Lizzieonline ..

Senaste inläggen

Av Lizzie - 6 december 2012 10:42

är det nu dax för husse och mej att kavla upp ärmarna och börja träna på årets julsånger ...   för det är en tradition som husse och jag håller stenhårt på !!


Vill du se en stjärna, se på mej ...   , brukar jag ju alltid föreslå, men antar att det även i år blir enligt modell " as every year " ...   vilket då är samma som att vi iaf börjar med tippetippetippetapp ...    åsså lika traditionsenligt som vanligt antar jag att jag kommer att tappa bort mej så jag måste läsa noterna innantill ...   !!


Himla tur att jag iaf slipper glasögon, eftersom Eva Hertil gav mej stämpel OK på ögonlysningen i somras !!


 

Har´e gott !!


// Lizzie

ANNONS
Av Lizzie - 2 december 2012 14:45

och jag skulle skriva och berätta om månaden november som bara försvann ...  ( utan ett endaste litet inlägg från mej ... )  men jag tar det en annan gång, för först måste jag berätta om gårdagen ..   när matte skulle ta en ny vinterbild på Disagården i Gamlis, ( dit vi alltså ofta brukar åka, om nu nån missat det .. )


Turligt nog så hade jag redan en bild från samma datum i fjol, och det är den här bilden som iaf jag tycker är sååå vintrig och fin, och precis lika fin var den alltså på samma datum i år, nu när han Kungen av Snö äntligen  behagat skänka oss rätt mycket av den vita varan ...    !


 


Men allra först skulle jag såklart få rejsa mej trött i både knopp och kropp, och prova gärna själva att köra "sakletning" efter blundat bollkast ... jag lovar man är rätt nöjd efter en sån "duvning" ..


Hur som kom ju såklart matte på att hon skulle föreviga mej när jag dessutom skulle leta pryttlar enligt fågel, fisk eller mittemellan ... typ träd fram eller nåt, men inte sjutton tänkte matte på att de snötyngda grenarna skulle "lätta sin börda" även över henne, då hon skulle fota mej, och attans osis att inte jag hade en kamera inom räckhåll, för hon såg rätt snopen ut min matte alias snögubbe ....   !!


   


Så här blev bilden på mej iaf, och jag skulle inte bli ett dugg förvånad om matte redan lagt ut den på den för mej förbjudna sajten ( = läs fejan ... )  smen en tror jag att matte tom glömde bort varför kameran var med, eller så ville hon inte utsätta den för ytterligare " snötvätt " ... vad vet jag ... det såg såå himla tokroligt ut att jag tom glömde bort att göra en snöängel  ...


Men att vintern kommit till Uppland går alltså inte att ta miste på, så nu ska jag leta mej ner i förrådet och se om jag kan hitta min lilla leksak ...


Hej hopp !!!


// Lizzie 


PS  Man kan iofs skutta omkring i snön utan surfbräda  oxå ... Typ bara skutta för skojs skull :-))  DS
 

ANNONS
Av Lizzie - 1 november 2012 17:17


 

påstår min matte att jag faktiskt avslutade säsongen i samband med vår lilla utflykt till Gotland, där jag skulle starta i det spanieljaktprov som heter Nybörjarprov A  


Uflykten startade iaf förra torsdan med att vi först bilade ner till Nynäshamn där vi skulle ta båten / färjan över till Visby och något snopen blev jag förstås när jag såg vilken himla stoooooooor båt vi skulle åka med ...   för jag är ju bara van att " segla på egen köl " i Kartongen, som matte slarvigt kallar  Splash.


 Klockan åtta följande dag var det så dax att infinna sig vid Brukshotellet i Roma, för vidare transport ut till markerna ...   och vilken himla tur att Laban snabbt hade hunnit få på sig vintergaloscherna inför resan, för väderleksprognosen stämde och det var flera minusgrader och fläckvis blixthalka på vägarna ...   !!


Himla tur att det åtminstone inte blåste 17 meter i sekunden som utlovats, men visst sjutton blåste det småspik ... Burrr


Vi hade ju blivt förvarnade att terrängen ( eller snarare vegetationen .. ) på Gotland kan vara rätt tuff för oss fyrfotingar ...   , men min matte påstår att jag inte bryr mej om såna "petitesser " och tur var väl det, för kolla bara ...   och kolla noga om ni ska upptäcka mej oxå på bilden ...   !!


 


Matte hade nog tyckt att en machete inte hade varit fel att ha med sig i "bushen" ...   men jag jobbade iaf på och fick turligt nog upp en pippi på vingar, för utan att man stöter upp en fågel så spelar det ingen roll hur bra man sköter resten av själva fältsöket och / eller apporteringarna ..   


Hela tio delmoment är det som ska betygsättas, ( på en femgradig skala ) där man måste ha minst siffran två på samtliga delmoment, så det spelar alltså ingen roll ifall man skulle råka ha femmor rakt av på alla utom ett ... alltså t ex inte stött fågel eller om man stött fågel men inte satt sig lilla rumpan efter uppflog eller skott ..   utan dragit iväg efter fågeln ..    


Jamen tänk själva, hur kul skulle inte det vara att försöka jaga ikapp en flygande "leksak" .. jamen då kan vi verkligen prata om skojsiga "externbelöningar"  ...   !!


Hur som helst så skötte jag mej på det hela taget rätt hyfsat ( om jag får säga det själv och det får jag ju ... ) och de avslutande apporteringarna kommenterade domaren med " bra apportering * 2 " .. vid den avslutande muntliga kritiken som för övrigt lät riktigt bra förutom att han inte tyckt att jag täckte hela marken ... men kolla bara på bilden under !!


 


Hur i hela friden skulle jag kunna täcka hela marken ...     när i ibland nästan hela "marken" täckte mej ....


Att matte sen skulle få vänta ända till desserten vid supén efterföljande kväll för att få reda på om vi hade klarat oss eller inte gjorde nog att matte hade sina axlar långt långt ovanför öronen i drygt ett och ett halv dygn .. .   för trots att flera försökte intala henne om vi visst hade klarat oss, ( vilket vi tydligen borde ha förstått av den muntliga kritiken .. ) så våagde matte inte ta ut nåt i förskott just pga av den däringa "intetäcktehelamarken-kommentaren" ...   


Suck säger jag bara, för vid middan när resultaten för samtliga klasser meddelades, så avslutade domaren Ulf Westlund min kritik med att säga att jag inte gjort några fel och därför var godkänd ..   men det hade ju jag känt på mej hela tiden förstås ....     Avslutar med att än en gång tacka för all uppmuntran, support och såååå många grattisar att jag nästan är lite generad, och det brukar inte höra till vanligheterna när det gäller mej ..   *host* !!

Hej hopp

// Lizzie


Av Lizzie - 23 oktober 2012 20:00

  eller bildligt balansera på en knivsegg ...   det var ju lixom frågan i söndags på tävlingen i Tierp ..


Om vi tar det från början så kan jag väl återigen skylla rätt mycket på matte, som tydligen helt snöat in på att dra spiken på elitlydnaden i år   ... när hon vid det här laget mycket väl borde veta att vi inte får till nån bra uppvärmning efter att gruppmomenten avklarats och det är dax att gå in enskilt om man ska vara först på plan .....   och bara får ett par minuter på sig, i synnerhet inte när det som i Tierp regnade ... ( otippat eller ... ) och matte hade hur mycket överdragskläder som helst på sig ... Suck säger jag bara !!!!!!!


Det gick hur som helst hyfsat skapligt ända fram till det moment som ( av rätt många av många faktiskt .. ) döpts om till " rutdj .... n " istället för det riktiga "namnet" Sändande med dirigering, platsläggning och inkallning   !!

 


Men alltså tänk själva, först ska jag springa 10 meter och ställa mej bakom en kon, för att sen skickas vidare ca 25 meter bort till en bandkantad kvadrat med en kon i varje hörn ..   där det förväntas av mej att jag först ska springa fort som sjutton till den där fyrkanten, sen hitta nån slags mittpunkt ( näe jag har aldrig fått gå nån kurs i geometri ... ) vända mej helt om för att ställa mej snyggt och prydligt för att sen snabbt slänga mej ner ( då helst mitt i kvadraten , och under tiden ska matte utföra nån egen slags geometrisk figur och promenera nästan ända fram till mej för att sen vinkla åt nåt håll,  ( beror visst på om jag är skickad från höger eller vänster till rutan .. ) och därefter  traska tillbaka till utgångspunkten och när hon är nästan framme vid den pnkten så ska lilla jag kallas in .. och fort som attan ska jag springa tillbaka oxå, vilket jag oftast fixar väldigt bra !!


Puh, ni fattar ju, och alla de där delarna skötte jag jättebra ( om jag får säga det själv alltså ... ) utom en enda pytteliten detalj ...    jag råkade nämligen slänga mej ner på liggkommandot så att min ena tass hamnade på " inramningsbandet " ... fast iofs är det ju matte som ska dirigera mej, men jag vet att det visst är jättesvårt att på 25 meters håll se det på diagonalen ... Undrar om man får förse sin matte med en sån här mackapär ...  !??


Så för första gången på över tre år NOLLADE jag rutan, och därmed sprack även förhoppningen om att återigen komma med på årsbästalistan ..   för då måste man ha fem förstapris, och i är har jag ju bara fått till fyra .. snyft ..


Fyra tassar i backen brukar matte säga ( fast det är iofs inte så ofta jag lyssnar på det, eftersom jag tycker att det är rätt lattjo att leka flygande spaniel ... ) men en tass på bandet var ju tydligen ren katastrof ...

Skillnade mellan himmel och hevete handlade om ca 2,5 cm .. Ska re va nåt att bråka om ... tycker inte jag iaf !!


Nya satser nya vinster försökte jag mej käckt på att föreslå ... men det gick visst inte heller hem om man säger sååå ...


 


Att balansera på en knivsegg var väl kanske inte heller rätt uttryck när det gäller det där " fyrkantiga momentet " men jag kommer ihåg när både matte och husse fick lite hicka en gång när jag plötsligt hade gjort ett sånt där " spanielskutt " rakt upp på en "balansbom" för att kolla in ett flytetyg i Sigtuna ...

Anledningen till deras hicka var visst  att om jag hade missat ( hur dom nu kunde tro nåt såååå dumt ... ) hade jag hamnat rakt ner i drickat framför det lilla " faryget " ...  för på andra sidan balansbommen fanns ingenting att promenera på .. men det kunde iofs inte jag veta ju !!!


Förresten är det nedräkning inför Gotlandsresan nu ...   så på torsdag ska jag få åka med en riktigt stoooor båt / färja och så kan ni väl hålla tummarna för att jag iaf slipper åka på blåsning * 2 ..    prognosen för fredag ( när jaktprovet ska äga rum ) plus minus noll, snö och / eller regn och 14 meter nord nord västlig vind = Kulingvarning ...    


Hur kul på en skala tror ni det är !?!? Inte kul alls om ni frågar mej


Den andra blåsningen ... ja, det skulle ju t ex kunna vara att jag " får upp pippisar " som istället för att flyga upp direkt drar iväg på en lång startsträcka innan de lyfter ... och det kan nog vara lite fasansfullt ..   för om det då är fel vind så är jag rätt säker på att jag inte kommer att höra när matte blåser i pipan, och då kan det gå åt pipsvängen helt med fasaner som har spring i benen ...


Förutom fasaner så ska man visst få möjlighet att hålla andan oxå ..   alltså inte bara få ändan ur vagnen, utan få änder att lyfta   !!Hej hopp !!


// Lizzie

Av Lizzie - 6 oktober 2012 20:30


 

Sju tappra deltagare samlades kl 9.00 på Skutskärs BK tillsammans med deltagarna i samtliga övriga lydnadsklasser plus AKL-deltagare med ett underbart höstigt soligt väder som bäddat för en bra tävling ...   vilket snabbt skulle visa vara precis tvärtom  ..   för vår del iaf ...


Om vi börjar sas bakifrån så tar vi värsta katastrofen först .. och lite rörigt blev det väl eftersom min matte som dragit startnummer fyra nog trodde att det skulle bli några minuter " tillgodo" mellan upprop och gruppmoment ... så liiite bråttom, eller snarare mycket bråttom blev det ... och i villervallan av hämtning av både husse, sittigrupphalsband ( man får ju inte ens ha koppel i fickan på elitlydnaden längre .. ) och lämnande av koppel till husse, uppstod visst hjärnsläpp hos mej ...   varpå jag totalt glömde av mej och helt enkelt la mej ner och väntade in matte ... Jaja, ni fattar ... och ni kan ju tänka er minen på matte ... jag som inte missat ett sittigrupptillfälle på många år .. oavsett om grannhundar strulat eller så ..   !!


Jaja, sa matte jag bestämmer efter platsliggningen om jag avstår resten helt, eller om vi går in och kör en "träningstävling" ..    men eftersom jag under platsliggningen hade roat mej med att ligga och vifta på svansen åt husse, som jag visserligen inte såg, men väl kände vittring av ... så hade jag till skillnad mot nollan på sittet nu en förarglig åtta i protokollet ... *host*


Hur som, så talade matte om för Christina Rynning (  som startade efter oss .. ) att vi antagligen skulle komma att bryta nånstans under programmets gång .. så att hon skulle vara beredd på det ...


Mera fadäser skulle tyvärr komma under "resans gång" och jag kan väl säga att det lite blev en mix av SM:et i fjol och en tidigare tävling på just Skutskär, och orsakerna till fadäserna var i princip desamma, fast av lite olika skäl ..


På SM:et hörde nämligen inte Lizzie mina kommandon på inkallningen, inkallningen till rutan , upphämtningen från liggande i dumrutan, och även fjärren .. men där berodde det mest på allt sorl och ljud i både högtalare och från publik .. förutom att mattes röst inte var så mycket att hurra för pga en halsinfektion ..


På Skutskär för några år sedan var det i princip samma, men det som bidrog till hörbarhet nolla då, och även i dag, var att det blåste rejält och att det även blev i rak motvind både på inkallningen med ställande och läggande, samt inkallningen från rutan samt från upphämtningen från skiftet ligg i Zätat ...


Jag har inga problem att höra om jag sittter eller står, men om jag ligger ner så borde nog matte lära sig att hojta högre alternativt använda megafon ...


Inkallningen med ställande och läggande gav alltså betyg fem just pga av att jag inte hörde första inkallningskommandot ..    vilket då medförde att matte sen medvetet gav dubbelkommandon på rutan för att inte riskera att nolla den, och betyget på rutan blev en sjua ..


Apporteringsdirigeringen var rätt svår, för dels var det ganska högt gräs ( matte såg överhuvudtaget inte den högra apporten från sitt håll, men väl den mittersta .. )  så när jag  efter konskicket och en snyggt högerskick inte såg nån apport alls åt höger, så valde jag att vända mot mitten ,,,   vilket då föranledde omkommandon från mattes sida, men dirigering kostar, så betyget blev 6,5 ...  ( Ja, jag vet att jag borde ha lärt mej att lite på mattes dirigering, men men ... )


Zätat ska vi kanske inte heller prata om, men sjuan där skyller jag helt och hållet på matte, för hon borde vid det här laget veta att jag inväntar hennes fotkommando innan jag ansluter efter skiftena ... och att hon måste vara tydlig med det särskilt på det skifte som är ligg ...


Åttor hade jag ( förutom på platsliggningen som jag redan nämnt .. ) även på hopp - metallapport ( med kommentar lek vid gripande ..   ) och fjärren, där jag tydligen hade råkat flytta mej något framåt ..  Det moment som annars mest varit min stadiga tia ...


Återstår då bara betygen från fritt följ och vittring, som iaf båda gav nior i betyg ..  !!


På vittringen står som enda kommentar omtag, och eftersom det i regelboken står att det inte ges neddrag för ett omtag, så var det väl nåt annat oxå fast det inte stod som med kommentar ...


Enda kommentaren på fria följet var "pos i språng", och det var säkert matte som rådde för det, för kolla hur tossig hon ser ut i sin luva som hon " fällt upp över öronen " för att inte missa nån kommendering från TL ..


Jaja, hade hon fattat att snälla Anna-Lena  ( som har min halvsyster Rusa ) skulle föreviga oss, så hade nog matte lämnat luvan utanför planen ...   


Förmodligen blev väl matte så chockad av allt tok jag ställde till med för att jag inte hörde .. att hon till och med glömde bort att vi skulle  bryta nånstans "under resans" gång ... men nu fick vi iaf ytterligare bekräftat att jag som normalt inte har några problem med hörseln, faktiskt har väldigt svårt att höra när det är stark motvind och ffa när jag ligger ner .. men hur man löser det problemet har matte ingen aning om, för att sätta "klypa" i håret på mej får man ju tyvärr inte göra ...


Supernöjd är iaf matte med mitt fria följ, och det roliga är att det bara var jag och Evas Z ( en av mina träningskompisar, som för övrigt vann eliten i dag ) som hade betyg nio på fria följet ... och det var flera som kommenterade att det såg så snyggt ut, så jag får väl trösta mej med det ...   fast visst sjutton svider det att vi nu för första gången på mer än tre år landar på ett tredjepris med 214,5 poäng ...


Men, men vi spottar i nävar och tassar och försöker klura på hur få till en tävling i motvind och / eller mycket " sorl" ikring ..

Är det nån som har en fiffig idé att dela med sig av, vore vi väldans tacksamma för bra tips !!

Matte tycker nämligen att hon tar i för kung och fosterland, men det räcker inte ... när jag iaf inte hör ... och jag är verkligen inte "olydig" om nu nån trodde det !!Avslutar med en bild från en tidigare tävling på Skutskärs BK och önskar Er en fortsatt (h)underbar helg !!


      


// Lizzie


PS Stort Grattistill båda våra kompisar Eva med Zäta och Marie med Lina som i dag stod som etta och tvåa på pallen med tävlingens två enda förstapris !! DS

Av Lizzie - 5 oktober 2012 12:00


Ibland ( eller iofs rätt ofta ... ) undrar jag hur min matte tänker, ( om hon överhuvudtaget alls tänker ..   ) för de senaste veckorna har det då varit en väldans mixad kompott beträffande min träning .. eller om vi ska kalla det fritidssysselsättning ..


 Alltså bilden ovan, som för övrigt togs av Sanna ute hos henne en höstdag för exakt fem år sedan .. ( Ja, jag vet matte har använt bilden förut .. ) symboliserar ganska väl att "vi" nu blandar fältmässiga övningar  med de vanliga mera "inrutade" planmässiga sådana ...   !!!


Men nu har jag iaf tjuvkikat i mattes kalender och upptäckt att i morgon är det dax för ytterligare en "inrutad" tävling på min favvoklubb Skutskär ...   !!


Veckan efter drar vi sen upp till Grönklitt för en som jag hoppas skööön vilovecka ( trot om ni vill .. gällande vila alltså ... ) och helgen efter är det dax för ytterligare en "inrutad" tävling ....

Sist jag tävlade på den klubben så tyckte matte att det var jättefiffigt att vi skulle vara med på en rallylydnadskurs bara nån dag före tävlingen  ... Bra genrep inför elitlydnad, eller ??? Jamen ni förstår ju hur jag har det ..    ( Fast den tävlingen gick rätt så bra ändå, för jag vann med ett förstapris )


Tydligen har matte tänkt lika knasigt den här gången, för dagen innnan jag ska tävla "lydnad" där, så ska vi träna inför ett spanieljaktprov .... som ska äga rum helgen efter ....


Så om ni skulle se en annons om hopplös matte till salu på det däringa blocket.se så vet ni vem som har lagt ut den ,,


Men nu kommer nästan det värsta av allt : Jag ska visst ut på riktigt djupt vatten ... för vi ska åka med en stooooor båt på Östersjön ända till solens och vindarnas ö ; alltså Gotland, dit matte anmält mej i  Nybörjarklass A men oxå i öppen klass ...   fast hon helgarderar och säger att det inte  alls är troligt att vi startar i den öppna klassen, och att om vi gör det så är det bara för att bli " en erfarenhet rikare " ..    


Jamen vad säger man !?!?!? Jag såg ju med egna ögon i går att hon faktiskt även bokat biljetter så det är inget jag bara hittar på  ..


Undrar förresten hur det är att vara ombord på en sån där stor båt förresten !? Jag har ju bara varit skeppare på lilla Kartongen ( Splash, mattes kommentar ) och där har jag ju iaf en helt egen kuppe (  som det står Doghouse på .. ) till mitt förfogande, när jag inte jobbbar på däck vill säga ...      !! 


Har´e bäst !!!


// Lizzie


PS Till ett annat år ska jag nog komma ihåg att sätta upp skylten STÖR EJ till min kuppe på Splash, för visst är det fräckt att tjuvknäppa när man ligger och sover !!! DS

Av Lizzie - 17 september 2012 15:30

Att min matte är en himla velpotta var väl inget nytt under solen ..   men som hon tjafsat om helgens Vattenprov ..   som vi ena sekunden skulle anmäla till och nästa ge sjutton i ..   för att vi inte hunnit ( eller snarare haft möjlighet ..  ) att träna inför , men hur det nu var så ångrade matten sig igen så sent som i fredags och skickade anmälan typ tio i tolv ...


Sagt och gjort, så i går infann vi oss i Mackmyra i närheten av Valbo, där tre hundar skulle prövas på det som förut kallades  EV ( Enkelt vatten ) men nu heter Nybörjarvatten, och fyra  hundar ( däribland jag då )  skulle starta på Vattenprovet ..   !!


Tur att vi iaf tränat både i rätt mycket vass och bland näckrosor ( det lilla vi alls tränat i år ... ) för det var ganska gott om just de grönsakerna för oss som gjorde Vattenprovet, medan Nybörjarvattnet mera var på "blankvatten" om man säger såå ...    


Husse stod tyvärr så till att det inte fanns nån möjlighet att fota "igången" i vattnet, men efter att jag greppat och inte hållit andan ... men väl anden i ett fast grepp, så hamnade jag iaf på bild under pågående "bärgning"  ..På nästa bild syns det väl rätt väl att det nu börjar bli gott om såna där "grönsaker" som ska alltså skulle passeras i samband med landstigning ...   


 och vägen genom vassen jag valde kanske hade underlättats om jag även haft en sån där machete med mej   , men jag hade iofs fullt upp med att inte tappa greppet ankan ... och som den ( fast bara i det här fallet ... *harkl* .. när det gäller inleverans av apporter ... ) väldresserade lilla odåga jag ändå är ..   visste matte att hon nog inte skulle behöva bekymra sig om överlämnandet av den ilandbärgade pippin, som jag mycket riktigt snyggt och prydligt överlämnade i mattes hand efter att jag på tecken av henne satt mej framför henne   .. och det var tom överkurs påstod domaren Eva Widén ..


 


På kritiklappen stod det iaf sen ifyllt att jag har ett godkänt Vattenprov och att jag markerade bra, simmade målmedvetet, apporterade med bra grepp, samt lämnade av i handen !!!!


Förresten så tyckte skytten att jag skött mej så bra att ifall jag ville kunde jag få med mej ankan hem ..   och det borde jag ju ha kunnat räkna ut att jag då så klart skulle förevigas med den i närbild oxå .. ( för avlämningen inne bland vass och grönsaker hade ju husse heller ingen chans att fota .. ) men det innebar så klart även  att jag  fick hoppa i spat flera gånger till ... och att hoppa i spat är bland det bästa jag vet !!!!!


 Tack för alla snälla grattisar och kommentarer jag fått, och särskilt glad är matte över att det nu är flera som tycker att jag verkligen gör skäl för att kallas DP ( Dual Purpose ) eller Allroundspringer !!


Åh, lite kul är det så klart att de senaste 4 starterna jag gjort i höst varit av "olika karaktär" eftersom jag startade och fick godkänt på Nybörjarprov B på ett spanieljaktprov den 26 aug i SSRK Gävleborgs regi, startade elitlydnad den 1 sept på Skutskärs BK ( och fixade det femtonde förstapriset i elitlydnad ) och dagen efter debuterade i veteranklass på utställningen i Högbo med ett Ck som resultat samt då i går det godkända Vattenprovet i SSRK Gävleborgs regi ...    


Sååå liiiite orolig är jag nog allt över att tappa min odågeimage nu ....   !??

Har´e gott !!

// Lizzie   


PS Matte hittade en filmsnutt från vattenträning för nåt år sen i Björklinge, och rätt många likheter mellan den träningen  och provet i går beträffande tillgången på grönsaker finns det, fast jag vill minnas att jag den gången fick jag hålla truten istället ... DS 
 

Av Lizzie - 5 september 2012 08:37

Ligger som vanligt långt långt efter med uppdatering ...   men det beror inte på att jag legat på latsidan ..   utan tvärtom så har det varit om man så säger väldans mycket under en period nu ..   !!!


Det började med att kusinen Xit och jag söndagen den 26 aug fixade godkända resultat på spanieljaktprov i SSRKs regi  i klassen som heter  Nybörjarprov,  B där 10 delmoment ska bedömas på en femgradig skala och man måste ha minst 2 på varje del för att få godkänt.


Jag är ju lite "vidlyftig" när det gäller själva fältsöktet ...    ( men jobbar jättebra i risig terräng i skogen .. ) men det som matte kallar "retrieverdelen" som alltså har att göra med stadga och apportering påstår hon att hon jag är säker på ...   


 


Jaja, det visade sig iaf att matte ( för en gångs skull ... )  hade ganska rätt för så här såg protokollet ut :


MomentPoäng 
Jaktlust/arbetsvilja3God jaktlust.
Sök och mönster3Bra sök och mönster.
Fart och stil3Bra fart och stil.
Följsamhet och samarbetsförmåga3Följsam.
Stadga5Mycket stadig vid skott och kast.
Skottreaktion5Normal
Markeringsförmåga4Mycket bra.
Apporteringslust5Stor.
Apporteringsgrepp5Bra grepp
Allmänt uppträdande5Lugn och sansad.
Vattenprövning0godkänd
 

I lördags bärgade jag sen mitt femtonde förstapris i elitlydnad på Skutskärs BK ( med hela 298,5 p ) och för första gången i år så kändes det som om matte och jag håller på att "hitta tillbaka"  när det gäller att "ruta in tillvaron" ..     så nu pratar hon inte längre om att lägga ner "lydnadsbiten" utan nu spottar vi i tassarna igen !!!!


    


I söndags var det så dax för mej att göra debut i veteranklassen på utställning, och som vanligt var det bästa Marie som visade upp mej ..   och det gjorde hon så bra att det inte "bara" stod excellent på kritiklappen utan även ett Ck !!!


Vi fick även äntligen träffa Maries kompis Susann Gunnarsson, som är sååå himla duktig på att fota, och visst tog hon ett himla fint kort på mej i Högbo !!


  


Så eftersom jag nu inom loppet av en vecka ( dessutom med riktigt fina resultat ) faktiskt svängt mina lurviga i tre ”grenar” känns det väl som om jag till och med gör skäl för att kallas Dual Purpose eller Allroundspringer, och det är såå skoj att flera just kommenterat att jag nu verkligen är Allround   

Har´e bäst !!!

// Lizzie

PS Om ni bara visste så stolta rörda och glada vi är över alla positiva kommenterar och grattis vi fått, och när vi tom fått höra att vi gjort PR för rasen så blir man ( läs matte ... ) nästan rörd till tårar    !! Än en gång : Tusen  TACK  !!!!! DS
 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Lizzieonline .. med Blogkeen
Följ Lizzieonline .. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se