Lizzieonline ..

Senaste inläggen

Av Lizzie - 20 augusti 2012 21:02

på tävlingen i lördags på Olandstraktens BK i Alunda, och inte blev det bättre av att matte fick spiken ... igen ... för att just när solen stod som högst på himlen ( runt kl halv ett ) var det alltså dax att först sitta och steka sig i två minuter för att sen lägga sig ner i godan ro i fyra minuter till  ... för att därefter sätta i gång med fria följet ... med  lite förvirrad ingång eftersom jag trodde att vi skulle göra gruppmomenten en gång till ..   (Till Lizzies försvar måste jag väl tillägga att vi alltid varit på den "vanliga" planen förut när vi tävlat på OTBK, mattes anm )


 

( För att gå händelserna lite i förväg så lägger jag in bilden på att jag när tävlingen var slut pryddes med en förstaprisrosett, och om den var för att det var just ett förstapris, eller för att vi kom etta, av idag bara två startande, vet jag ju iofs inte ...   )


Jaja, vi fick iaf tior på sittet och platsliggningen, men fria följet inleddes med ett dk, vilket aldrig någonsin tidigare hänt i elit .. och som om inte det räckte så " släppte jag " visst vid helt om i språngmarschen ( har heller aldrig hänt .. ) men sen stod det visst bara fin position och en åtta i betyg ... Onödigt bortslarv av poäng från både matte och mej, men jag år iaf glädja mej åt att flera av åskådarna tyckte att det var ett snyggt fritt följ !!!!!


Eftersom jag fortfarande var kvar i "halvkoman" så körde jag första skiftet i Zätat som om det hade varit en dumruta .. fast enligt matte ställde jag bara till det genom att ställa mej istället för att inta en sittande position som det alltså borde ha varit .. och vips hade "vi" en sjua i protokollet .. Jaja, shit happened eller nåt ...


Inkallningen, rutskicket och hopp-metallapport gav åttor i betyg ( fast publiken trodde att jag skulle få en tia på hoppet     ) och det mest beroende på att trots att jag faktiskt orkade galoppera både till och från rutan, samt alla tre sträckorna på inkallningen, så fick jag nerdrag på tempot ..   


Nämen prova själv att springa det fortaste du kan fast tungan redan hänger som en slips av tryckande kvav fuktig värme .. får du se ( eller snarare känna .. ) hur lätt det inte är !!


Dirigeringsapporten var jättesvår den här gången, för vi som fick vänster trodde ´nog att TL skulle gå in i skogen ( där det dessutom luktade jättejättegott och spännande ) så jag missade faktiskt att TL la ner nån apport till vänster .. och eftersom momentet dessutom var lagt på diagonalen, så blev vänsterskicket för min del riktning mot mittapporten, som jag iaf såg ( vänster apport såg inte matte heller från sitt håll ) men tack och lov "svarar " jag ju på omdirigering, och till mattes stora förtjusning galopperade jag även in med apporten trots omdirigering !!!


Men betyget blev ju då förstås en sjua .. vilket det även blev för vittringsapporteringen ... men det berodde på att jag lixom var tvungen att göra ett omtag för att få bättre grepp .. och att matte klantade till det oxå med ett dk ...men galopp in även med vittringspinnen !!!!


Åskådarna trodde nog förresten att jag bara plockade första bästa pinne på vittringen, för jag nosade i nästan numera vanlig ordning inte på nån annan pinne utan gick rakt på min egen pinne direkt ..


Den avslutande fjärren blev väl så där, för då var jag faktiskt jättejättetrött i mössan, så på kritiken stod det ngt långsamma skiften men i övrigt jättebra med utropstecken efter .. och betyget blev en nia.


Så lite slarv och lite strul, men sammantaget gick vi iaf runt på 261 poäng och ytterligare ett förstapris i elitlydnad, så jag tror att matte är rätt nöjd ändå ..  med det fjortonde förstapriset och att man just nu kan titulera mej femfemma eftersom det är den placering jag fn innehar på SM-kvallistan .. fast ska jag kunna bli kvar på den får jag nog skärpa mej och inte slarva bort poäng säger matte ..   

Ska hon säga svarar jag då, för det är ju faktiskt hon som ska coacha mej och inte tvärtom !!!


Avlslutar med en bild från dagens mer behagliga " väskprommis " i Gamlis, och där kunde man iaf lägga sig ner och bara njuta i "djungeln" ....   


Hej hopp !!


// Lizzie


 

ANNONS
Av Lizzie - 3 augusti 2012 13:54

för dessvärre hade jag ju inte lyssnat på matte ... utan rantat runt i blöt baddräkt och det var visst inte bra för lilla rumpan ,, för nu måste jag knapra på illasmakande tabletter en vecka mot urinvägsinfektion .. så där rök ytterligare en tävling för min del ...


Jaja, vi åker iaf upp till Skutskär i morgon och håller tummarna på plats för våra kompisar, och kanske kan jag tjata till mej att en gång till  i sommar få hälsa på "släkten" i Furuvik när vi ändå är åt det hållet ..


Här kommer iaf några bilder från tidigare besök i Furuviksparken ...


 

Man brukar visst prata om schimpansen på Skansen, men dit får ju vi fyrfotingar inte följa med, men jag måste säga att schimpanserna i Furuvik går inte av för hackor dom heller, och himla trevliga att snacka lite med   !!


  

Fast hur sjutton det gick tll när matte tog den här bilden  fattar jag ju förstås inte, för hon är ju både med på bild fastän hon oxå sköter kameran ....    !??


Synd nog så var inte matte tillräckligt snabb i vändningarna för det allra första "kusinen" gjorde var nämligen en kullerbytta till min ära precis framför mej ...

 

 Nåt tete a tete med kamelerna ville jag däremot inte ställa upp på, för det kändes inte som om vi var särskilt nära släkt ...    åsså verkade dom rätt högdragna de där puckedjuren om jag ska vara helt ärlig ..   !!

  

Åh eftersom det inte var nåt staket emellan mej och det där puckeldjuret så var jag ju lixom tvungen att hålla lite koll bakåt .. fast fiffigtmåste det ju vara att som kamelerna ha en inbyggd "klövja" om man säger såå ....Hej hopp !!


// Lizzie, som strax ska vässa sina klor inför morgondagens hållandePS Jag har ju faktiskt släkt på riktigt i Furuvik, för kennel Rowntree ligger bara några hundra meter ifrån Furuviksparken, så det kanske inte är så konstigt då att jag är lite präglad på mina kusiner schimipanserna, för det där med hur mycket miljö och arv spelar in kan man visst diskutera ..   DS


ANNONS
Av Lizzie - 21 juli 2012 09:15

 


Jamen vad säger man !?!?!? Jag som trodde att det skull bli lattjo lajbans i Mora när matte pratade om hipp hopp ( tyckte jag iaf ...  ) åsså visade det sig att det varken var nån hippie eller att det bidde nåt hopp alls ...   utan att jag i vanlig ordning hört lite fel ... eftersom det var en Hippos ( alltså det latinska namnet för häst .. ) av det mer träiga slaget som jag då i vanlig ordning skulle förevigas tillsammans med .... Suck säger jag bara !!

Eller kanske tom hopplöst ... 


Hoppas att ni iaf har en helt Hunderbar helg !!!


// Lizzie

Av Lizzie - 20 juli 2012 14:36

gör jag iaf nu .. och talar dels om att jag är hemma igen, och jag även ska försöka få lite ordning på matte ( Näe, jag vet det är verkligen inte plättlätt ...   ) så att jag kan få ha bloggen i lugn och ro ett tag ...  för att berätta lite om hur jag haft det på sjön, i Grönklitt och och sist men inte minst vid besöket hos mina släktingar schimpanserna i Furuvik ..


 


Åsså skäms jag lite över att jag inte fixar att sköta bloggen över mattes "nalle" så jag har inte kunnat svara på Rudis fråga om vad har du under blusen Rut ... *fniss* , fast det var iofs inte det han undrade för han ville bara att jag skulle berätta hur packad jag är med min rygga ... så kanske lite trist får jag väl erkänna att jag kånkar på  "liksidig" packning av vattenflaskor, dummisar åsså självklart lite färdkost ... motsvarande ungefär 15 % av min vikt ..


Kan så klart oxå berätta att efter just den här skogsturen Rädsjön runt, så hade matte ett attans sjå med att " rensa underredet " på mej ...


Hej hopp !!


// Lizzie


PS Alltså kennel Rowntree ligger alldeles i närheten av Furuviksparken, och matte är helt övetygad om att min mamma Selma måste ha tagit sig " en svängom " i parken efter att hon dejtat min pappa Larz ...  förstår då rakt inte vad hon menar ....  )


Av Lizzie - 11 juli 2012 08:25

tänker iaf jag göra närmaste veckan, för nu summerar vi de tre ( inom loppet av tre veckor ) genomförda tävlingarna ..   åsså drar vi till skogs ( alltså Grönklitt ) och påbörjar "reparationsarbetet" och hoppas och tror att vi framemot hösten ska ha fått tillbaka lite av " det borttappade " ...   !!

Här kommer iaf några bilder till från mina kanske inte helt stillsamma vattenövningar från förra veckan , och det finns en sångtext som lyder nåt i stil med ögon känsliga för grönt ..     men om ni kollar noga så ser ni nog att mitt i vattenkaskaderna så håller jag ändå minst ett öga på riktningen ....  !!

 

Däremot är man faktiskt tvungen att ta det in i vassen lugnt just när man ska in i vassen, för annars kan man trassla in sig rejält i "spenaten" ...   !

Men hittar "prylar" som i det här fallet utgjordes av en nästan lika grön dummis som den gröna grödan gör jag ju iaf även om det är mycket spenat att simma igenom !!Inte helt lätt att leverera in upphittat "gods" heller för det är enklare att hoppa i från klipporna än att ta sig upp på desamma   ...   så ibland får man ta en liten omväg ..   !

Sen var det bara att säga en gång till ... och så slängde jag mej en av gångerna så att det visst såg ut som om jag antingen likt han den där Jesus kunde gå / springa på vattnet .. eller som om jag åkte vattenskidor ..   
Till slut ledsnade väl både matte och husse på mitt plaskande, men då lyckades jag iaf att få en pinne islängd, och jag kan väl säga att då fick jag verkligen jobba eftersom det var det "nån" som höll för både ögon och öron på mej vid kastet, för att jag skulle få slita hund en stund ...   innan jag skulle hitta rätt på "vrakgodset" ,,,   men vad tror ni !?

Tog det särskilt lång tid för mej att lokalisera "bytet" ....   ???  

   

Så nu funderar jag på att sätta upp den där skylten  : Gone fishing ..  maybe back sometime ...   


Ha en (h)underbar vecka !!!


// Lizzie  

Av Lizzie - 9 juli 2012 17:30

  

ettor alltså ...   fast det var ingen höjdartävling för oss på Gävle BK om man säger sååå ...   och den första "fadäsen" rådde matte för då hon drog spiken ...   lika tokigt som att vi startade sist senast det begav sig, ( fast tvärtom nu .. ) för då hade jag ju hunnit somna för natten innan det var dax för mej att starta ..   !!


Nu blev det istället väldans bråttom efter gruppmomenten; lagom är bäst eller hur var det nu igen   ?!


Vart matte har gjort av kritiklappen vet hon inte ( eller så vill hon inte veta ... ) men jag kan väl säga att både matte och jag slarvade bort några poäng alldeles i onödan .. och jag var den som började med borttappen .. *host*


Jamen vad sjutton, när jag ligger ytterst på kanten och förarna först går precis rakt ifrån oss för att sen vinkla i princip 90 grader och gå in i skogen ... ( trodde jag som inte fattade att de skulle gömma sig bakom ett plank, så jag vred en aning på mej för att ha koll mot skogen ) ... och eftersom matte inte visste ifall jag hade varit uppe och gått oxå,  så bestämde hon att om vi / jag hade nollat sittet ( istället för att sätta det ... ) så skulle "vi" inte fortsätta med planlydnadne ..  men jag fick en åtta iaf på det sneda sittet  .. Puh och på platsen hade jag en tia ..


Skynda, skynda men jag hade ju inte ens hunnit rasta mej klart, så det fick bli rastning istället för uppvärmning inför inropet på planen, och ja, det fria följet lämnade väl rätt mycket övrigt att önska kan man ju lugnt påstå *harkl* , men först var det tävlingsuppehåll i drygt åtta månader, och så nu plötsligt hade matte klämt in tre tävlingar inom loppet av tre veckor ,,, för att kolla om jag ska "pensioneras" från inrutade planer, eller om vi ska försöka kavla upp ärmarna igen ...  Suck säger jag bara !!!


Zätat skötte jag uppenbarligen skapligt eftersom det  gav en nia i betyg ...   och inkallningen gick oxå hyfsat, bortsett från att matte inte tajmade sina kommandon så bra i förhållande till markeringarna ....   kommer inte ihåg säkert vilket betyg jag fick men tror 8,5 !!


Sen var det inte mitt fel av vi i går oxå  fick en sexa på rutan, för visserligen hade jag inte maxtempo varken till kon eller ruta, man jag landade iaf så mitt i en ruta man bara kan komma ( så att matte skulle slippa fundera om jag skulle ställas eller läggas om .. ) men sen  kom katastrofen ..   för jag hörde verkligen inte inkallningskommandot .. så när matte gått en bit och upptäcker att jag inte sluter upp vid hennes sida, så fick det ju bli ett extra kommando och då  rök 8 poäng till ...   !!


Nu var nog matte inte alls med på banan längre, för hon glömde säga till om de små apporterna på dirigeringen, för det är dom vi senaste tiden tränat på " att släppa och gå på belöning " vilket gör att jag även galopperar in med dom, vilket jag alltså inte gjorde med de stora i går då .. fast klockrätt vinkel igen .... Tror jag fick 7,5 ( men inte säker ... )


Både hopp metallapport och vittringsapport gav iaf åttor, men vittringen var iaf bra och jag var lika säker på min pinne som vanligt, men jag vill minnas att det stod nåt om dk på vittringen, och det minuset lägger jag så klart oxå på matte ... Suck igen !!!


Avslutade iaf med en tia på det som tidigare varit mitt paradnummer, nämligen fjörren ..   !!


Eftersom matte alltid har noll koll på betygen under resans gång, och hon inte hade bett nån skriva ner betygen,  så hade vi heller ingen koll på vad den sammanlagda poängen skulle bli, utan det var bara att vänta och se ....


Tjaa, det kändes väl som om vi skulle hamna sist av de fem startande, och att poängen skulle räcka till ett förstapris trodde ju matte inte heller .. så kameran fick allt vackert stanna kvar i bilen .. och vilken himla tur att Jennie som har ESSet Axa fotade oss tre på pallen med Gryms ( ja matte Annas kamera då ifall vi ska vara noga .. )  för gissa om matte faktiskt både blev snopen och sa va snopet när det visade sig att vi trots alla små och stora fadäser ändå fått ihop 260 poäng, som alltså räckte till vårt trettonde förstapris i elit !!


Överst på pallen stod Anna & Grym, som i vanligt ordning presenterade en grymt snygg "runda" och på andra plats hamnade  Marie & Lina, som i går fixade sitt första förstapris i eliten !! 


   Snyggt jobbat Tjejer och Stort Grattis tlll Er Båda  !!!   

 

   Hej hopp !!


  // Lizzie


Av Lizzie - 6 juli 2012 14:19

på det femte gäller det och på det sjätte small det visst ....när jag äntligen fick hoppa i spat igen, och hör och häpna, jag lyckades till och med både påminna och se till att matte skulle ta med riktiga kameran och inte bara hålla på och fjanta sig med den där lilla mobilen, som hon sen skickar bilder direkt ut till Fejan ifrån ...   utan att fråga mej alltså ...   !!

Nåväl, jag slänger ut den här startdyksbilden, så ni iaf ser att jag återigen fått ägna mej åt min absoluta favvolek = Läs vattenpportering ...      men eftersom jag vet att det står mer på agendan i dag, så passar jag samtidigt på att önska en trevlig helg, och som vanligt gäller : Simma lugnt ... även om inte jag brukar lyssna så bra på det örat .. heller ...  !!! 


// Lizzie

  


Av Lizzie - 30 juni 2012 12:34

eller sent ska syndarn vakna eller nåt ... eller hur man ska uttrycka det hela .. eller äh, det var ju vakna jag inte gjorde..


Samlingen var kl halv åtta i går kväll, men trean var inte "färdigkörd" då så vi fick vänta ett tag, men efter lottning där matte i vanlig ordning fegade ur och inte själv vågade ta nån lott, så visade det sig att startnummer fem ( tillika sista start ) var det som blev över till oss, vilket skulle visa sig vara mer eller mindre en slags nitlott ..


Gruppmomentern funkade bra bortsett från att jag behagat lyfta på nån tass och även gjort nån huvudvridning ( men frontriktingen höll jag !! ) vilket resulterade i en nia på sitt i grupp men fullt = tio på platsliggningen !!

Dessutom var jag i riktigt bra "mood" om man får uttrycka det så ... varpå matte sa att det kommer nog att gå riktigt bra i kväll ... Jo. pyttsan, det var hon trodde ... då ja ..


Nån dryg timme senare när det var dax för mej att väckas ur min påbörjade nattliga skönhetssömn var jag ju av förklarliga skäl inte lika mycket "på" om man säger så ... men matte körde sin vanliga tävlingsförberedelse; nämligen att när hunden före ( I det här fallet Marie & Alice ) startar, så tas jag ut ur i bilen och får värmas upp inför min start ... nu var det bara så att Marie och Alice bröt efter rutskicket .. och även om TL ropar och säger att man får ta den tid man behöver för uppvärmning, så blir det lixom inte riktigt på samma sätt ändå ..


De har hänt två gånger förut att den som startat före oss brutit, och då har det inte heller gått så bra för oss, och jag fattar inte riktigt hur man ska kunna träna att på ett bra sätt göra en dålig förberedelse inför start .. kliar mej lite med tassen bakom örat, men det hjälper inte ..


Fria följet gick iaf hyfsat med kritiken Bra position, tränger något i slutet av programmet, enstaka snett sättande

och jag tror att betyget som blev 7,5 syns på videosnutten ...


( Vet tyvärr inte vad som hänt med den videosnutten :-( :-(  )


Därefter följde Zätat eller som det heter Stå, sitt och ligg under marsch fast ordningen på skiftena kan variera och i går blev det sitt, ligg och stå, och döm om mattes förvåning när hon gjort helt om vid konen och ser att jag lagt mej ...

Det har nämligen aldrig någonsin på tävling hänt att jag missat det skiftet .. så där om inte förr upptäckte nog matten att sena kvällstävlingar inte är så mycket att tänka på för min del .. iaf inte om jag ska slagga i bilen en timme utan "sedvanlig" uppvärmning ..


Kritik : Missar sitt, i övrigt bra !! Betyg 6


 

Det var så pass att matte faktiskt fundera på att bryta där, men kände att det inte var så skoj att bryta för att det inte gick bra, för hur skulle hon då kunna tala om att det trots allt ska vara skoj på tävling !?!?

Fast med facit i hand kanske det skulle ha varit bättre iaf ...


Jaja, sen var det dax för inkallning med ställande och läggande, och nån maxhastighet att prata var det förstås inte .. men jag höll iaf ett jämnt tempo rakt igenom kan man väl säga ..


Kriktik : Ngt sena stopp ; betyg 7
 Därefter följde Sändande med dirigering, platsläggning och inkallning dvs den sk " rutan " och på kritiklappen står det att jag inte stannar på kommando ( jag var lite slarvig vid konen ... ) och tydligen inte åtlydde nåt kommando i rutan ( vilket i så fall berodde på att matte inte höjt rösten tillräckligt på ligg-kommandot .. )

betyget blev en sexa .
Nu var jag faktiskt lite trött efter springandet både på inkallningen och rutskicket, så jag kan väl säga att konskicket i momentet Apportering med dirigering lämnade en del övrigt att önska om man säger sååå ... fast matte är supersupernöjd med både att jag gick "klockrent" på dirigeringen och även galopperade tillbaka med apporten !!!


( Samma hänt med den här videosnutten oxå :-( :-( )

Dax för apportering av metallföremål och hopp över hinder, och hoppen var väl iaf inte så mycket att klaga på, men gripande av föremål och avlämning av detsamma föll tydligen inte heller i god jord ... för jag har den ovanan att ibland köra lite touch down med tassen ... och så måste väl matte ha stått på snedden på nåt vis .. för det stod nåt om snett igen i kritiken ..


Kritik : Tramsar vi gripandet , sitter snett betyg 6
Vittringsprov är oxå ett moment som jag brukar vara stupsäker på, och peppar peppar, men jag har aldrig någonsin tagit fel pinne, och matte var igen supersupernöjd över att jag inte måste kolla igenom alla sex pinnarna, utan när jag kommer till rätt pinne så tar jag den direkt !!

Fast jag smågalopperade ut men inte tillbaka, jaja man kan inte få allt heller ... för min svans vajade iaf stolt på "återtravet" ..


Kritik : Lite tugg, bättre tempo  Betyg 7
Återstod sen bara fjärrdirigering när ens matte ( eller om det råkar vara husse ) på 15 meters håll ska få oss fyrbeningar att ändra ställning sex gånger ( men bli kvar på samma plats ) och i går var det i ordning, stå, sitt, ligg, sitt, stå , ligg .

Man börjar och avslutar alltid i liggande ställning och skiftesordningen och det är tävlingsledaren som med hjälp av skyltar visar "skiftesordningen" och TL får inte se hunden, för alldeles oavsett man fixat skiftet eller inte så visas en ny skylt med ca 3 sekunders mellanrum !!


Kritik : Anings förflyttning Betyg 9 


Lägger man ihop summan av kardemumman så blir det 235 poäng och att stå överst på pallen med ett andrapris uten så mycket som en enda nolla kändes väl lite så där om jag ska vara helt ärlig, men men nu har vi brutit ihop klart och så tar vi med oss det bra, för trots allt så tog jag mej ju runt den s.k banan, även om resultatet inte alls blev vad matte och / eller jag hade hoppats på när vi var klara med gruppmomenten ..


Vi hade hur som helst en trevlig kväll inom " vår lilla elitlydnadsklass  " och det känns faktiskt aldrig som om man tävlar mot någon utan bara med varandra, och det känns jättebra för alla peppar alla !!!  

Ha en förhoppningsvis fortsatt trevlig och ffa hundig helg !!!

// Lizzie   


PS Så här det alltså ut på pallen i Östhammar sent i går kväll, så sent att klockan nästan hann slå tolv innan jag fick krypa till kojs på riktigt hemma i min egen kuppe   !! DS


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Lizzieonline .. med Blogkeen
Följ Lizzieonline .. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se