Lizzieonline ..

Senaste inläggen

Av Lizzie - 3 maj 2013 20:19

I söndags var det då dax för upp till bevis om jag lärt mej att hålla reda på mej, matte och en massa skyltar i nybörjarklass rallylydnad ..   !


Drygt ett 40-tal fyrbeningar stod på startlistan på UBK ( min hemmaklubb Uppsala BK .. ) och jag var lottad som nr sex i första gruppen.


Banvandringen överlämnade jag med varm tass till matte, för jag menar hålla reda på hur vi ska trassla oss runt bland alla skyltar tycker jag definitivt är hennes uppgift ..   och av mattes min att  döma så hade iaf en av våra "trasselskyltar" kommit med ..   och det till råga på allt elände som första skylt ..   !!

360 grader vänster står det på  skylten, vilket betyder att man ska gå runt i vänstervarv i en cirkel  !  


Med tur fixar jag den utan problem, men med otur kan det bli så att jag uppfattar den som att det ska bli en vändning på stället och därför sätta ner min lilla rumpa i backen som på vanlig lydnad ..   vilket då räknas som fel övning och ger minus 10 poäng ..  och om matte fegar och gör cirkeln lite större ... ja, då blir det förarfel = minus 3 poäng .. och ja, matte vågade inte chansa så vi började på direkten med minus 3 poäng .. mao ingen vidare bra inledning .. och jag som tom lovat matte att jag skulle skärpa mej, åsså fegar matte ur ... Suck !!


 


Nu går vi runt kring en enebärabacke ..   skulle man kanske kunna sjunga till skylten  ovanför, men den heter så här : Sitt, gå runt :

Föraren stannar och hunden sätter sig vid förarens sida.

Föraren går därefter ett varv runt hunden med början runt huvudet.

Föraren ska stanna till vid den sittande hundens sida innan ekipaget tillsammans fortsätter framåt.


Plättlätt skylt om ni frågar mej, för jag menar då börjar det ju dessutom likna nåt  ... Jag får sitta och vila en stund och matte får gå en extra liten runda !


Annars kan jag bara säga att jag ( konstigt nog ..   ) höll mitt löfte och skärpte mej genom hela banan, och tacksamt nog så hade matte memorerat banan så pass bra att inte hon heller gjorde några fadäser, så hyfsat säkra var vi nog på att jag borde klara gränsen för godkänt, ( som ligger på 70 % ) men helt säker kan man ju inte vara förrän resultaten räknats samman ..


Som brukligt på "hundtävlingar" så ropade man upp "placeringarna" bakifrån ... och riktigt spännande började det bli när vi insåg att vi tom var kvar bland de 10 bästa ...   !!! Hur nu det gick till !?!?

 


Helt ofattbart ( med tanke på att jag bara nån vecka innan "dubbeldiskat" matte och mej på den inofficiella avslutningstävlingen på kursen .*host* . ) hade vi inga andra avdrag än de där förargliga tre från ingångsskylten, så slutresultatet blev hela 97 poäng och en delad andraplats   !!

( Matte har visst slarvat bort kritiklappen, men hon tror att det stod så här : Härlig kontakt med glad hund. Bra jobbat ! )

Båda våra träningskompisar Stina & Trolla samt Mette & DidShe klarade oxå godkäntgränsen, så stort GRATTIS till Er   !!


Himla trevligt oxå att äntligen få träffa Kerstin Eriksson som hade med sig kusinerna Spirre och lilla busfröet Pingu, som båda kommer från kennel Rowntree !!

Pingu är jättecharmig och jättebusig, och jag hörde minsann att matte sa nåt ofördelaktigt i stil med att Pingus matte kanske hade velat göra med honom som matte ibland visst hade haft lust att göra med mej då när jag enbart gick under namnet Odågan .. ( Eller Lilla Odågan om jag gjort nåt riktigt bra, vilket iofs visst inte hände så ofta  ...     ) dvs kasta ut mej genom fönstret utan att öppna det först ... !!


Förresten ligger jag fortfarande på plus efter att resultaten från Årets Springer - titlar från LO Gävle-Dala blivit officiella ,,      för  där lyckades jag ju bärga en hel trippel eftersom jag inte bara tog hem Årets Lydnadsspringer utan även Årets Jaktspringer och nog det bästa av allt : Årets Allround-Springer, så man kan väl lugnt säga att år 2012 var ett rätt så lyckat år för mitt vidkommande , eftersom jag ju även för tredje året i rad lyckades  bärga Årets Lydnadsspringer i moderklubben    !! 


Hej hopp !!

 // Lizzie   PS Tack för att jag fick sno bilderna från din blogg Kerstin !!  DSANNONS
Av Lizzie - 19 april 2013 15:45

 


I måndags var det avslutning på nybörjarkursen i rallylydnad, och i går var det en inofficiell träningstävling i rallylydnad med Elisabeth Sterner som domare på UBK, nu när hon går som domaraspirant, och det var ju även henne som jag gått kursen för ! ( Elisabeth var jättebra som kursledare !! )


Nu missade iofs jag två gånger av sex på kursen, och om jag ska vara helt ärlig så har "vi" inte tränat  särskilt mycket på rallyt mellan gångerna ... för då har vi mest tränat elitlydnad ... då få gångerna vi ens gjort det   !!


Ja, jag  vet ...   Hur tänkte hon då min matte ??? Jo, antagligen att vi ju faktiskt är anmälda till en tävling i elitlydnad ... fast vi är ju även anmälda till en officiell tävling i nybörjarklass Rally .. och tidsmässigt ligger den före ..   !!


Hur det gick på rallyt ??? Tja, om nu bara matten hade lärt sig att skyltarna faktiskt inte tänker bita henne, att det hade varit bra om vi hade tränat iaf på de tre skyltar som vi har mest problem med .. ( Sitt framför, 1,2,3 steg bakåt skylt nr 124 ) och 360 grader vänster eller höger ... ja, då hade vi kanske inte behövt bli "diskade" på första rundan ..   för av 30 möjliga skyltar så kom just våra tre "krångelskyltar" med på gårdagens bana ...


När det gäller de där 360-snurrarna är det nämligen så, att om matte går för sakta så hinner jag slå ner min lilla rumpa ...   och då är det plötsligt fel övning  ( kostar hela 10 poäng ... ) och om matte gör för stor snurr, ja då blir det ff ( som i min värld betyder fritt följ ... vilket ju jag tyckte att jag gjorde .. följde matte rätt fritt alltså ... ) men i rallyts värld står ff för förarfel , och det kostar oxå .. *harkl* !  


 


Den där 123 - skylten var sparad till sist ... och ja, första steget ( och förresten även de följande två stegen ) kan jag skapligt följa nos mot nos mot matte när hon backar, men när vi kommer till att matte  ska backa tre steg och jag ska följa efter ..   ja, då finns det två varianter för mej, varav den ena är att snabbt gå in i fotposition ... alternativt ta ett jätteskutt upp mot matte .. och i går valde jag skuttvarianten ...    vilket resulterade i att matte tappade kopplet .. och vips var vi diskade ..   !!


Så här löd iaf kommentarerna : Matte är för rolig ! :-) Sjukt fin runda ! Tänk på koppelllängden. För kort. Släpp inte kopplet !! Superfin kontakt ! Härliga vänstersvängar.


Eftersom Elisabeth behövde ett visst antal startande för sin domarkompetens, så fick vi gå en andra runda sas "utom tävlan" och då tror jag nog att avdragen mest berodde på att matte slarvade och gick för nära skyltar eller att  hon tex höll på att snava över mej en gång,  ( och det kan väl ändå inte bero på mej, eller  ?!? ) men då fick vi visst ihop 82 poäng, vilket ju hade räckt som godkänt om det varit en officiell tävling   !


Tack snälla Stina som förevigade matte och mej, och som själv fick till ett godkänt resultat på sin söta Charma i går    !!

Dumt nog går det inte att överföra videofilmen som Ursula tog med mattes nalle, för nallen påstår att videon är för stor ...   !!

Hej hopp !!

// Lizzie   


PS Förra veckan var vi bl a i väg och rutade in tillvaron  på Knivsta BK och då passade Trolla och jag på att träna sitt i liten grupp i en rätt så upphöjd position DS

 


ANNONS
Av Lizzie - 2 april 2013 19:00

Nomesele check ..  tolklina check .. men är det nån som på fullt allvar tror att matte tänkte på att ta med Baggenbältet till Grönklitt ..  !?!?Jaja, bra karl ( läs hund ...   ) reder sig själv tänkte jag och började roa mej med annat på den nu snötäckta Rädsjön, eftersom det tyvärr ju inte skulle bli nån draghundskörning för min del .... Suck !!


Jag hade ju bara tänkt att jag för en gångs skulle kunde få dokumenterat att jag oxå kör med roll on roll off i snön ... ( med särskild dedikation till Rudi ...     ), fast säkert har ni redan listat ut att nåt mer tok skulle matte säkert hitta på, nu när det bara lixom blev hasa omkring på sjön ..   !!


Jamen vad säger man ??? Fjärrdirigering iförd sele och lina ....    Jaja varför inte tänkte jag, för jag var rätt säker på att matte iaf inte skulle kunna dokumentera den fjärren, för visserligen påstår matte att hon har bra simultankapacitet ...   ( och iofs hamnade jag inte helt i fokus på filmsnutten ) men hon fixade faktiskt iaf att både "kommendera" och filma samtidigt ... Hmpf ... Det trodde jag ju alltså inte !!  


 


Sen kommer vi till nästa lilla glömda "detalj" = Jag har ju mer än en gång sagt att jag inte vill bli fotad under fikastund ...   men vad hjälpte väl det ??

Så skyll dej själv matte att jag verkligen gav dej foten om man säger såå ..   !!Bortsett från den fadäsen från mattes sida sett .. så var det en trevlig fikastund i solskenet, och tydligen uppstod det lite paltkoma hos matte, för likt förb .... at  skulle hon testa att försöka tolka på mej .., men då fick hon minsann bita i det sura äpplet, för inte sjutton tänkte jag uppföra mej som en "normal" draghund släpandes på en matte som testade nån slags tvåhandsfattning på linan ...!!Kan tillägga att de första metrarna sprang jag tom på bakbenen, men det tyckte husse såg så kul ut att han totalt glömde bort att det var han som höll i kameran då ...   


Hej hopp !!!

// Lizzie   

Av Lizzie - 26 mars 2013 12:08

Nu får jag ju snart skämmas så dåligt som jag uppdaterar min blogg ....  Shame on me ...   !!


 


Skyller väl som i förra inlägget på att det faktiskt är mycket nu ....

Inte nog med att jag ska fortsätta med att ruta in min tillvaro i elitlydnaden, nähä då   för nu har matte plösligt fått för att vi iaf ska blanda och ge ... trots att hon förut bestämt att vi inte skulle det .... eftersom hon då tyckte att det var onödigt att röra till det mer än nödvändigt för lilla mej ....   !?!?


Jaja, nu går iaf både Trolla och jag på nybörjarkurs i rally och mattarna har tom anmält oss till en officiell rallylydnadstävling ... hmpf ... och som om inte det räcker, är vi nu oxå anmälda till en fortsättningskurs i rally ...   hej och hå ... hur ska då det gå ???


Hur sjutton ska matte komma ihåg att om hon på "rallyt" går som hon bör göra på en vanlig elitlydnadstävling, så får "vi" neddrag för att matte går för stelt ...   och om matte på en elitlydnad glömmer av sig och börjar berömma mej under "resans gång" så lär vi inte få många poäng kvar på en rallytävling ( som ju startar från hundra och räknar avdrag neråt ) och omvänt tror att hon både kan prata med mej och titta på mej på en "vanlig" tävling ... jamen ni fattar hur knasigt det antagligen kommer att bli ...   men vill matte ha det så, ja inte mej emot   !!! Tjohoooo säger jag bara !!


Däremellan har jag tillsammans med Trolla och Ztella både tränat ett par gånger i Knivstahallen och dessutom haft förmånen att få träna för Kenth Svartberg i deras fina hall, så nu är det nog inte bara matte som behöver gradera upp sitt humankapital utan antagligen behöver jag vid det här laget oxå några fler Giga på min lilla hårddisk ...   !!!


I lördags var det även dax för oss "nördiga lydnadssspringrar" att träffas i Knivstahallen, ( vilket såklart oxå var himla trevligt trots att det då "bara" handlade om vanlig inrutning av tillvaron ... ) och jag tror att jag faktiskt tränade igenom vartenda moment utom vittringen, men peppar peppar ...   matte påstår att jag stupsäker på just det momentet ( som för övrigt jag aldrig någonsin missat på tävling)  men man  ska ju som bekant aldrig vara för säker, så jag är rätt säker på att rätt som det är så vill iaf matte att vi åtminstone ska testa det nån gång innan nästa tävling ...     som fn står skrivet i   när ....


   


Dessutom så har jag ju fortfarande mer än fullt sjå med mitt bygge, och jag kan säga att i morse så kom nu äntligen två jättejättestora långtradare fullastade med plockepinn ... och så här såg det ut ..   !!!


 


Mitt vaktande av tomten har jag tack och lov fått beröm för, och även min  "varningförhundenskylt" har uppmärksammats på ett mycket positivt sätt !! Funderar starkt på om jag ska mönsterskydda det   !!


Nu hinner jag inte skriva mera för den här gången, eftersom det är dax att dra en till repa ut till bygget för att se hur långt man kommit med mitt plockepinn, och är det nu nån som funderar hur det är tänkt att det ska bli när det är färdigt så lägger jag med en "ritningsbild"   !!


Har´e gott !!

  // Lizzie   
 


Av Lizzie - 5 mars 2013 19:45

Förra helgen var matte och jag på "Dittekurs" i Upplands Väsby i den fina inomhushallen tillsammans med ett "gäng" trivsamma fyr- och tvåbeningar, men liiite mobbing blev det allt i början när mattarna skulle presentera sig och berätta om sin / sina hundar ( Det skulle nämligen visa sig att de flesta hade inte bara en utan två fyrbeningar ... ) och det visade sig att Jennies Axa och jag var de enda ESSen i leken den dan ..    


En säger en liten Schipperke (  som oxå tävlar i elitlydnad    ) och sen var det jaktlabbe, jaktlabbe, jaktlabbe  ... inalles 11 jaktlabbar inklusive Dittes Abby och Magic ..   


 


Åsas labbar har jag ju träffat förut, för Åsa är nämligen oxå medlem i UBK ( Uppsala Brukshundklubb ) och Åsa var dessutom snäll och "fångade" mej fångandes en flygande köttbulle på bild, och FOKUS är ju vad jag har på bilden och om fokus handlade mycket av den helgens kurs, som jag enkelt kan sammanfatta med ett ord : Kanonbra   !!


På tisdan var matte och lyssnade på Kenth Svartberg, som höll ett föredrag om belöningsträning på UBK ( och dumt nog valde matte att inte låta mej följa med ...   ) och på torsdan var jag tillsammans med Trolla och Ztella och "rutade in tillvaron" i Knivstahallen ...   med bla höger och vänsterdirigering !!!


För att inte tala om att jag i helgen fick påbörja min provtjänstgöring som vakthund vid vårat bygge ....   ,

 och jag har fått beröm ( från flera håll faktiskt .. ) för att jag ser sååååå respektingivande ut när jag sätter upp tassen och säger STOPP ...   !!!


 


Jag var så till den milda grad respektingivande att matte till och med testade att göra en "varningförhundenskylt" ....   !!!!  Vad tyx ?!?!?!?!


  

Hej hopp !!

// Lizzie   

Av Lizzie - 20 februari 2013 12:28

och villkorsbisatser har ju matte surrat en del om på sistone ..   och i morse kom hon plötsligt på att hon skulle testa ett ord som konstigt nog inte hör ihop med elitlydnaden ( eftersom den lydnaden är utan koppel ) nämligen  ifall jag kopplade just ordet koppel i en lite ovanligare situation … ( alltså inte situationsbundet … )kopplar ni ..   !??

Jag kopplar ju av när jag är inomhus, så det spelar det ingen roll om kopplet råkar ligga kvar på hallbänken, men så fort jag ser att det är dags att gå ut så hämtar jag det omedelbart !!


Sen matte kom hem från Ackis i helgen och efter det påstår att hon lixom ” sitter på taggtråd ” …  så är det husse som får sköta all utgång med mej  ( tills matte blivit av med korsstygnen eller om det var kråksparken  tror jag hon sa … ) och i morse  låg vi och trynade rätt länge i bingen,  ( ja, jag trynade såklart oxå   ..   ) eftersom husse oftast har kvällsrep .. ( fast husses basfiol är lite större då ... ) på tisdagarna så brukar det ju bli sen sista kvällsrastning, och då är det ju inte lika bråttom ut på onsdagmorgnarna.


Till slut tyckte jag iaf att det faktiskt fick  vara nog med trynande så jag sträckte behagfullt på lilla mej, hoppade ner på golvet och ställde mej vid husses sida och tittade mycket både uppfordrande och bedjande på honom …     men husse låtsades inte förstå utan läste lugnt vidare i UNT  ..


Då sa matte exakt så här utan att betona ordet koppel :  Du Lizzie lyssna, om du går ut i hallen och hämtar ditt koppel så kanske du får med dej husse på en morronprommis !!


Sagt och gjort, men gissa om husse såg himla snopen ut när jag sen fort som sjutton  levererade koppel och halsband till honom ….   !!


Hörde att han muttrade något om det här med vem som bestämmer i flocken …    men det vet väl alla vid det här laget att det är lilla jag …    Annars skulle jag väl inte kallas för HSB, eller !?!?


Jo, förresten ..

Apropå det där med att tryna i bingen …    : Jag låtsades nämligen inte höra att matte ville att jag skulle flytta på mej när hon bäddade en morgon, och ja ni kan ju försöka lista ut var jag befinner mej nånstans i bädden …    


  

Har´e gott !!

// Lizzie


PS Lägger förresten med en länk till YuoTube där Ditte Andersson ( som vi ska gå kurs för i helgen, om inte taggtråden sätter hinder i vägen förstås …. ) just tränar på ordförståelse, och sånt där tjafs brukar matte också få för sig ibland …  vad nu det ska vara bra för ??????? Måste man vara uppmärksam heeela tiden ??DS


http://www.youtube.com/watch?v=5vPp8uFFvLQ


Av Lizzie - 12 februari 2013 17:37


 

Här har hänt så mycket på sista tiden att jag i vanlig ordning ligger efter med det mesta ...  men i dag har vi iaf återigen varit iväg till Knivstahallen och tränat tillsammans med kompisar, och det är där ( eller i dom sammanhangen .. ) jag, eller snarare matte då...  , fått och även lär få fortsätta att ägna mej åt  ombyggnation ....     !!


Matte påstår nämligen att jag blivit mer och mer slarvig ( läs vidlyftig ...   ) vid konskicken, och det gör kanske mindre när det är sändande till rutan som kommer efter,  men handlar det om apporteringsdirigering så kan jag hamna lite eller rentav mycket tokigt när jag sen ska svänga runt och dirigeras åt höger eller vänster för att hämta in rätt apport ..   !


Jag som dessutom är extremt "högervriden" rundar alltid konen med början från vänstra sidan, och då kan ni ju räkna ut hur knasigt det kan bli när jag sen i princip ska göra en helomvändning från konen sett, vilket så klart kan medföra att det blir mittapporten som jag ser som den högra ..   !

Nu är jag ju tack och lov sas dirigerbar ..   men det kostar förstås några onädiga poäng det oxå .. så nu är vi alltså tillbaka på ruta ett ( fast det inte handlar om rutan ... ) vilket betyder att jag ska "ställa upp" rakt bakom konen !!!

Tack för bildbeviset Stina ..   för på den bilden syns det iaf att jag åtminstone påbörjat ombyggnationen och hamnat rätt i dag iaf !!


Annars fick jag visst inge beröm för mitt normalt braiga fria följ i dag ..   eftersom det visst var av modell heller än bra .. eller om man så vill; mycket attityd och väldigt lite precision ... *harkl* men vad sjutton lite skoj lär man väl ändå få ha ..    !?!!! 


Matte kunde ju tyvärr inte följa med och lyssna på Maria Brandels clinique förra helgen ( för det var då det var visning på vår lägenhet, som ju måste säljas nu när vi ska bygga hus ) men det här med ordförståelse hade tydligen varit på tapeten, och det var klart att matte måste testa det på mej ...   otippat eller !?!? Näe !!


Först frågade matte om jag visste var metallen var ( metallapporten heter bara metallen ) och det hade ju jag inte en aning om, men det dröjde inte länge förrän jag hade letat reda på metallen bland alla koner och pryttlar på planen ..   åsså fick jag  springa och leta reda på kopplet ( som matte slängt i ena hörnet .. ) och det var ju plättlätt förstås, för det brukar ofta ligga på min lott att hålla reda på det !!


Men nu har matte även börjat med nåt som hon kallar villkorsbisatser; och då håller hon upp en godisburk framför nosen på mej och säger typ så här : Om du vill ha det här godiset så får du först springa till rutan ( Det kan även vara andra uppdrag jag får utföra men i dag var det att knata iväg till rutan som gällde .. ) och ja, det var väl inte så svårt att lista ut att jag ville ha godis ..   så snabbt som attan sprang jag iväg och ställde mej mitt i rutan, varpå matte mycket riktigt levererade smarraburken till mej !


Det var lite om vår ombyggnation, men nybyggnationen handlar om att jag ska bli med hus, fast jag måste ju säga att när jag var och kollade på den för huset tänkta platsen var det väldans tomt på tomten ...    så jag passade bara på att göra en grundlig undersökning där grunden ska grävas .. och det lär visst inte dröja speciellt länge, för om sex veckor är tydligen det planerat för husresning där ....    !!
Jättespännande tycker jag, och lite har jag kollat ritningarna och sett att jag får en nästan egen ingång ( fast matte kallar det för grovingång ....   ) och där ska jag oxå få en alldeles egen lite upphöjd hunddusch !!!

Hej hopp !!


// Lizzie    

Av Lizzie - 26 januari 2013 21:15

fixade jag att ta hem titeln Årets Lydnadsspringer   !!!


 


Tyvärr har min matte den här veckan varit rätt däckad om man säger sååå ...   alltså på det viset att han Jämtgubben som satt där uppe i Åre och nös nog hade kunnat slänga sig i väggen jämfört med hur matte låtit den här veckan ...   så det här med att jag skulle få hjälp med att uppdatera min blogg har väl inte haft prio ett heller ..   


I går tog matten sig iaf  kragen och ringde Vårdcentralen som raskt ordnade så att hon fick nåt receptbelagt som skulle inhaleras  i nosen, fast dej och mej emellan så är hon rätt ynklig ändå ..  !!

Jaja ont krut förgås visst inte så lätt så snart spottar nog matte i nävarna igen hoppas jag ...   


Inte nog med att jag tog hem titeln Årets Lydnadsspringer i år, för eftersom jag hade jaktmeriter från i höstas, så lyckades jag även tränga mej in som nr 4 ( Man tar bara med fem på varje lista ) på listan över Årets Springer .. ( där resultat från utställning och jaktprov räknas ) och det trots att jag inte ens de tre utställningsresultat man kunde tillgodoräkna, eftersom jag bara svängt mina lurviga två gånger i vänstervarv i år ... men jag hade högst poäng på "jaktsidan" !

Åh det nästan roligaste av allt var att min Gammelmatte ( Ulla Larsson ) blev Årets Uppfödare   !!!

Till Årets Uppfödare får man räkna med max åtta hundar med max tre resultat på varje hund ( tror jag ... ) och de grenar som räknas är jaktprov, utställning, viltspår och tävlingslydnad.


Dessutom spelar det ingen som helst roll hur många poäng en kennel får ihop, om det inte finns nåt resultat alls från jaktsidan ... ( eftersom den grenen är obligatorisk ) men där bidrog ju jag med mina starter på Spanieljaktprov i både Nyb N och Nyb A, och av de totala 120 poängen så hade jag själv lyckats skrapa i hop nästan hälften av den totala poängsumman med mina 55 poäng   !!!Utan att skryta tror jag faktiskt att jag törs skriva att både matte och min Gammelmatte är rätt eller snarare väldans nöjda med mina insatser under året   !!

Har´e gott !!

// Lizzie

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Lizzieonline .. med Blogkeen
Följ Lizzieonline .. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se