Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 16 maj 2010

Släktträff i det gröna, eller vi hade iaf tur med vädret ...

Av Lizzie - 16 maj 2010 20:15

skulle man väl kunna säga om gårdagens " rantande runt i den fyrkantiga ringen " i Skokloster och jag inleder bildserien med en bild på mej och morsan Selma, där vi tävlar om vem som har sötaste tungan ...   för attans varmt var nog bara förnamnet !!!


  


Fast nu gick jag ju visserligen händelserna i förväg,  eftersom Kusinen Xit ( som snällt lånade ut sin matte som handler till mej, när det var min tur att bli bedömd " ända ut i tåspetsarna ..   ) mamma Selma, åsså "kusinbarnet" Meija och lilla jag först hade fått våra kritiklappar innan fångarna kunde släppas loss i gröngräset framför slottet i Skokloster.

Både Xit och Selma fick varsitt ck, medan jag fick nöja mej med en slät etta ...    medan kusinen Luva slog till med både ck och "bäst i klassen" av oss närmare 20 "öppna tikar" , som blev bedömda av en engelsk domare, som iaf tyckte att jag både kunde röra mej bra och hade " a fem. head with a fair neck, exc body and ribs and well made bone " ..   och på bilden under kan ni se hur vi såg ut tillsammans Marie och jag ..     !

  

Men vilken supertrevlig dag vi tillbringade tillsammans med "släktingarna " så stort tack för trevligt sällskap till Marie, Push-Anna ( Anna kallas så eftersom hennes andra tik, som är halvsyster till min mamma Selma, just kallas för Push ..   ) åsså "mormor och morfar Sylvi och Lasse,  som alltså äger min mamma Selma, och som vi " delade tält " med under dagen   !!

Om ni känner min matte och Xits Marie rätt, så har ni redan räknat ut att nåt tok ( läs träna nåt *s* ) skulle dom nog hitta på under da´n, och mycket riktigt ...   träna sitt i liten grupp framför slottet och samtidigt passa på att "försöka" lära stackars Meija ( som nyss fyllt fyra månader ... ) hur det momentet  ska utföras .... *harkl* tyckte dom var en strålande idé ...   !  

Fast redan vid starten när Xits och min matte " kopplat loss " så förstod vi att det kanske inte skulle bli en plättlätt uppgift om man säger sååå ...   ,

  

varför jag försökte mej på att tala om för Meija att det brukar " löna sig " om man snällt sitter på sin lilla bak och väntar ...   enligt modell, den som sitter och väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge ... *harkl*

men då tyckte nog "liten fröken" att när det började samlas åskådare i form av småknattar på tvåhjulingar, då var väl måttet rågat ...   åsså tog hon sin "Mats ur skolan" och traskade helt sonika iväg ...   !!  

  

Jaja, det var väl inte värre än att Xit och jag fick sköta högvakten

 själva den här gången, och som vi mycket riktigt hade räknat med så blev vi alltså inte lottlösa utan rikligt belönade för vår insats ...   !


Vid det här laget var nog alla rätt så möra, så aningen tilltrasslad kan man väl säga att "koppelhanteringen" blev  på nästa bild ..   men om ni kikar riktigt noga så ser ni nog att Anna inte alls håller mej i snöret, utan att liten Meija bara tagit "skydd" bakom Marie, och hennes lilla nos kan faktiskt skymtas under Maries högra tass ...  !!

Åh ja, den enda som var riktigt "frisläppt" var faktiskt jag ...  trots att solen strålade från en klarblå himmel hela dan ...  !!

  

Hej hopp !!!

// Lizzie        




PS Höll ju nästan på att glömma : Xit stod ( för vilken gång i ordningen ...   ) precis bakom certet, när han placerades som  3:a bästa hane och alltså en hund från cert och championat ...  !!!

Jag snodde nedanstående bild från hans sida, och med tanke på vad domaren skrev om rörelserna ...   ( =  " moved free & very sound " ) så kan jag nästan förstå att det finns " dom " som tycker att Xit och jag på nåt vis påminner om varandra   *host " fast det fattar ju förstås inte jag ...   ! DS


     


PSS, eller nåt ...  Måste tyvärr erkänna att varken jag eller min matte nog inte riktigt " nyktrat till " än efter förra helgens övningar bland dom för mej mer vanliga "kvadraterna" ( läs ruta och dumruta ... ) och vi har fortfarande inte fattat att sååå många skulle höra av sig och framföra grattis, så vi kan bara än en gång säga  Tusen TACK  och hoppas att vi inte missat nån ...   men ska för säkerhets skull kolla en gång till !!

 
 
Mirre

Mirre

16 maj 2010 21:46

ja fast det där är inte jag heller =D. Det är min kompis och hennes hund Nixon =D
kramkram

http://myflowergirl.blogg.se

 
Mirre

Mirre

16 maj 2010 22:05

Hellu, nerrå, skratt. Ohh vad skoj att träffa släktingarna, hoppas att "VI" också ordnar ngn släktträff =D

Ja hoppas att jag finner ro och inspiration med Brun igen =D

Grattis till att sväva på rosa moln =D

kraaaam

http://myflowergirl.blogg.se

 
Mirre

Mirre

16 maj 2010 22:07

Fast jag tycker om det varje gång jag får komplimanger om korten, det värmer varmt i mitt hjärta

TAAAACk =D
Kramis

http://myflowergirl.blogg.se

 
Ingen bild

brollan gizmo

16 maj 2010 22:13

Verkar ha varit en helt OK dag alltså ;-)
KUL att se bild på morsan...var ju ett tag sen man såg henne :-)
kRAM BROLLAN

 
Siddan&Challe

Siddan&Challe

16 maj 2010 22:25

Vilken mysig dag ni verkar ha haft, blir nästan avundsjuk. Inte på ringrännandet men umgänget med släkten. Nästa år kanske vi åker upp till Skokloster, i år blev det lite knappt om tid, matte landade på svensk mark lagom till finalerna. Nozpuzzar

http://www.pomberlys.se

 
Ingen bild

Kusin Xit o matte Marie

16 maj 2010 22:42

....som tackar för en mycket trevlig dag i natursköna Skokloster. Det var länge sen vi hade tid att umgås och sitta och prata vid ringside och känner att det måste vi göra om snart.
Tycker faktist att Lizzie o min matte passar riktigt bra ihop. Hon påminner ju om mig i mycket =) Igår hade vi faktist alla fyra i marken när vi sprang... =) Glädjeskutt måste man får göra =)
Nu ser vi oss om efter en helg där vi kan göra om samma trevliga sammankomst som den här.
Ha en underbar vecka
Kramelikram från kusinvitamin och matte ♥♥♥

 
Ingen bild

ESSingarna

17 maj 2010 11:57

Åhh så härligt ni hade det i solen.
Vi tycker att du och Xit gör helt rätt när ni gör era glädjeskutt.

Kramizar från ESSingarna

 
Petra & Bingo

Petra & Bingo

17 maj 2010 12:12

Åhh avundsjuka är vi på er som varit på skokloster, det är en utställning som jag någon gång bara måste besöka :)

Funderar faktiskt på att anmäla Bingo på i alla fall en utställning denna sommar, men vilken? Ja vi får väl se...

Tassar från oss i Norr :)

http://hpbs.bloggplatsen.se

 
kicki o mystassarna

kicki o mystassarna

17 maj 2010 17:29

Hej Lizzie och matte, Stort Grattis till den nybakade lydnads champinjonen.. Va ni är suveräna!!!

kram från oss

http://www.minspringer.se

 
Ingen bild

Neasiie

17 maj 2010 21:01

Exc tongue på både morsan och du fast mest evc på du. Puzz nessie

 
Karin, Wilma och Miso

Karin, Wilma och Miso

17 maj 2010 22:11

Vilket redigt tag hon hade om svansen din! Var det för att du inte skulle springa och bada? Det har jag gjort idag, alltså badat :-)

Kram Wilmenlund

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

KnasLuvan

17 maj 2010 22:30

Hej storkusinen:) du såg ju ut att trivas även i vänstervarvsrutan:) gör om det igen vetja...Vi ska visst till Österbybruk och sen till Avesta i juni. Vore kul om ni hakade på:) Skulle gärna vilja träffa dig och din matte och träna på den andra rutan, den med fyra röda hörn..provade den idag och vet du! där fanns det godis:o toppen tyckte jag.. Kram

 
Helena & co

Helena & co

17 maj 2010 22:58

Härligt med släktträff i det underbara sommarvädret!! Vilken liten goding som skall sitta med på bilden med de andra godingarna :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Marie L

Marie L

17 maj 2010 23:50

Va söta de är ihop mamma Zelma och Lizzie. Det såg oxå proffsigt ut när Lizzie visades upp helt nytrimmad, snyggt!
Vi hörs,,,

http://www.123minsida/Minos

 
lotta

lotta

19 maj 2010 16:02

men herregud, vad jag missar mycket när jag bara renoverar och jobbar...GRATTIIIIIIIIIIIIS:) shit, vilka poäng, underbara tjejer, snacka om girl power:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Marie med flock

Marie med flock

20 maj 2010 09:19

Du har ju en LINA tunga du också...fnissss

http://www.123minsida.se/mariesflock

 
Ingen bild

Cattis

20 maj 2010 13:40

Hej och tack för hälsningen i vår gästbok. Visst var de söta, mina vitsippor ;)Måste få tala om att nu är Orazii meriterad för utställning. Vi klarade BSL II i lördags, så vi går också på små moln. Många kramar från IPO flocken.

 
Storolillnosarna

Storolillnosarna

21 maj 2010 10:27

Hur känns det att vara med på "Ur-mattens" championsida, då?! Bra, kanske..? ;) :))))

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Yatzy o Saga

Yatzy o Saga

21 maj 2010 20:58

Hej
Grattis till lydnadsmeriterna som vi enligt matte aldrig skulle klara hälften av.
Vi fattar inte hur domaren på varma Skokloster kunde ge en lydnadsodåga en slät etta. Bonus tycker vi att det borde ha varit det finns säkert inte många som klarar av att vara lydnadsodåga.
En annan sak varför fick vi inte träffas när vi var på samma plan.
Vov Yatzy o Saga

http://www.ingers.gmt.se

 
Karin, Wilma och Miso

Karin, Wilma och Miso

22 maj 2010 00:02

Trevlig helg, hoppas vårsolen fortsätter att skina på er :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Arras o Aylaflocken

Arras o Aylaflocken

22 maj 2010 08:08

har inte varit inne och kollat era bravader på ett tag så vi kommer med GRATTIS i efterskott. Mycket har ni haft för er ser vi. Ha en härlig Pingsthelg önskar vi på västkusten.

http://www.hoffearras.se

 
Ingen bild

Lena Olsson

22 maj 2010 21:06

Tjenare! Måste ha missat dig i skokloster....var du där?? Jag var där och glassade med en kompis som ställde flatt. Men självklart kollade jag in springern...men inte såg jag dig?! Kram Lena som än en gång säger: Grattis till Lydnadschampionatet!!!

 
Lotta & Gilda

Lotta & Gilda

23 maj 2010 09:19

Vd snygg du är! En slät etta är inte heller fy skam:)Och vad skoj med en släkt träff.
Klart ni solar er i champinjontiteln, vem skulle inte det ;) SÅ duktiga ni är, och BRA GJORT!!!!!

Hoppas ni har en trevlig pingst :)

http://www.minflock.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards