Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 17 september 2009

Behöver du hjälp med matten ????

Av Lizzie - 17 september 2009 07:45


Precis den frågan kunde jag läsa i nåns blogg häromdan, ( glömt vilken ) och gissa om jag blev jätteglad .. Tungan ute eftersom jag trodde att nu äntligen skulle jag kunna få hjälp med att just få " ordning " på min matte !!!! ( Hon är nämligen inte så följsam som jag tycker att man skulle kunna begära !! )


Antar att du redan räknat ut att det inte alls handlade om den matten jag trodde utan om  helt vanlig matte  .. Gråter !! Läxhjälp dessutom ! ( Reklam för nåt slags företag .. Minns inte ens vilket, så speciellt bra reklam kan det ju inte ha varit heller ! mattes anm )


Det största problemet med min matte just nu,  är nämligen att hon envist som synden fortsätter med det där tjafset om knyppling eller makramé .. Skrikandes trots

att rätt många vid det här laget försökt upplysa henne om att troligen ingen av

dom " grenarna " varken passar henne eller mej !!!!


  


Sen såg jag att Brollan Gizmo ska få börja träna agility igen, och då plockade jag fram den här bilden på mej ( när jag testade " deras " bana uppe i Tierp för ett par år sedan )  och frågade lite försiktigt om matte kom ihåg det hon lovade mej då .. Oskyldig nämligen att om jag skötte mej bra, så skulle jag oxå få träna lite mer " seriöst " på det här med balansbommar och att trassla in sig i diverse tunnlar .. Kyss !!!


Det var meningen säger hon, men påstår att jag måste fortsätta med att det lite lugnt ett bra tag till, så att " vi " kan vara helt säkra på att det inte ska bli några men av att jag kanade i lite oförsiktigt från den där bryggan .. Rynkar på näsan så tydligen får jag bara fortsätta med att som vanligt leva på hoppet .. Förvånad utan att ens utföra det !!!



Undrar om jag inte ska dra " till skogs "  några dar och iaf njuta av höstens färger, för det kan väl ändå inte skada !?!?

Åsså får jag väl fortsätta med att försöka vila mej i nån slags form ..  Guld i mun !!!





Hej hopp !

// Lizzie



PS Måste ju berätta att kompisen Erk ( som jag tränade vatten med häromveckan ) i dag var ute och testade sina vingar på " skarpt " vatten och fixade både EV ( enkelt vatten ) och Vattenprovet  Cool !!!


Stort Grattis säger vi till honom och matte RoseMarie ! Fast iofs visade ju liten Erk i rätt tidig ålder  att han var ganska fascinerad av just vatten .. Flört ! DS

    

 
 
Helena & Tina & Vilja

Helena & Tina & Vilja

17 september 2009 08:21

Hihi ja du har ju rätt i ....vem är det som äger problemet. Det är ju ofta så att ägaren tycker att djuret har ett problembeteende men det är i själva verket så att djuret inte har några problem alls med det den gör men att det blir ett problem för ägaren. Ex katten som kissar i sängen tycker inte att det är något problem :)

Jag vet itne alls vad jag skall skriva om för problem men tror jag vill skriva om något som blir till ett problem för både ägare och djur....ex rädslor eller aggressivitet av något slag som ju ofta leder till problem för både djur och ägare.

Hihi problem med matten....du är allt bra kul du :)

Kram kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Anna-Lena

Anna-Lena

17 september 2009 09:36

Så tokigt det kan bli.... ;-)
Nu ska vi ut i skogen och gå s a k t a - orkar inte mer idag. Tack och lov för att hundarna fixar att vara lösa utan att dra till skogs (he, he) så jag kan gå i lugn takt. Jag kommer nog att ligga i sängen ikväll känns det som - förb... också!! Har INTE tid!!! Ha det bra i stugan över helgen! Klappa om vofs och hälsa gubben! KRAM! Anna-Lena med ligan

http://annalenamedhundar.bloggproffs.se

 
Lena

Lena

17 september 2009 10:11

Hej på sig själv=)
Ännu en härlig och inspirenade blogg - va inne och kikade lite på Er/vovvens hemsida - Va dukitg man kan vara- HÄRLIGT JOBBAT;o)

Här kommer vi garanterat att kika in igen och få "sån där positiv energi" =)

Må gott ;)

http://alwashundar.blogspot.com

 
Ingen bild

Erk

17 september 2009 12:12

Tack för grattiset. Klar poäng på bad boy hi, hi.

Håller tummarna för att du snart får springa fritt så vi kan ta ett riktigt konditionspass tillsammans.

Kramar från polaren Erk med flock

 
Ingen bild

Rose-Marie

17 september 2009 12:16

Åhh så kul att få se din fina bild på Erk som vappis. Det var som sagt bra ork i Erk redan då och all heder till dig som fotograf som lyckades fånga ett så vackert motiv av en liten lakande valp.

 
Kristin

Kristin

17 september 2009 13:47

Åh, jag som verkligen skulle behöva hjälp med matten *skratt*

http://www.warnbring.se

 
Tjejerna

Tjejerna

17 september 2009 14:01

Ja vad tokigt det kan bli ibland :-)) , Ha det så bra nu och vi hörs.
Kram

http://www.springerspaniel.se

 
Benita

Benita

17 september 2009 14:42

Vad bra att du blivit bättre i benen och börjat fundera på Agility, det är skoj det, fart och fläkt. Du kommer säkert att gilla det mer och mer, fast det är ju bra om din matte också gör det förståss.
Härligt att Erk fixade vattenprovet igår. R-M och han har ju legat i för att greja det och så gick det så himla bra också. Han ser ju intresserad ut redan som liten valp, fast vattnet verkar rätt kallt med allt det vita runt om.

Många hälsningar från oss på
Picabo´s

http://www.kennelpicabo.se

 
brollan

brollan

17 september 2009 19:08

Va KUL att du ska få köra lite!! Se till att snabbläka skadan nu så du får fart på matten ;-)
Allvarligt så tror jag inte din matte passar att varken makramea eller knyppla ;-) Det är mera fart i din matte än så. Sådan matte sådan hund heter det ju ;-)
GRATTIS till ERK!!! Härligt jobbat :-)
Kram brollan Gizmo

http://drevteamets.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

17 september 2009 22:23

Jag tycker att du och matte ska sluta att dividera om vem som bestämmer, addera lite sammanvävning till knypplingen så går nog ekvationen ihop ;-) Vi ser fram emot film från agilitykarriären. Min matte har sagt att om inget annat fungerar så ska vi prova agility. Men jag tvivlar på att hon orkar springa så mycket...

kram Wilma

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mirre

18 september 2009 11:17

Jag känner igen din tankegång, men då jag känner sådär brukar jag släppa de tankarna lite och inte fokusera så mykt på det, för Bellman brukar få knäck i öronen då hehe..

Grattis till Erk också =), allt bra ananrs?? kram

 
Kusin Gromit

Kusin Gromit

18 september 2009 15:17

Jag behöver hjälp med min matte! Hon lurade in mig till monster igår kväll. Och hon bara skrattade åt mig, och sa att jag var töntig. Dumma matte!!! :(((

Jo, min brorsa Spirou erbjuder sig villigt att lära dig att trassla in sig i agilitytunnlar. Han är verklig expert på det! Det vet både jag själv och de flesta av agilitydomarkåren. :)
Nu muttrar matte nåt dumt i bakgrunden... Regler o regler och först i mål - Äh! Vem bryr sig?! Huvudsaken är att det är KUL!

Vi önskar dig o din matte en trevlig helg, och här kommer några glada svansviftningar också!

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Basse med bihang

Basse med bihang

18 september 2009 20:42

Hm, det där instämmer vi i...ibland undrar man vart man själv kan leta hjälp!
Agility är ju super! Jag får beträda den roliga banan ibland och A-hindret är nog min favvo ;) Tror "syrran" skulle passa fint i dessa sammanhang. Hm, hon är snabb och smidig som en vessla.
Ha en gosig helg :)
Nosgnugg, och så massa kram från matte!

http://www.rottisweb.se

 
Jessica

Jessica

19 september 2009 11:16

Aldrig fel att dra till skogs och njuta lite:)

Då ser vi snart fram emot att få läsa om framgångarna i agility...som ju är värsta vetenskapen faktiskt:)

Kraaaaam!!

http://www.yrlabus.se

 
brollan igen....

brollan igen....

19 september 2009 15:12

....glömde fråga var du ska träna agility? Ska du går kurs eller kan det där redan ;-)
Kram igen......

http://drevetamets.se

 
Ingen bild

Nessie

19 september 2009 19:21

Nej, jag har inga som helst problem med min matte! Den mest perfekta jag kan tänka mej. Mat på betämda tider , många mellanmål, garanterat rutfritt mmmmmmm Puzz Nessie

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

19 september 2009 20:08

Nu har vi bunkrat, packat ner underställ och putsat gummistövlarna. Vi är redo för en vecka i en folktom och stilla skärgård.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards