Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 17 november 2011

Ser iaf lite ljus i tunneln nu ...

Av Lizzie - 17 november 2011 17:30

men vad säger man om att det tog exakt ett helt år innan matte fick tummen ur, eller hur man nu säger, för jag råkade se att på just det här datumet i fjol så hade jag skrivit om att matte hade försökt övertala Brollamatten att "ta hand om slalomet" .   och det hade visst föga framgång om man säger sååå .. !

 

Men, men sent ska syndaren vakna, eller rätt vad det är händer det eller nåt, för i dag har vi faktiskt ( tro´t eller ej ..    ) haft vår första lektion för duktiga Johanna Ehlin !!


Så nu är det bara att hoppas att Johanna får ordning på matte, för oj vad mycket det tyx finnas att hålla reda på när det gäller att vara inte bara " ombytlig framför och/eller  bakom " , även om vi nu fick börja med en ganska enkel mattelektion, fast inte fattar ju jag hur 2*2 så småningom tydligen ska bli 12 .. eller om det var klockan, för nåt med klockan var det visst oxå ..    Jaja, det får väl ge sig ..   !!


Nedanstående blogginlägg har jag alltså kopierat rakt av från just dagens datum fast från år 2010  :-))

Visade för matte som skrattade gott när hon läste om " inringad " metallapport, för det hade hon totalt glömt bort ..      ÅNK säger jag bara *s* !!


Slalom och däck ....

Av Lizzie - 17 november 2010 11:45

Ibland brukar jag ju tjuvlyssna när matte pratar med nån kompis, ( nä jag vet ... man får inte göra så ...   ) och i dag råkade jag höra att hon berättade för Brollan Gizmos matte att hon funderade på vad vi skulle göra mer än bara vila oss i form över vintern, och då " råkade " jag höra att ordet agility nämndes ...   !!


Fast eftersom jag tydligen är såååå himla slarvig när jag rejsar över både gungbrädor och A-hinder, så passar det nog bäst med hoppklassen då jag ju ändå alltid lever på just hoppet ...   !!


  



Alltså uppstår det genast ett "litet" problem ..   eftersom slalom för mej brukar innebära att jag ska springa zick-zack mellan mattes ben ..   !!

Hur ska man bete sig för att övertyga Brollamatten Sinna om att hon ska åta sig uppdraget att lära mej slalom på riktigt ...   för visst ser det väl bra ut när Sinna och jag " slalomerar " tillsammans ...   ???

Kliar mej lite bakom vänster öra med höger baktass, för visst ser det väl bra ut på bilden ovan !!! Tips mottages tacksamt !

Övriga "hinder" inklusive både tunnlar, långhopp och däck ska nog kunna övervinnas, tror jag iaf ...     och tankens kraft ska man ju som bekant aldrig underskatta *fniss* !

Men apropå däck så måste jag berätta att det visst blev lite tokigt i dag efter morgonprommisen, för jag trodde att matte hade tänkt sätta igång med "agilityträningen" direkt ...   !!

Nu vet jag ju iofs att matte kan hitta på de mest knasiga gömställen för både det ena och det andra som jag ska leta rätt på och avlämna enligt " no free food " ...   men idag hade hon placerat min metallapport på golvet mitt i en pilatesring ( nåt slags redskap som matte använder i sin hemmaträning ..  ) och då tänkte jag till ..   !!

Kan väl säga som sååå, att matte skrattade så hon tjöt, när jag snabbt som attan på nåt konstigt vis lyckas dyka igenom ringen ..     samtidigt som jag greppar metallen och i full hulahulafart inleverar föremålet i mattes hand , och låter "rockringen" glida ner från mina höfter ...   så där stod jag sen med båda bakbenen inringade enligt nån slags egen modell av två i och två utanför "kontaktfältet" ...    !!



Hej hopp !!!

// Lizzie

 

     

PS Eftersom rockringen bara har en diameter av 35 cm så är det för matte en fullständig gåta hur jag överhuvudtaget lyckades krångla mej igenom den   *fniss*, men för en liten odåga är ju som bekant ingenting omöjligt   DS

 
 
Storolillnosmatten

Storolillnosmatten

18 november 2011 10:23

Va kul att det ändå bara tog ett år! :)
Och du Lizzie, du ska inte bry dig om matematik eller klockor o annat. Du ska bara rusa framåt (typ) så fort du kan - för då är du som duktigast. Resten (mattekunskaperna, klockor o sånt) fixar din matte, som bara ska ta det lugnt, tänka logiskt, ha lite tålamod och träna ofta - samt ha väldigt kul! :) Själv kommer du inte märka nåt - och vips så är 2 x 2 = 12 pinnars slalom! :D

Det ska bli spännande att höra sen hur det går, but no pressure! Hehe! :))

Trevlig helg!

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Jessica

Jessica

18 november 2011 11:54

Agility är en vetenskap, tror bara baskunskaperna i sig motsvarar en hel hög med högskolepoäng:))
Slalomet ser super ut:)
Skumt för jag klickade för att kommentera inlägget här högst upp(ljus i tunneln) men hamnade hela tiden här....jaja;)
Ha en härlig helg! Kramar:)

http://www.yrlabus.se

 
Jessica

Jessica

18 november 2011 11:56

*förvirrad* Skumt återigen med kommentarerna men den ser ut att ha hamnat där det var tänkt från början ändå?!!

http://www.yrlabus.se

 
Ingen bild

Jenny N

18 november 2011 20:27

Hahaha! Hääärligt Lizzie!!! :)

 
Jennie o Axa

Jennie o Axa

20 november 2011 21:08

Wow, du har många järn i elden du Lizzie!
Själva håller vi på att peta i smådetaljer i lydnaden, och visst är det Anna H som drillar oss nu. Hon ser allt man försöker dölja :-)

http://www.spralligaspringern.cybersite.se

 
Ytterligare en Jennie

Ytterligare en Jennie

21 november 2011 21:47

Vad skoj med lite agility också, tjoho! Heja heja! :-) Håller tummarna för att ni snart får mattekluringen 2x2=12 pinnar att gå ihop!

//Jennie, Felix & Robin

http://springer.ejneroos.se

 
Ingen bild

Brollan

22 november 2011 08:24

HÄRLIGT tjejen!! Du vet hur matte ska tas du. KUL att du får fara fram bland tunnlar och däck nu :-)
HA det såååå himla roligt
Kram Brollan

 
Åse, Axl och Ruby

Åse, Axl och Ruby

24 november 2011 12:03

Tittar in läser i kapp och önskar en riktigt härlig första advent !

http://www.schnauzeraxl.se

 
Ayla o Axa m familj

Ayla o Axa m familj

25 november 2011 10:48

tittar in och önskar er en bra och härlig adventshelg

http://www.hoffearras.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards