Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2011

Rotat i det gamla "akivet" ....

Av Lizzie - 25 oktober 2011 14:15

Matte har ju hittat ett samband som tydligen stämmer ganska ofta, och det är att många mattar ( mer eller mindre övervintrade elller hur man nu ska uttrycka det hela ... ) som i vuxen ålder fortsätter att år efter år att träna och tävla med hund  ofta tidigare har haft häst och inte inte bara " åkt häst " utan även just både tränat och i vissa fall även tävlat på hästryggen ...   !


Finns visst rätt många gemensamma nämnare som ju jag iofs inte förstår mej på ... men jag vet ju att matte ibland använder uttrycket att göra en liten halvhalt, och det är klart att några då sett ut som fågelholkar och undrat över vem som är halt eller hur man ska göra om man bara ska halta lite grand .. !?


Jag har iaf rotat i ett gammalt "arkiv" och hittat den här bilden som nog är från mattes allra första start i hopptävling från en hästrygg ( näe hon hoppade inte av hästen, det var inte så jag menade ... hmm ) och inte för att de fick kliva upp på nån pall eller så då, men tvåa kom dom iaf i klassen, och den lokale fotografen förevigade den då tioåriga tösen ..   som väl kanske inte riktigt hade vuxit i stor häst, men ponnisar var antagligen inte uppfunna på medeltiden ... eller om det var bronsåldern ..  länge sen var det iaf !!!


 


Dagen efter prydde hur som helst fotot första sidan i lokaltidningen ( Sundsvalls Tidning, mattes anm ) och bildtexten blev nog liiiite knasig, för min matte heter ju Andén i efternamn och inget annat, och hästen hette Oleander ..  !


Birgitta Ander med Olle Ander stod det iaf under bilden, och matte fick även fotot " i present "  från tidningen som minne från tävlingsdebuten !!


Åter till pappershögen säger matte, men jag hann iaf plita ner några rader ..    fast jag tror förstås att hon är rädd för att jag ska avslöja fler hemligheter ..   !!


Återkommer med mera "fakta" om mattes sk hundbakgrund vid ett senare tillfälle ..


Hej hopp !!


// Lizzie   

 
 
Anna-Lena

Anna-Lena

25 oktober 2011 15:16

Vilket gulligt foto!! Visst är det konstigt.... SÅ många som nu tränar/tävlar med hund som har hållt på med hästsport... Jag med!! Också tävlat i hoppning en gång i tiden.... KRAM från oss som tagit ordentliga tag i "vildheten"....

http://www.facebook.com/profile.php?id=668823502#!

 
Ingen bild

Eva Th

25 oktober 2011 18:46

Fint kort! Och det är som du skriver men här är en som inte har något sånt förflutet - mer än några lektioner på ridskolan när det begav sej.

 
 Britt Marie o Rudi

Britt Marie o Rudi

25 oktober 2011 19:52

Jodå, Lizzie snygging, även min matte har levt et liv på hästryggen innan hon hittade mig! Sen dess har det blivit noll och inga ritter alls för henne för hon sålde sina hästar och ville ha mig i stället! Smart byte!
Jo, halvhalter tjatas det visst om även här i Sörmland.

http://bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Karin & co

Karin & co

25 oktober 2011 22:07

:-) En fyndig reporter eller en med noll koll. Vad som helst kan hända i Sönnsvall ;-)

Fina var ni i alla fall!

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Stina Dimma Trolla

26 oktober 2011 16:00

Tack för uppmärksamheten i förra bloggen. Vilken kanonbild på dig och Olleander. Håller med,häst och hundintresse ligger nära. Jag red också som ung..hmm...yngre;=))När jag senare i livet red en islandshäst och blev glad när den ÄNTLIGEN töltade så var det inte rätt gångart utan den hade tappat en sko. Hoppas hundkänslan är något bättre. "flipper"-Trollet hälsar till "speed"Lizzie

 
Stina igen

Stina igen

26 oktober 2011 16:06

Puhhh. Inte Olle ander eller olleander utan oleander. Tur att man varken är ryttare eller journalist ;=))

http://www.123minsida.se/more

 
Ingen bild

ESSingarna med flock

26 oktober 2011 18:40

Vilket fint foto!!!!!!!!

Även vår matte har ett förflutet i stallet men det märkligaste i vår flock är att gammelmatte har tränat travhästar och hon är LIVRÄDD för just hästar.

Kramis från ESSingarna

 
Åse, Axl och Ruby

Åse, Axl och Ruby

27 oktober 2011 09:35

Tänk så bra det stämmer jag har oxå suttit på hästryggen under många år (ja inte i sträck alltså). Men idag är jag ganska glad att jag nu mera håller mig på backen, fast i backen hamnade man lite då och då ;-) Härlig bild !!! Ha ett trevligt slut på veckan och en trevlig helg hälsar vi från ett väldigt grått Ystad !

http://www.schnauzeraxl.se

 
Marie L

Marie L

27 oktober 2011 18:50

Fin bild på dig o hästen i "er ungdom":-) Även jag har ridit mycket tidigare, var för övrigt med då Stina "premiärtöltade", her ett svagt minne av att hon fick ryggont efteråt.......;-)

http://www.123minsida.se/Minos

 
Jenny N

Jenny N

29 oktober 2011 10:37

Vilket fint ekipage!!! Härlig bildtext i tidningen också :)

http://www.kulmedhund.blogspot.com

 
Kerstin o Storolillnosarna

Kerstin o Storolillnosarna

29 oktober 2011 19:26

Vilken underbar härlig bild på lill-tösen m GIGANTISK häst! Din matte är faktiskt sig lik. Och så kom dom tvåa också. Läckert! :) (Och vinnar-takterna sitter fortfarande i.)

Själv så har jag inte ngt sånt där gediget hästförflutet. Men jag vet vad en halvhalt är för nåt. Man har ju sett på Ponnyakuten på TV! :)
Fast när jag var liten hade jag en kompis som var hästbiten. Hängde med henne nångång till stallet - livrädd. Haha! Minns speciellt en vinterdag, då de (kompisen med sin stallkompis) övertalade mig (jag som ALDRIG hade ridit innan) att rida ut, barbacka (!). På den lilla ridturen hann jag ramla av typ 300 ggr och blev sparkad av hästen (ponny var det väl egentligen) som gick framför minst 3 ggr. Det var min hästkarriär, det! :)))

Jag gillar hästar - fast helst på avstånd! ;)

PS. Minnesbilden av ryttaren till häst (modell riktigt stor häst) som kom skrittande på stallbacken (vid samma tillfälle som ovan, jag c:a 10-12 år) sitter som fastnaglad i mitt sinne. Jag hade ju bara sett små (eh?) ponniesar innan. Att se den där STORA hästen m ryttaren ovanpå gav mig en riktig chock faktiskt, men blev också väldigt fascinerad. DS.

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Ingen bild

Nessie

30 oktober 2011 13:48

Snygg frisyr!Typiskt 50-tal. Min matte envisas ju fortfarande med den där hästen, tar alldeles för mycket tid om du frågar emj..men hästbollar är mumma!!Puzz nessie

 
Ingen bild

Maria & grabbarna

30 oktober 2011 20:27

Vilken härlig bild på dig med häst :)Extra snyggt blir det ju i svart/vitt också!!
Hoppas att ni hade en trevlig dag i Rimbo om ni tittade på Rallyt.Jag hann tyvärr inte förbi och titta på tävlingarna det var en massa andra "måsten" i vägen inför en ny arbetsvecka :(
Ha det fint!!

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

31 oktober 2011 11:50

Åhå...din matte är också en "gammal hästtjej", det är min matte också :o)

Tack och bock för grattiset, ibland vill jag göra matte glad och då anstränger jag mig lite extra. ;P

Nospuss/ Pebbels

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Jennie, Felix & Robin

Jennie, Felix & Robin

31 oktober 2011 18:17

Haha vad skoj att du också hållit på med hästar, verkar som sagt vara "något som går"! Jag har ju nyss tagit upp ridningen igen, jätteskoj! :-)

http://springer.ejneroos.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards