg .. *harkl* ... say no more ...    !!


Tur är väl det eftersom vi drar upp till Dalom över Valborg , så jag tänker istället i vanlig ordning använda mig av det välbeprövade knepet att helt enkelt vila mig i form inför nästa helgs tävling .. ! 


Fast jag hörde iofs att matte yrade nåt om att vi nog skulle träffa Grym med matte ( som också är anmälda till samma tävling som jag .. ) på vägen upp i morgon, och då får jag se om jag ev skärper mej, eller om jag tänker ge matte fjärilar i magen inför tävlingen …   *s* !


Kan vara rätt bra på att se till att min matte ibland får tona håret … men jag menar vad då;  att tänka fritt är visst stort och om jag tänker ännu lite ”friare” ska väl matte bara va väldans glad, eller *fniss* !?


Har´e bäst !!!


// Lizzie

ANNONS
Av Lizzie - 10 april 2012 19:30

är väl inte heller riktigt min grej ...   om det inte handlar om att faktiskt som här köra en high five !!


 Nu togs iofs den här bilden uppe i Grönklitt och jag hade ju lovat att fortsätta att berätta om "Valbostoppet" med gnuggning av superduktiga Anna Hilding !


Vad vi bl a "kikade" på var vänstersvängar och som nog framgår av "klippet" var jag rejält uppvärmd efter fria följet, eftersom jag fått av mej "täcket" som jag ju ibland får ha på mej som jobboverall under den kyliga årstiden ..   för Obtracktäcket är verkligen smidigt och bra !

Ingångar kikade "vi" en hel del på oxå, men jag måste ju förstås säga att jag är mer för att vara på gång ( eller språng ..   ) än på ingång ... fast tycke och smak ska man inte diskutera påstår min matte ...   !


Därefter var det dax för konskick och dirigering innan min traditionella avslutning medelst "fjärrkontroll" ..   varvid det åter var dax för störande inslag från cochen ... ( läs Anna .. ) för hon var minsann inte lite fräck utan  lyckades tom lura mej att jag göra ett väldans snyggt sättande ...   på hennes kommando  *host* April, april din dumma sill ...   dej kan man visst lura vart man vill sa matte och höll smarrigaste godbiten framför min nos ...    precis utom räckhåll ...    !!!

Attans oxå, jag brukar minsann inte vara så lättlurad ...   men gissa om jag drog de där öronlapparna som strutar framåt ( för att bara lyssna på matte ...  ) och tydligen såg rätt förnärmad ut ...    men så klart, en gång kan man väl åka på en blåsning, men inte två ..   så slutet gott = Både favvokex OCH godisburk efter avslutad godkänd fjärr !!!!

Hej hopp !!

// Lizzie   

 Av Lizzie - 9 april 2012 21:47

så löd färdbeskrivningen i onsdags när vi åkte upp till Grönklitt för att i sedvanlig ordning fira påsk ...   fast vad jag inte fattat var att matte bestämt träff med Anna Hilding just på Valbo BK för att lite checka av var vi stod / står inför ev tövlingsstart nästa helg ...  Ooops

 

Börjar med en bild på mej när jag ligger och vilar lite efter allt "nötande" och filmande ..      och just filmandet blev i sig en liten fadäs ... eftersom varken matte eller husse kollat hur mycket som fanns kvar på "skivan" i videokameran ...  vilket skulle visa sig att så mycket var det ju inte kvar ...   ( åsså är det visst tänkt att "filmen"  ska redigeras lite säger matte, men jag vet minsann att matte inte vet hur man kan föra över till bloggen direkt från videokameran ...  *harkl* ) men det mesta av fria följet kom visst med iaf ..   !!


( Ouppvärmd som jag var så var jag visst ibland både lite överallt samtidigt som jag visst inte var nånstans ... hur nu det går ihop ... men attitiyden kunde varken matte eller Anna klaga på *fniss* !!  Vad då alla tassar i backen samtidigt ?!? Vad ska det vara bra för undrade jag och tog ett glädjeskutt till .... Suck sa visst matte .. )


Jaja, husse bytte till vanliga kameran och en inkallningssekvens får väl duga så länge tills jag får ordning på " resten " ..


 

Matte var hur som helst inte speciellt snäll mot mej, för hon tog mej ju direkt ur bilen och in på plan för att köra gruppmomenten i " liten grupp " alltså bara jag, men Anna fick " störa " på olika sätt istället ...   och efter det fick jag fortsätta utan nån som helst uppvärmning direkt på ett rätt långt fritt följ kedjat med en inkallning fast sen blev det värsta belöningsleken ...   !!


Tja, det blev iaf en kortkort rapport nu när vi återigen " landat " i Uppsala ...  jag lovar, fortsättning följer ..


Hej hopp


// LizzieAv Lizzie - 2 april 2012 19:00

kan man kanske säga att jag varit i dubbel bemärkelse ...   eftersom  jag dels varken haft något att berätta om, ( för det känns lite som om dagarna lixom bara försvunnit efter att vi blev bortlottade till lydnadstävlingen i Gävle ...   trots att vi med FACIT i hand nog ska vara tacksamma för det ... med tanke på underlaget / blötan i markerna .. )  men även för att det av olika skäl varit svårt att just hitta några nya mål att sätta upp ..   !


Vi har ju velat hit och dit och fram och tillbaka, och så klart skylller jag på matte, som återigen ska iväg på  nån slags provtagning .. och jag fattar som vanligt nada, men det har på många vis varit en tuff vinter ..


Jag har ju under årens lopp betat av rätt många av de mer eller mindre realistiska och / eller orealistiska mål vi satt upp enligt modell det omöjliga tar bara lite längre tid ...   men nu har vi uppenbarligen " kört fast " när det gäller att hitta nya utmaningar som iaf ska vara något sånär förverklingsbara ..   !

 

Jag har iaf fått börja " simma lugnt " igen hos Maria på Uppsala Hundsim och i dag lyckades jag nästan med att hoppa tillbaka i plurret när det var dax att kliva upp ...     för så är det bara när det gäller mej och "belöningar" att det finns absolut ingenting som trumfar vatten !!

 Men näe, bilden ljuger för jag hade inte sällskap av syrrorna i plurret ..


Tror nog att den enda gången som matte kan köra med sin klicker utan att jag kräver nån annan form av "betalning" än att få hoppa i och apportera en gång till  ..  men är man vattenapportör så är man *fniss*   

Förresten, är det nån som har nån bra förklaring till varför påskveckans måndag heter just BLÅ måndag ????? Jag vet ju ATT den heter så, men jag vet faktiskt inte varför .....


Om några dar drar vi  upp till Grönklitt över påsken, och därifrån tar jag mej sen kvastledes  

vidare till Blåkulla !!  Så nu är det antagligen lika bra att jag börjar med att trimma kvasten .. 

 

            Har´e gott och puss i påsk !!!!!

             // Lizzie med flock   Eftersom både matte jag tydligen drabbats av fenomenet ÅNK  passar jag oxå på att redan nu säga så här :

  

PS Jag utgår ifrån att att alla Ni därute i rymden kan den här ramsan och håller hårt på den, för annars kan det faktiskt gå riktigt illa ..        så ta det här som ett varnande exempel ... DS


  

Av Lizzie - 5 mars 2012 13:30

är väl iofs kanske vad jag oftast brukar ägna mej åt ... *harkl* ,men den här helgen var det faktisk i dagarna två lite mera "grundlig" genomgång av just freestyle mera på riktigt för duktiga Hanna Eriksson, som själv tävlar på hög nivå med sin duktiga Grizzly som för övrigt är Freestyleschampion   !!!


 

Men snacka om att snurra till begreppen ...   för vad säger man när man har en matte som "döpt" slalom mellan sina ben till just MELLAN , när jag nu dessutom ska lära mej en postion som innebär att jag ska gå ungefär som fritt följ just mellan mattes ben ...   


Som om inte det räckte så brukar ju matte använda ordet RUNT när hon skickar mej för att springa och " runda en pryl " långt bort  ( Nåt vi lärde oss när vi gick kurs för de finska tjejerna Jessica och Christa ) och nu ska plötsligt runt innebära att jag ska gå runt mattes ben, inte bara en gång utan kanske flera varv ...   !!


RUNDA innebär att jag ska gå runt ett föremål ( typ agilitypinne  eller nåt annat pinnliknande .. ) som matte håller i handen och sätter ner som en stav .. och även det kan visst bli i flera varv ..  ( Dessutom har hon tänkt sig motsols och jag som ALLTID själv väljer medsols ...   )


Alltså ni fattar ju hur snurrigt det blev till slut ..   så yr i mössan är nog bara förnamnet för både matte och mej ...    men tack och lov ska Hanna skicka nåt sammandrag över helgens " övningar " så att vi i lugn och ro kan " snurra till det " själva, och matte har redan lovat att om det blir nån fortsättningskurs så hoppar vi på den !!!


Jag tex har redan bestämt att jag vill ha ABBA-låten Dancing Queen som musik ...   men matte påstår att vi kanske får hålla oss till Don´t worry, be happy ..    !?! Hmm undrar vad hon menar med det !??  Jag är iaf aldrig orolig över nånting ...   fast det är visst just det som oroar matte påstår hon ... och jag fattar i vanlig ordning nada ...   !!


Ha en braig vecka !!!


   


// Lizzie


PS Det blev visst bråttom när både vi och husse med Selma ( husses basfiol, som hade nåt söndagsgigg på gång i  Jazzklubben ) skulle iväg samtidigt, så nu skyller matte på den stackars basen att inte EOSen kom med, varför jag lägger in en bild från när Tilda körde Svante och mej i nån slags dubbel freestyle :-))) så ni kan få se att jag iaf kan upp och gå på bara två ...    DS


 

Av Lizzie - 20 februari 2012 20:14

Hur som helst så lyckades jag övertala flocken om att dra upp till Grönklitt över helgen   , efter att dom först nekat mej att leka herre på täppan i snöhögen som tornat upp sig sååå fint precis i hörnet av ”mitt” hus … Snön var visst inte ren nog ..   !!


Kan tack och lov sammanfatta helgen med att det inte gått nån nöd på vare sig mej eller tvåbeningarna, trots att vi blev sas i dubbel bemärkelse insnöade en av dagarna när kungen av snö skyfflade ner mängder över inte bara utan tydligen mer eller mindre hela Svea Rike oss förstod jag sen …   !!

Tack och lov hittade jag en finfin herrepåtåtäppanhög i Grönklitt oxå ..   en snöhög som dessutom var så pass hög att husse fick lixom fota underifrån …   !!


Jag klättrade iaf upp, och så höjde jag tassen och räknade enligt en annan gammal ramsa …  som visst egentligen hör ihop med att man ska hoppa i spat men det var väl detsamma tyckte jag då ! 


Hej hopp !!!


// Lizzie   

Av Lizzie - 9 februari 2012 21:30

iaf när det gällde upplägget beträffande vad vi skulle träna i dag ..   !


India och Ylva, Loxia och Birgitta åsså jag med min matte ( som ju oxå heter Birgitta ...    ) hade förmånen att få träna i Svartbergs nya inomhusträningshall med Niina som "dirigent", ett uppdrag som Niina alltid sköter med bravur om man säger sååå !!!


 

Alltså man vet ju aldrig vad ens matte kan hitta på ... och förresten så behöver det ju inte vara i "normal" ordning på tävling heller, även om det iofs oftast är den mer vanliga ordningen, med sitt i grupp först !

 


Gruppmoment var ju så klart standard en sån här dag, och matte var riktigt nöjd med både min attityd i "sittandet" och att jag struntade fullständigt i att Niina agerade störigt ...   för även om mattarna försvann utom synhåll, så kunde dom tydligen tjuvkika på oss ..   !!!


 


Vi fick fyra "pass" var, och innan dagen var slut hade jag faktiskt kört igenon hela elitprogrammet ( fast inte sammanhängande som på tävling .. ) och det moment som matte var allra mest nöjd med var kanske inte otippat sändande till ruta, med bra tempo och attityd till både kon och ruta, samt efterföljande inkallning  ....   !!


Lite väl "het" var ju tydligen i fria följet, men det heter ju för sjuttsingen just fritt följ ... och då borde man väl få "gå" hur fritt man vill ....  tycker iag jag !!!!!


Sista passet för dagen  ägnade " vi" bl a åt att jag fick träna på  att inte hålla fast apporten ...   !!!!!

Ja, ni läste helt rätt ...    Alltså det är väl inte för inte som jag uppenbarligen har en apporteringsgen .. och den genen påstår bestämt att gods ska levereras i mottagarens hand ... eller famn .. men definitivt inte släppas "ändes vägen" ..   !?!?


Jag minns det som om det vore i går, att när jag skulle träna inför vattenprovet ( där det ingår att man ska simma ut och bärga en dummie eller en upptinad pippi .. ) så gick det absolut inte för sig att stanna vid strandkanten och släppa ner apporten för att skaka av sig vattnet .. aja baja .. utan det var bara att skynda sig upp ur vattnet med vattnet drypande efter sidorna .. för att leverera "godset " innan man fick skaka vattnet ur pälsen ..


Så det där som matte tycker braiga, att på ett "klick" ( eller motsvarande ) släppa en apport för att direkt springa efter typ en kastad leksak ..   det har lixom varit liiiiite svårt ( för att inte säga omöjligt, mattes anm .. ) men i dag var leksaken faktiskt så "het" att jag gav sjutton i mina vanliga principer


Tjojooo .. hojtade matte, och såg väl ut som om hon vunnit högsta vinsten för att man inte håller fast en apport ..   Jajaja, say no more ...


Det sista vi sen gjorde för dagen var att testa Zätat ( som sen årsskiftet ersatt den sk dumrutan .. ) helt tävlingsmässigt, och tydligen var mina "skiften" ( som för dagen då hade ordningen sitt, stå. ligg )  riktigt bra !!


Det kunde ju inte matte se det själv, för då skulle det ju ha blivit dk om det hade varit tävling .. ) och matte kom iaf ihåg att invänta TL:s ( Alltså Niina .. ) kommendering och inte runda varken koner eller mej innan TL sa gör helt om ...    !!


Väldans nöjda med dagen kan vi väl sammanfatta det hela med att vi var , och tack oxå till Ylva och Birgitta för alltid lika trevligt sällskap !!


Avlsutar med några bilder från dagens "övningar" ...


 
                         Hej hopp  !!!!!


          //   Lizzie


PS .. Vad matte däremot helt hade glömt bort, var ju att jag hade bett henne fota Camp Lizzie, så jag skulle kunna visa det för Rudi ...    men strålande tider, i dag kom iaf matte ihåg att ta med min fina tygbur ...   och inte fattar ju jag att hon kunde glömma att fota mitt läger, för hon förevigade Loxias läger eller kanske snarare lager av filtar ..   DS


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Lizzieonline .. med Blogkeen
Följ Lizzieonline .. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se