Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 13 september 2009

Snart upptaget ...

Av Lizzie - 13 september 2009 17:00

              


Eller i vart fall så har jag en " sittande " ( i motsats till stående alltså ..Glad ) prenumeration på en något upphöjd position i fören !!! Det får man nämligen per automatik när man jobbar som både gast och utkikspost på Splash .. Cool och med anledning av " kartongens " namn, vill jag bara meddela att han ( Hon, husse anm ! ) fanns innan jag gjorde min entré i flocken, så skyll inte det namnet på mej !!!


Förresten så går det jättebra att träna på just sittande i liten grupp just där, även om man inte får vända på huvudet som jag gör .. Foten i munnen Iaf inte om det är tävling, för då blir det neddrag !!!

Lakanen ( alltså seglen ) är nu iaf nerpackade för säsongen, och snart väntar bara just upptagning för Splash, som sen ska få dra täcket över huvudet och gå i vinteride !


För övrigt  så trodde jag att vi hade nött nog med sittande övningar för ett bra tag framåt, men inte ens på Hågadalsprommisen med Minos i går klarade man sig, för nog sjutton skulle både Minos och jag sitta " stilla " och vänta, och det hjälpte inte ens att vi skyllde på att vi båda var strängt upptagna med att jobba som pack-

åsnor ..Skäms för träna på sittande i liten grupp  åkte vi sas på ändå .. Oskyldig !!                


Fast om jag får säga det själv så tycker jag nog att både Minos och jag klär som väskaccesoarer .. Tungan ute och eftersom det finns handtag på oss båda, så kan ju våra mattar få ge oss varsitt sånt om det skulle behövas !


Ja, inte enligt modell att gå över ån efter vatten så klart .. Skrattande fast i går hade vattnet i Hågaån allt annat än nån klar färg, så där skyndade sig mattarna fort att istället för att hjälpa oss över, snarare stjälpa oss genom att avstyra vart enda litet försök att hoppa i spat .. Förvånad trots att Minos och jag i kör nynnade på den där " fån´t je en kurv så huppe je i älva " .. *s* !

Vi visste ju nämligen att det fanns just korv med i en liten burk nånstans i nåns packning !!



Det vore väl förresten en syn för gudar om mattarna hade burit  oss på armen likt vilken Parismodell som helst  ... Kyss ( Utom Hilton, eftersom den redan är sas upptagen ! ) Det är ju lixom inne med handtagsväskor nu, så vår outfit måste väl ligga helt i tiden, eller .. *s* !?


Fattas bara att matte lägger mitt sommarkyltäcke ( som oxå är ljusblått .. ) under väskan som vojlock .. Flört !!!! Fast å andra sidan var det ju nån som skrev att dom tyckte att jag gick i piaff ( eller om det var passage  ) i samband med den " långsamma marschen " på fria följet på nån tävling !


Förresten måste jag berätta att Minos pinnade på rätt bra under väskpremiären och även de där invittrade pinnarna fixade han plättlätt ( = Tumme upp från matte ! ) så lite planenlig övning fick vi oxå till som avslutning på klubben, även jag själv i princip bara fick  gå några varv i dumrutan ..Obestämd eftersom jag fortfarande ska det lite lugnt och gissa hur kul det är på en skala !?!?


Inte nog med det, som hökar vakade mattarna över oss, så att vi inte skulle få möjlighet att " självbelöna oss " genom att springa i förväg till agilityhagen .. Rynkar på näsan eftersom det inte heller ingick i planerna för två konvalescenter !!




Hoppas att ni får en fortsatt härlig och hundig söndag !!

// Lizzie


PS Glömde .. Skrikandes ! Tack snälla Marie för att du tog med kameran och förevigade " packåsnorna " !! DS

 
 
Jessica

Jessica

13 september 2009 17:52

Härligt med promenad och flitiga hundar som drar sitt strå till stacken:)
Spår har det blivit ändå idag, det blev på industriområde med både asfalt, grus, gräsmatta och sand:) Möra hundar efteråt :)
Ha en skön söndagkväll! Kram:)

http://www.yrlabus.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

13 september 2009 20:06

Så söta packåsnor :-)

Vi ska ta en sista långsegling nästa vecka och segla ner båten till vinteruppläggning. Det blir på med underställ, mössa och vantar för nu börjar det kännas lite kyligt. Men mysigt på kvällen att sitta helt själva med en lykta tänd.

kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Helena & Tina & Vilja

Helena & Tina & Vilja

13 september 2009 21:52

Fin bild på söta packåsnor a la Paris !!

Jag sa just till Perra när jag kollade in filmen att nästa lilla hund skall jag träna agility med...undrar vilken ras vi skall ha .....vadå nästa sa han då...vi ska väl inte ha tre hundar?! Jo sa jag det har vi ju snart! Mmm sa han då men det blir tre med Tina :)

Ja vi skall väl bli två om det....förhoppningsvis dröjer det ju länge länge!!!! För vi vill ju ha kvar vår Tina....och med lite slipning så, eller vad var det du sa :) Kram och gokväll

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

13 september 2009 22:07

Jag har vacklat fram och tillbaka. När jag tänkte mig en till hund så hade jag först jaktlabbe på näthinnan. Men så när jag lärde känna och började träna med Helena och Vilja så upptäckte jag ju flatten. Och Vilja är en så fin hund, det enda som talar emot dem är storleken, båtmässigt :-)

Det viktiga för mig är att det är en bra allroundhund. En hund som man kan ha med överallt. Som är enkel att ha i vardagen. En som man kan träna både lydnad och jakt med.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Kerstin o Gromit

Kerstin o Gromit

14 september 2009 00:56

Tack för de snälla och upp-peppande orden i vår gästbok. Grrrromit är hunden på G! :)

Och ni stackars packåsnor som inte får springa o skutta o bada som ni vill - stackare!! Tur ändå att man kan träna på att sitta still, eller?! ;) För ni får väl nåt gott för sitt-besväret?

Söta är ni iaf med era väskor på ryggen. Speciellt du, Lizzie! *puss, puss* (Pussandet är framför allt från Gromit)

Hoppas ditt ben blir friskt snart, så även du kan skutta omkring som en flygande tornado med öronen fladdrande i vinden!

Svansvift o nosgnugg i MASSOR!!

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Åse & Axl

Åse & Axl

14 september 2009 08:43

Tyckte det var igår vi läste här att Splash åkt i plurret och nu är det dags att dra på täcket för vinter vila, var tog tiden vägen .... Snygg är du Lizzie med din handväska. Ha en go vecka !

http://www.schnauzeraxl.se

 
Ingen bild

ESSingarna

14 september 2009 09:35

Vilka söta packåsnor ni är. Apropå Parismode har du läst ”Min pudel i Paris”? Den är författad av en hund helt i vår smak.

Nospussar från ESSingarna

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

14 september 2009 09:55

Underbara bilder på söta hundar!!! Är Minos en Ozzy eller BC? Eller kanske nåt annat.... :D


När jag lär linjetag så har jag en skål m godis/leksak synlig femton meter bort. Men Pebbels får ingen drivning framåt om inte godiset/leksaken syns.

Hon har förstått att det alltid ligger något i rutan så dit springer hon oftast även om belöningen inte syns.

Har du tips på hur jag tränar linjtag?

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Kristin

Kristin

14 september 2009 10:11

Ha ha, sicka små sötnosar. Ozzy hälsar absolut lite extra och frågar och Lizzie är singel ;)

Valt gren ännu då? *skratt*

KRAM

http://www.warnbring.se

 
Ingen bild

Mirre

14 september 2009 11:23

tackar tackar =), vad fiina packåsnorna är =) sådan var ju väldigt behändig, vart köper man dem??

kramkram

 
brollan Gizmo

brollan Gizmo

14 september 2009 12:21

Ni hade väll inte kex som ska ligga på näsan med i packningen, eller?? Bättre med korv ( men inte att ha på näsan så klart) bara i magen :-))
Ni är väldigt söta på bilden :-)
Kram Brollan Gizmo

http://drevteamets.se

 
Torsten

Torsten

15 september 2009 07:48

Känns lite vemodigt att båten ska upp nu....en sommar går fort!
Härliga bilder på härliga hundar!
Ha en bra dag!

http://prinstorsten.blogg.se

 
Arras o Aylaflocken

Arras o Aylaflocken

15 september 2009 14:10

Sista båtturen för i år eller? Vad söta packåsnor ni har där uppe, har inte sett sådana här, skämt åtsido så har Arras just fått en sådan att ha på ryggen, hussen tyckte att han skulle lära sig bära. Ha det bra i solen.

http://www.hoffearras.se

 
Ingen bild

Nessie

16 september 2009 08:58

Allvarlig invändning...när man är packad ska man inte sitta på en plan utan vara hemma och ligga på sin fäll!! Puzz Nessie

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

16 september 2009 20:07

Nja, någon smekmånad har det inte hunnits med. Vi tar en smekvecka på sjön nästa vecka istället :-)

Det där med husseträning vet jag inte... Han får ta fyspassen så står jag för hjärngympan. Men båda behövs ju för att klara 3:an. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards