Lizzieonline ..

Senaste inläggen

Av Lizzie - 3 januari 2016 17:04

Jag önskar mej en kompis i födelsedagspresent upplyste jag matte och husse om i fjol, ( Man undrar ju för vilken gång i ordningen   ) men med allt trassel som varit med mina öron och den där dumma psedomonasbassilusken så kunde dom ju inte bestämma det långt i förväg, men i slutet av maj månad blev jag till slut " friskförklarad " och då tyckte faktiskt lilla jag att vi kunde åka upp och hälsa på hos min uppfödare Ulla Larsson och kika på " småkusiner " som då redan hade hunnit bli några veckor gamla.


Jag har ju ända sen jag fixade till mitt Lydnadschampionat haft en sk bonusvalp att " kvittera ut " , och nu skulle ju faktiskt det kunna funka riktigt bra, så sagt och gjort; dvs vi åkte upp till Furuvik och hälsade på, och så här såg det ut första gången tilltänkt valp visade upp sig ... 


    Jaja tyckte jag, det var väl inte så mycket att fundera på, eftersom vi dels hade sas inte öppet köp, men väl " öppet prov " eller vad man nu ska kalla det, för innan valparna var leveransklara, så hade ju jag både hunnit fylla hela elva år, men dessvärre även hunnit bli sk " hörlös " efter alla ingrepp i samband med öroninflammationen   

Under loppet av några månader hann jag ju både bli sederad fyra gånger inför olika ingrepp i mina stackars öron, och efter att man tagit en CT ( för att kolla så att inte mellanörat var skadat ) upptäckte man ju att båda bakersta molarerna i underkäken var infekterade .... så dom tänderna opererades bort, och väldigt nära ligger ju hörselnerverna så antagligen var det den operationen som slutligen sas släckte ner hörseln ...


Forts följer .....


PS Gick väl händelserna lite i förväg iom att jag redan här la in en bild på lilla valpskrället, och vad hon både heter och redan från början fick som smeknamn ...   fast iofs så vet jag ju att matte säkert skrivit en hel del om både KnasFian och mej på den där sjuttons Fejan, som jag INTE har access till   ! DS


PSS, eller nåt ...


Käket var inte framställt så jag fortsatte en stund till och plockade ihop ett lite minicollage från när lilla KnasFian hade flyttat hem till oss midsommarhelgen    och jag tyckte nog att hon skötte sig relativt hyfsat iaf, för vi hade inte hunnit längre än till Dalälvsbron, så var det nån som låg och snarkade i buren brevid mej bak i bilen   , och sånt uppskattas ska ni veta !


    

Ha nu en (h)underbar avslutning på julhelgen !!


// Lizzie   

  

ANNONS
Av Lizzie - 3 januari 2016 12:50

  

Jag har åtskilliga gånger försökt tjata på matte om att jag kanske borde försöka väcka liv i bloggen igen, men antingen har matte drabbats av partiell hörsel :-( eller så har det varit hörbarhet nolla från hennes sida sett ...


  

I morse när matte och jag var ute på en morgonprommis ( KnasFian får fortfarande "rasta sig själv" hemma på tomten    ) så tog hon för en gångs skull en bild på huset, och i skymning blev bilden så här, och då tänkte jag att det vore väl sjutton om jag inte skulle ta och testa hur det nu var man gjorde för att ens komma in på min blogg ... och till slut kom jag ihåg att matte hade tagit nåt med mitt namn som lösenord ...  fast vilket av alla konstiga saker som jag ju genom årens lopp kallats för ... från Odåga till Prinsessa och allt möjligt och omöjligt däremellan *harkl* !!


Har´e gott !!!


// Lizzie


 


PS Om nu nån både letat sig hit och även kommit så förstår ni åtminstone att jag inte helt tappat minnet    men jag får erkänna att jag faktiskt fick prova flera alternativ innan jag till slut blev "insläppt " i min alldeles egna blogg    DS       ANNONS
Av Lizzie - 6 augusti 2014 18:43

Söndagen den 16 februari landade en liten flygande holländare ( holländska .. ) på Arlanda och väntan och längtan efter den lilla sötnosen Nice of You to come bye SpotLight var äntligen över ..


Tyvärr så fick vår dotter ( som är bosatt i Göteborg och var den som flög ner och hämtade hem lilla yrvädret för att inte husse eller matte skulle komma hem med en ”inkräktare ” till Lizzie ) inte en enda sekund ens så mycket som sticka ner handen till Lilla Loppan ( som hon länge kallades ) i väskan under  flygturen, som nog måste ha varit ett skräckscenario …. för under de två timmar som flyget tog, skrek stackars liten valp mer eller mindre oavbrutet ….

Så stressad var nog bara förnamnet på valpens sinne efter landning .


 


Det skulle även tyvärr visa sig redan dan efter,  att valpen var väldigt ljudkänslig och ibland hoppade högt för vad man kan tycka är ”småsaker” …. vilket kulminerade en knapp vecka efter att hon anlänt, då någon eller några halv elva på kvällen antingen sköt med raketer, eller några andra skott minst 7-800 meter ifrån oss, för då blev valpen så rädd,  att hon i mörkret inte bara sprang in genom den öppna altandörren utan även  upp för den öppna men ej upplysta trappen till övervåningen, och där satt hon och darrade som ett litet asplöv …


Ja, vad var att göra ??? 

Lizzie ( som är totalt obekymrad av skott )  var också var ute för sista kvällsrastningen men valpen inte så mycket som kollade av henne innan hon först kastade sig bakåt och därefter drog som en avlöning in i huset ...


Hur som helst så är ju det första att låta en veterinär kolla öronen, och ja, det visade sig att Lilla Loppan hade öroninflammation !! Suck !!! Jag vet ju hur ont det gör i öronen vid start och landning om man så bara är minsta lilla förkyld vid flygning, och då kan man ju enkelt föreställa sig vilket h .. vete den lilla hade instängd/inklämd i sin lilla väska.


Att sen under 10 dar ( 4 ggr om dagen; först rengöring, vänta en halvtimme och därefter droppa i cortison ) behandla en liten valp som  har ont i sina öron är ju ingen direkt rolig början på en relation, och vid veterinärbesöket fick hon mer eller mindre tjuvhållas av två personer för att veterinären inte skulle göra henne illa när hon ”lyste” ner i öronen, och stackars liten skrek som om kniven satt i henne !!

På det följde förresten ögoninflammation och ytterligare veterinärbesök ..

Kan väl säga att hennes första kontakter med veterinärvård var allt annat än positiva !!


    


Kort därefter kontaktade jag  Kjerstin Pettersson ( fysioterapeut på Ultuna ) för jag ville att hon skulle kika på valpen eftersom jag redan efter några dar sett att valpen rörde sig knepigt på höger bak … 

Det var ont om tider på Ultuna, så jag fick vänta ett par veckor innan vi fick tid, och under den tiden uppträdde ett flertal ” upphakningar ” på just höger bak.

Valpen tvärnitade, lyfte upp hö bak och stod och balanserad på tre ben, för att efter ett tag linka  iväg och efter några meter var det som om ingenting hänt ..

Med tanke på de symptomen så misstänkte jag såklart problem med patellan ..


När jag väl träffade Kjerstin så skulle jag försöka förklara vad det var jag sett, men hon bara skakade på huvudet och sa att hon redan själv sett det knepiga rörelsemönstret på höger bak ..

Vid genomgång / ”genomkänning ” konstaterade Kjerstin att höger  knä var lite fyllt av ledvätska, och min fundering om det kunde va nåt med patellan bekräftade hon, och berättade också (vilket jag iofs  redan visste ) att det troligen skulle kunna växa bort, och att det annars skulle kunna gå att operera men tidigast vid ett års ålder.


 


Mycket riktigt blev det "problemet" succesivt bättre, och vid återbesöket 2 månader senare så fanns ingenting av vare sig upphakningar eller fylld ledvätska kvar, men då reagerade istället Lillkråkan rejält vid höger höft vid ”genomkänning” … varpå vi blev rådda att ta kontakt med en ortoped och även förröntga höfterna.


Vi såg i det läget ingen som helst anledning att röntga knät, eftersom upphakningarna upphört och knäet inte längre var svullet.

Röntgenbilderna visade att det var en marginell skillnad mellan vänster och höger höft, (den högra skålen var något flackare välvd än den vänstra,) men i öfrigt var höfterna sas helt OK !


Kvarstod vidare ortopedutredning, och efter allt som varit hälsomässigt runt den i övrigt oerhört charmiga reaktiva lilla sötnosen som ju anlänt som en väldigt väldigt stressad liten valp, ( antagligen mest beroende på  flygresan ), så kastade vi nu in den sk handsken och bestämde oss för att ”lämna tillbaka” valpen, och det är med sorg i hjärtat som vi nu alltså låtit den lilla flygande holländaren få en returbiljett tillbaka till Nederländerna .


  

Den sista månaden påbörjade vi hennes rehabträning genom simning och helt ”fria” skogspromenader, men att försöka få ett litet yrväder att ta det lugnt tillhör faktiskt inte det lättaste.
( Att hon inte kunde flygas tillbaka direkt berodde ju på utförselreglerna från Sverige. )


 


Så för att göra en lång historia kort ( istället för tvärtom ) så valde vi alltså att överlåta all fortsatt utredning till hennes uppfödare, och från att ha varit en ( antagligen pga den traumatiska flygresan )  superstressad liten valp, som skrek högljutt för minsta lilla som för henne var antingen nytt/ovant eller henne emot; ( t ex att klippa klorna, bli duschad efter ”lerdiksrullningar” för att inte tala om veterinärbesök … ) så har vi nu lämnat ifrån oss en som vi tycker rätt trygg liten ”tjej” som vi innerligen hoppas ska få ett bra liv i sitt hemland !!

I dag, ( eller innan hon reste då …  ) så kunde hon t ex ligga helt avslappnat  på rygg och mer eller mindre sova när man klippte hennes klor !!


Vad man i övrigt kan säga om hennes ”protester ” oavsett vilka, så efter att ha blivit på ett eller annat sätt ”behandlad” ( vare sig det gällt veterinärbesök eller vardaglig ”skötsel” ) så har det inte funnits något eller några som helst kvarstående obehag, utan sen har liten fröken i princip bara ruskat på sig och oavsett vad, så har  ”obehaget” totalt glömts bort !!

Så ”långsint” är hon definitivt inte lilla fröken, och ibland har jag sagt att man enkelt kan sammanfatta hennes ”temperament” så här :  Mycket TÅLIG med eller utan O framför ;-)))


Men lite tröst i allt elände och något som iaf värmt mitt hjärta var de här orden från hennes uppfödare Danielle nu när Lilla Loppan ” fått flyga tillbaka ” :

She is such a sweetie by character, you did a great job !


Jag ska inte heller sticka under stol med att ( om nu nån trodde nåt annat ) så var det ett tufft beslut att ta att låta henne ”flytta hem” men efter allt som på ett eller annat sätt krånglat, så vet jag att beslutet från vår sida sätt var rätt fattat, vilket inte alls är samma som att det var ett lätt beslut !!


Att sen ”ha henne kvar” en månad till efter beslutet pga utförselbestämmelserna,  har inte heller varit helt lätt, för som jag skrev i det första inlägget om henne, så intog det lilla yrvädret oss verkligen med storm när hon anlände, och hon kommer för alltid att ha en stooor  plats i våra hjärtan  !!!!

// Vid pennan Lizziematten som snodde bloggen utan att fråga Lizzie om lov   

Av Lizzie - 16 juni 2014 20:29

Matte lånar Lizzies blogg ( som för övrigt legat i träda alldeles för länge nu .. ) och försöker ge en kort men någorlunda sammanfattad resumé från år 2010; ( jag menar nu när madamen fyller just 10 ) det år som Lizzie lyckades med att bli kennel Rowntrees första och hittills enda  Lydnadschampion, och så här såg det ut när "ladyn" på plats och favvosställe ( = Läs Skutskärs BK )  blev uppvaktad av sin uppfödare Ulla Larsson !!


 

  

Meningen var förresten oxå att Lizzie då skulle ha prytt Springertidningens framsida med det kort som faktiskt än i dag finns som "symbol" för tidningen på SK:s hemsida :-) , men det blev nåt knas med formatet vilket medförde att den bilden istället hamnade på "baksidan" vilket Lizzie själv givetvis tolkade som att man spart det bästa till sist ;-) !!

Som om inte Lydnadschampionatet räckte som merit för Lizzie, så lyckades hon även det året med bedriften att som första springer ( och hittills enda DP - springer )  kvala in till Lydnads-SM 2011 med hela 294 p i snitt  !!

De poängen räckte oxå till att ta första inteckningen i det då uppsatta vandringspriset i lydnad för Uppsala BK !!


 


Året efter att vårt sedan länge hemliga mål uppfyllts ( dvs att ta oss till SM )  alltså år 2012 tyckte  Lizzie att det nog äntligen var dax att visa att hon faktiskt oxå är en springer av den rätta ullen eller om hellre vill dual purpose ;-) så den hösten  avverkade hon inom loppet av två månader först Nybörjarklass B på jaktprov, fortsatte sen med " Stora Vattenprovet "    ( EV - provet tog hon vid 15 månaders ålder )

                          


Hon  passade även på att svänga sina lurviga i vänstervarv med ett CK i veteranklass !!

                                           Tack Marie Larsson som alltid visat Lizzie så fint !!


Dessutom erövrade Lizzie samma höst sitt femtonde förstapris i Elitlydnad och som grädde på moset avslutades säsongen med ett godkänt resultat i Nybörjarklass A på Gotland :-)


      

  

Så visst kan man väl med fog säga att damen i fråga i flera bemärkelser avslutade med flaggan i topp efter den hösten ... och då menar jag inte bara att svansen tack och lov vajar så fint på fältet på Gotland .. för annars hade man inte sett skymten av nån pricknos även om hon faktiskt höll sig inom skotthåll hela tiden på provet !!!!

  

  

Samma år tog för övrigt Lizzie storslam hos Gävle-Dala SK när hon "plockade hem" priserna för bästa lydnadshund, bästa jakthund samt bästa Allroundspringer!!

Som om inte det räckte  hamnade hon även på Topp-femlistan på Årets Springer på "stora" Springerklubben !!!


Ja visst ja, tre år i rad har ju Lizzie även tagit hem vandringspriset i lydnad från " Stora Springerklubben" men tyvärr har hon hittills inte så mycket som sett skymten av vare sig vandringspriset eller den medföljande boken där man tydligen får skriva nåt om den som erövrat priset ...


Jättetråkigt eftersom Lizzies karriär på tävlingsbanorna nu är över och det beror dels pga en gammal skada som slogs upp på försommaren i fjol :-(( och fortsättningen på sommaren blev tyvärr inte bättre .-(( utan Lizzie drabbades även av anaplasma och avslutade sommaren med att bli huggormsbiten ...


Tanken var ju annars att hon som pigg pensionär skulle trappa ner från tävlingslydnad till rallylydnad ... och vi hann iaf få till tre resultat och titeln RLD N innan den gamla skadan slogs upp i samband med vattenträning :-( och så här såg det ut när Lizzie för sista gången äntrade översta platsen på pallen ( och även den här gången på sin favvoklubb i Skutskär :-))

 


Som avslutning ska jag tråka ut Er med lite mera nördig lydnadsstatistik; om ni inte redan gett upp förstås ;-))

På 27 starter i elitklass lydnad har det alltså blivit 15 förstapris 8 andrapris 2 tredjepris och två medvetet nollade starter men även sammanlagt 20 pallplaceringar varav 9 klassvinster !!

Lizzie har oxå som hittills enda DP-springer sprängt drömgränsen ( som alltså är 300 p )  i elitlydnad med ett resultat på 304 poäng !!


Så väldigt ofta har Lizzie fått höra att hon varit katt bland hermelinerna när hon efter prisutdelning poserat på nån pall  :-)) vilket jag är rätt säker på att hon både trivts och pallat med alldeles förträffligt !!


Men det som kanske mest värmt mattes hjärta är all positiv respons vi fått från " springerhåll " om att vi gjort så fin PR för rasen !!


   Lizzie Hipp hipp hurra på din 10-årsdag Lizzie !! 


  // Hälsar Lizziematten med ytterligare en bild på sin högt älskade Lizzie   


        

Av Lizzie - 17 februari 2014 11:22

I går började matte att skriva här på bloggen, men tydligen är hon så ringrostig att hon inte ens kommer ihåg hur man jag gör när man sparar ner ... så det inlägget svävar nog ute i rymden antar jag ...


Hur som helst så skulle jag berätta att efter åtta månaders tystnad på bloggen, så ska den nu uppenbarligen få återupplivas ... och det beror nog mest på att jag äntligen blivit med lekkompis, även om jag såklart hade önskat mej en pricknos förstås, men det lär visst ska gå bra med selleri ska visst nån ha sagt


Men, men jag ska även få dela med mej på MIN egen blogg, och utan att fråga mej så bytte matte även ut headern och la dit en med bilder på mej och liten Lady som "skäpet" heter :-))


Den bilden har Erks matte fixat till och även den som jag fick på Alla Hjärtans dag, så även om den dagen var i fredags så får den väl finnas här då .... lite under protest än kanske ... men man vänjer sig ... vid det mesta ..


 

Moss moss så länge nu måste jag visst assistera för den där sjuttons valprackarn är det då ingen ordning på alls, så jag återkommer lite senare med ett par bilder från första morgonbuset, och ja, jag får väl erkänna att det rätt mycket go i tjejen för det där med lugnet före stormen var kanske lite i underkant ... snarare en orkan som stormade in fast hon har nog tagit hela flocken med storm redan <3 !!


Hej hopp

Lizzie


PS Det lilla " Skräpet" anlände i går kväll med flyg från Amsterdam eskorterad av bästaste Lill-Matte, som nästan tänkte kidnappa Liten Lady när hon nu åkte hem till Göteborg :-) D

Av Lizzie - 17 juni 2013 20:15

eller iaf av med koppeltvånget   dvs på rallyn alltså, eftersom jag i lördags på Skutskärs BK lyckades fixa till 98 poäng som resulterade i både en delad förstaplats på pallen   men ffa så slipper jag i fortsättningen vara kopplad när nästa start nu kommer att bli i fortsättningsklassen, eftersom det här var det tredje godkända resultatet i nybörjarklass, och så här såg det ut på pallen :


 


Om vi tar det hela från början så kan jag säga att det på alla sätt och vis blev en kanonmysig dag, för när vi kom på morgonen så fanns redan hela "Ockelbogänget" med bla bästaste kusin Xit och matte Marie på plats, och eftersom dom redan slagit upp sitt tält så fick vi lixom hänga med dom hela dan   !! Ja, det är väl bäst att tala om det kanske inte skålades i annat än vatten, men vad då lite av karnevalstämning ska det väl ändå va när det är rally på  G   !!


Efter ett tag anlände även mina polare Trolla och Amber med sina resp mattar, och Amber nyss 10 månader fyllda fick till en riktigt fin runda på sin premiär   och Trolla med matte skrapade ihop precis lika många poäng ( alltså 98 ) i fortsättningsklassen som jag fick i nybörjarklassen  ( Trolla gjorde ju inte som jag; dvs passade på testa en officiell rengöring ( disk kallas det visst oxå   ) varför hon fixade sina tre godkända resultat på tre starter i motsats till mej då ... som alltså behövde fyra "nybörjarstarter" ..  Jaja, shit happened eller nåt   !!


Förresten så hade jag ju dagen till ära chaufför med mej, och chauffören tillika husse förevigade även min runda som faktiskt fick den här fina kritiken av domare Agneta Hjelm : Lysande runda med härligt glad hund !!

Här kan ni kika på den om ni har lust   !!

Hmmmm  ... videoklippet hade visst fått fnatt  på vägen till bloggen, ( Det finns visst på YouTube men jag hittar då inte på klippet hur än jag letar ...   ) så det fick jag ta bort och istället lägger jag in bild på när syrran Nessie och jag firade vår födelsedag för nåt år sen   !!

 
 


Klarade sig med godkända resultat gjorde samtliga i Ockelbogänget oxå måste jag väl tillägga och dagens eloge till ende manlige representanten Mats Axenvik som med sin schäfertik Triumphs Orazi oxå hamnade på rätt       sida om godkäntstrecket !!! Ett extra GRATTIS till honom  !!

( Åsså tycker såklart matte att det är lite speciellt eftersom det var en moderlivsimport från just den kenneln som hon "byggde" sin uppfödning av schäfer på   ! )


Efter prisutdelningen åkte sen Trolla, Amber och jag med husse och mattar till Furuviks brygga, och som en alldeles perfekt avslutning på dagen, som jag faktiskt firade inte bara att jag nu var "uppflyttad" till fortsättningsklass, utan även att jag i går fyllde hela NIO år ...   fast min matte påstår att jag tror att det nog istället var nio månader jag fyllde i går ..   !!


 

Smörjde kråset med tydligen fantastiskt god fisk gjorde tvåbeningarna ..    och kolla på bilden så ser ni var vi stackars fyrbeningar fick hålla tlll ..   och kolla även vad pricknosen under bordet ( jag alltså ) har sin uppmärksamhet riktad på .. ( Rätt gissat ! I mattes lilla "handväska" brukar det finnas en massa gotta ... mums )


 


Tack alla "inblandade" för en superhärlig dag !!


// Lizzie   


 


PS Tack för Brygganbilderna Marie   !! DS

Av Lizzie - 30 maj 2013 15:00

men attans svårt för en rätt så färgblind Fröken Fräken som jag att bland alla lysande gula blomster urskilja de förhållandevis rätt så minimala röda konerna ( som nu nästan försvinner i det frodiga gräset ) som lixom ska vara "ledtrådar" till både ruta och apporteringsdirigering ...   eller nja, man skickas ju iaf först till en kon ..

 


Tror aldrig någonsin att jag sett så många maskrosor samtidigt som jag gjort i år, men det är väl bara att jobba på ändå ..   !


Som vanligt är det långt mellan mina "uppistillfällen, men sen sist har jag iaf både hunnit med att vara på en himla bra träningsdag för Kenth Svartberg, träna med "vanliga gänget" några gånger ... samt få till ytterligare ett godkänt resultat i Nybörjarrally ..


Men om vi tar det i tur och ordning vet ju inte jag om det var sååå himla smart att dagen före en rallytävling vara på en heldagsträning i elitlydnad ....   !!


 


Vi jobbade iaf på bra hela den dan, och jag tror att både matte och jag var så trötta i mössan den kvällen ..   


Dan efter var vi så iväg på en kvällstävling i rally, och bortsett från att vi lyckades få till hela 13 minuspoäng på en och samma skylt ... *harkl* ( Jaa, den där eländiga backaskylten ...  ) och att matte nog gick för långt ifrån nån skylt och tydligen inte ens klarade av att ta ett riktigt snedsten på diagonalen ...   så fick vi iaf ihop till ett godkänt resultat med kritien :

Underbar kontakt och bra tempo !!

Sen var det ett litet tillägg ... men det tror jag bara var riktat till matte .. Tänk på dina fötter ...   


Nu ska jag bara göra mej packad och klar för att i morgon dra upp till Grönklitt på några dar ..   men innan måste jag nog hjälpa matte att göra rallyläxan, vilket innebär att "vi" ska rita upp en banskiss ... utan att varken krocka med nån av skyltarna och dessutom komma ihåg hur dom ska placeras i förhållande till varandra ...   !!


 


Jaja, avslutar med en bild på Trolla och mej från rallyt på Enköpings BK, och tackar Amber med matte för att hon både tog bilden och höll oss sällskap,  och så satsar vi på att matte kan hålla reda på sina tassar och att jag inte snurrar till det för mycket om cirkus två veckor när det är dax för nästa rally !!

Så håll gärna en tumme för att jag inte ska känna behov att bli "rentvådd" ( = läs DISKAD .. ) igen utan att vi får till det tredje godkända resultat så att jag kan få bli "frisläppt" igen ..   !!

Har´e gott !!

// Lizzie


 


PS Det som stod om bra tempo på rallytävlingen, fick jag även beröm av Kenth för att jag hade bra tempo på momentet inkallning med ställande och läggande ( som alltså ingår i elitlydnaden ) som vi bl a checkade av förra torsdan   ! Nu ska det ju inte vara det tempot på rallylydnaden, men det är ändå skoj att det stod noterat i kritiken !! DS

Av Lizzie - 21 maj 2013 14:59

Det var enda kommentaren på min "kritiklapp" från Nybörjarrallyt i söndags *host* ...   !!


Men, normalt brukar inte jag skylla ifrån mej, men jag kan väl säga att i söndags var matte mer än lovligt klantig, och den här gången var det dessutom så att precis det matte skrev efter genrepet ( Vet inte om vi ska starta på söndag, för genrepet gick riktigt bra ... och genrep ska ju gå käpprät ..  ) tyvärr kom att äga sin riktighet   !!


Halvsyster Yster alias RusaBusa, som det gick jättebra för med 93 poäng och en tredjeplats   ( Stort GRATTIS IGEN !!   ) hade startnummer tre, och jag hade startnummer elva, och eftersom matte skulle fota Anna-Lena och Rusa, så hade hon lämnat mej kvar i bilen, för med sju ekipage emellan skulle det bli precis lagom att både hämta och hinna värma upp mej tills det var dax för vår start ...   !


Jamen tjena ...   Rusa hade nu plötsligt startnummer 4 ( det visste inte matte ... ) och när matte och jag kommer tillbaka så har nummer sju precis startat, nummer åtta går precis in i väntrutan, och och sen ska nummer elva in ...   ! Gissa om det blev liiiiite tajt om man säger sååå ....


Att nummer nio skulle starta sist och att nummer tio inte skulle starta alls ..   det hade min klantiga matte inte observerat ..   tror inte ens att hon hade  sett "inroparen"  ...   !!!!!!!


Matte slänger av vanliga kopplet och tänker bara låta mej värma upp med en åtta mellan sina ben ( innan vi går in i "väntrutan" ..   ) men då ropade ngn att man inte fick ha lös hund ( men jag hade ju inte tänkt rejsa runt på planen om nu ngn hade trott det .. ) ja, så med uppvärmning blev det alltså inget .. och som om inte det räckte tog matte ett retrieverkoppel ( som dessutom hade trasslat till sig ... alltså ska det krångla så ska det ... ) så jag tittade förvånat på matte och undrade vad vi skulle göra nu då ... För tydligen var det inte rally som gällde iaf ...


Kan väl säga att jag kände mej rätt nyväckt   och höll nästan på att krocka med matte i första vändvänsterskylten ..      och då undrade matte vad jag höll på med .. och sen var det min tur att undra vad matte höll på med   för hon bara lixom snabbkikade på nästa skylt och ser i princip helt om vänster .. och tolkar det som en snurrig vänstercirkel ...   och ja, då var vi ju lixom ute och cyklade på banan ... vilket var samma som att där blev jag "rentvådd" ... *host* eller i klartext DISKAD ...   !


Jaja, nya satser nya vinster eller  vad säger man ???

Jo, jag fortsätter så klart att leva på hoppet ..


 


och i kväll ska jag börja på fortsättningskursen i rally, men undrar om inte iaf matte borde gå om nybörjarkursen ??? Eller iaf lära sig att läsa på skyltarna ...   Typ hur svårt kan de va *fniss* !??


På fredag är det dax igen för ett "rally" så enda chansen att jag alls får starta då är väl att röra tlll det riktigt ordentligt på nåt torsdagsgenrep  ...   !!!!

Hej hopp

// Lizzie   Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Lizzieonline .. med Blogkeen
Följ Lizzieonline .. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se