Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009

Hoppet ...

Av Lizzie - 24 oktober 2009 14:45


     

lär ju som bekant ska vara det sista som överger en .. Flört och med det här avstampet på Skutskärs BK förra helgen känns det väl som om det finns hopp

även för en liten odåga som jag inför kommande säsong !!


Det vi väntar på just nu är nämligen att få komma i kontakt med " vår " veterinär angående thyroidismen ( sköldkörtelrubbning ) för att kolla av värdena och antagligen rätta till / ändra på doseringen, så huruvida det blir nån till tävling i höst står just nu skrivet i stjärnorna .. Obestämd ! ( Vi skulle ha tävlat i Tierp i dag, men nu håller vi istället tummarna stenhårt för våra kompisar Marie & Alice !!!! )



Men å andra sidan går det antagligen inte att avsluta säsongen på bättre sätt än som jag fick göra genom att åter en gång få ställa mig överst på pallen på Skutskärs BK ..Cool eftersom matte för typ 102 år sedan just tävlade för den klubben nåt år, och det finns fortfararande dom som tom kommer ihåg vilken schäfer det var .. Ooooops !


När vi tävlade tvåan där ( och just kom tvåa, men med en etta i bagaget ) så fick matte höra att det ju gick rätt så bra ändå .. Glad ( trots " fel " ras i snöret .. ) varpå jag minsann tänkte att jag ska allt visa dom jag .. Foten i munnen vilket medförde att jag året efter fixade att ställa mej överst på pallen i trean  !!


Det året gjorde man även ett reportage om oss i klubbtidningen Skallet, där det bl a stod att matte och husse hade återvänt till " platsen för brottet " .. Förvånad och att minnesgoda medlemmar säkert kom ihåg att när dom var medlemmar så var det schäfer som gällde !


Näe, jag tänker inte återge hela intervjun, men jag saxar stycket som handlar om när matte berättade om mitt namn : " Ett tag försökte vi hitta nåt ur hennes namns bokstäver ( Ice Lolly ) och det närmaste vi kom på var Eliza ur My Fair Lady, och i begynnelsen hade väl husse en viss förhoppning om att det skulle bli just en liten Lady ( som då alternativt skulle kunna kallas för bara Laiza .. Oskyldig )  men där bet han sig visst i tummen husse, för nån Lady har det aldrig varit och kommer nog heller aldrig att bli, så därför gick yrhättan länge bara under benämningen Odågan eller Galenpannan ..  tills det slutligen blev just Lizzie " Slut citat !




Att sen i år på just platsen för mattes och husses brott få ställa sig överst på pallen i Eliklassen .. Glad ja, det var väl nästan föör bra för att överhuvudtaget vara sant, men nu har iaf matte nypt sig i armen flera, flera gånger och jag tycker nog att det  verkar det som hon iaf nästan ( men bara nästan ) börjar förstå att det omöjliga visst var möjligt och att det bara tog lite ( Ja, OK då ..  mycket ) längre tid ..*s* !


Åh som sagt, vi är såååå glada och rörda över all respons vi fått   

Ha en riktigt skööööön och (h)underbar helg !

// Lizzie

PS Det gick inge bra att kopiera bilderna från  Skallet ,men husse tog en bild på fotografen som tog en bild av mej vid foten av det träd, där jag första gången som nästan fyra månader gammal valp för första gången mötte Lassie ..Tungan ute !! 



   

Fel, skulle förstås vara mötte matte och husse, för den dagen hade kennel Rowntree en aktivitetsdag, och jag vistades under dagen inburad tillsammans med flera av mina syskon i en valphage, som just var " förankrad " runt det tvåstammade trädet, varpå tycke  uppstod mellan oss, och på den vägen är det fortfarande ! DS

 
 
brollan Gizmo

brollan Gizmo

24 oktober 2009 19:19

Ständigt dessa schäfrar!! Min matte himlar också med ögonen när dom nämns :-/ Fattar inte charmen liksom, dom har ju OSS och vi är ju BÄST :-)))
Ta och nyp till den dära matten ordentligt med en gång så hon fattar hur BRA ni är ;-)
Jag var också i den där valphagen den dagen, kommer du ihåg det.;-)
Kram brollan

http://drevteamets.wordpress.com

 
Helena & Tina & Vilja

Helena & Tina & Vilja

25 oktober 2009 09:14

Det är väl ingen sport att göra det lätt när man kan göra det svårt :-)
Lustigt det där med namn.....man funderar och funderar och sen bara blir det :-)

Kram och hoppas ni har haft en härlig helg på de rosa molnen (för ni är väl kvar där vad jag förstår?)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

25 oktober 2009 09:29

Tack för grattiset till vårt stora gäng!! Leia är en grym morsa *skratt* Jodå, jag kommer och sitta och jobba sååååå mycket på kontoret *harkel*. Men skönt att ha alla hundiga böcker, pärmar och sånt samlat på ett ställe.. Verkligen jättegrattis till förra helgens resultat, super!! Håller tummarna för att ni får rätt medicindos! Hälsningar från en trött trettonbarnsmormor

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Nessie

25 oktober 2009 12:42

Schäfertjatet nu igen, vad är väl en schäfer om inte en ursprunglig, oförädlad, wargliknande ras medan vi ESS är själva kronan i juvelen av urval av de Bästa och Vackraste under århundrade av omsorgsfull avel. Att Jämföra ett ESS med en schäfer är som att jämföra ett utsökt årgångsvin med typ svagdricka!! Puzz nessie

 
Ingen bild

LIZZIEONLINE

25 oktober 2009 13:28

Svar till Nessie !

Nu är det så att min matte fortfarande har minst halva sitt hjärta kvar hos just rasen schäfer, och vad beträffar omsorgsfull avel kanske det kan diskuteras, eftersom schäfern ligger på femte plats när det gäller boldness, medan vi ESS hamnar på 43:e plats ... Tål kanske att tänkas på !
Puzz Lizzie

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

25 oktober 2009 17:38

Hur kan det vara 102 år sedan matte tävlade där när hon bara är 27? Men det kanske var hundåren med schäfern. Jag tycker i alla fall att ni har visat var skåpet ska stå, finns nog ingen i Tierp som glömmer er nu på ytterligare 102 år!!!

Kan ni komma hit med lite rosa moln så vore det fint, för idag har det mest regnat småspik och de molnen det kom var allt annat än rosa.

kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Storolillnosmatten aka lydnadsnörden

Storolillnosmatten aka lydnadsnörden

25 oktober 2009 18:23

Har ni det bra där uppe på de små rosa fluff-molnen? Bra! Fortsätt med det!! :))

Haha! Det var tur att din matte nämnde att det finns ett hopphinder på lydnadsplan! Det hade jag faktiskt nästan glömt bort. Ska kanske träna på det! För ett lydnadshopp är TOTALT olikt ett agilityhopp. På alla sätt o vis."Matte står helt still som en staty - Vi fattar nada!", säger mitt par i ESS o min svarta lilla joker. *s*

Eh..? "Spadarna"? Är det nån som gräver fallgropar på plan? Verkar vara en farlig sport, den där lydnads-sporten! ;))))

Glada o (lite olydiga) svansviftningar från oss

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Kristin

Kristin

26 oktober 2009 16:51

Åh vad roligt att det gick så bra på tävlingen. Grattis såhär i efterskott får jag säga då :)
Och vad snygg du är överst på pallen tycker jag ;)

Nospuss Ozzy

http://www.warnbring.se

 
Lotta,Basse & Gilda

Lotta,Basse & Gilda

26 oktober 2009 17:14

Ååh vad fina ni är överst på pispallen :) !!! Vilken härlig karriär på den klubben, och den är ju på långa vägar inte slut än ;). Visa dem fler gånger!
Tur de tog rätt namn på dig. Du passar bäst i det ju ;)

Kram & nosgnuggisar!

http://www.rottisweb.se

 
Ingen bild

Marie o Xit

26 oktober 2009 19:41

Såååå härligt att läsa om er och så skönt när du skriver typ..."ingenting är omöjligt".... det behöver ju vi få höra vet du... ;)
Ja ni är så duktigt och det spelar ingen roll hur många ggr du nyper dig i armen.... Det är sant!!!! :)
Men förstår du? Du har bara en 1 kvar!!!!???

Tänkte bara om ni kunde kika in på vår sida sen... Lizzies dubbelgångare (eller om det är tvärtom) har blivit Nuch :)
De är såå lika tycker jag
Se själv

Kram kram från oss

 
Emma

Emma

27 oktober 2009 15:19

Hej! Tack för kommentar i bloggen, alltid kul när man får nya besökare :)

Tränar ni nåt i Uppsala nu?



http://www.gangster-glimma.blogspot.com

 
Ingen bild

ESSingarna

28 oktober 2009 07:36

Är fortfarande stumma av beundran. Matte blir så inspirerad så hon har pratat om att ruta in även vår tillvaro. Tack för att ni gör det omöjliga möjligt.

Kram från ESSingarna

 
terese & gus

terese & gus

28 oktober 2009 20:50

Checka in klickerklok.se jag ska anmäla mig i helgen!:) vore supoerkul om ni oxå hakar!

http://brandwold.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

29 oktober 2009 20:45

Dags att spöka ut sig lite och skrämma lite grannar... Det närmsta Halloweenfirande vi kommer var att göra en pumpasoppa. Den var riktigt god och ett lagomt firande som räcker mer än väl.

Hoppas ni får en trevlig helg!

"Små lätta moln, svävar på en himmel, en himmel som är blå..."

kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
annica

annica

30 oktober 2009 15:15

Det var ett tag sen jag kikade förbi och jösses vad duktiga ni har varit under tiden . Grattis grattis. hoppas allt går bra nu med "inställning " av medecin så ni får sätta fart med tävlingarna igen / annica

http://www.curricos.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards