Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2009

På grönbete ....

Av Lizzie - 25 augusti 2009 18:17


skulle man så klart tro att min kompis Pricknosen Erk och jag släppts ut på, men saken är den, att i dag skulle det tränas med apportkastare igen, och jag hade så klart räknat med att få testa den där " långa bollar på Bengt - modellen " men det borde jag ju ha kunnat räkna ut, att så skulle det alltså inte gå till !!


Näe, precis tvärtom skulle man väl kunna säga, för när det hade " smullit " så fick jag inte alls springa efter dummisen, utan helomvändning typ 180 grader, för att istället ägna mej åt ett i förväg iordninggjort närsök var vad som väntade ... Suck, vad tråkigt !!!



När RoseMarie " lekt " färdigt med puffran, så fick iaf Erk och jag äntligen dra några rejäla repor på plan, och visserligen kunde ju inte mattarna låta bli att vissla den där trista långdragna signalen emellanåt,  bara för att kolla om vi gick att  " blåsa ner " .. :(((  !?!

Snacka om att åka på blåsning alltså ! Det är väl inte så snällt att avbryta mitt i en lek heller :(((


Jag lyckades iaf med att lura skjortan av Erk några gånger; vilket alltså var samma som att jag hann först till en lattjolajbans pipleksak, men det var ju inte värre än att vi kunde hjälpas åt att " bärga " den :))) för vi upptäckte nämligen snabbt att leksaken även kunde bytas in mot exempelvis  Mamma Scan !!


Ja, jo ..  självklart ingick det lite av vanliga " rutor och ränder " på planen också, och den här gången fick så klart Erks matte agera TL, och jag tror att hon sa kommendera minst 100 gånger innan matte äntligen kallade in mej från den däringa rutan, bara för att jag lixom råkat " tjuva " nån gång .. :-))


OK då, jag tjuvade på den senast i går när Tollare Sniffa med matte Sanna och jag tränade igenom nästan alla moment i Elitlydnaden .. ( Men skyll dig själv matte när du triggar mej med så heta belöningar * ler * !! )


 


Visst ser det väl ut som om vi har det ganska skönt på grönbete, och visst har vi väl söta rosa slipsar bägge två !!! Mattarna påstod ju för övrigt att tungorna var så långa att man säkert hade kunnat knyta just slipsknutar av dom ...  Eller om det skulle vara rosett och fluga kanske !?


Apropå rosett, så fick ju Erk några fina såna när han var ute och sprang i det där vänstra varvet i helgen, och det var väl ett fint sätt att  avsluta sin " ungdomstid  " genom att just vinna unghundsklassen ( med ck dessutom ) och även marschera vidare upp till tredje bästa hane, en vecka innan han ska fylla två år :))))  Ja, tänk vad tiden går * fniss * ! 


Hej hopp !!!

// Lizzie


PS Det var för övrigt alldeles för varmt i dag för att vi skulle orka ta uppställnings- och " travbilder " av snyggingen, och även om jag vet att " gångarten " på bilden nedan inte alls är den önskvärda på utställning, så tycker ju jag att Erk klär rätt så bra i den oxå ! DS

   

   

 
 
Arras o Aylaflocken

Arras o Aylaflocken

25 augusti 2009 18:43

Har du det så bra tjejen att man kan byta leksaken mot mamma scans undrar Arras o Ayla, det har inte vi.- Här gäller antingen eller, men man får väl vara nöjd ändå. Härlig polare du har, måste vara snygg när han tar hem rosetter.

http://www.hoffearras.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

26 augusti 2009 00:09

Vilka godingar. Tidigare slöhet är som bortblåst verkar det :-) Tänk vad lite medicin kan göra. När ska du få var med på riktig jakt?

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

26 augusti 2009 08:36

Härligt att härja runt med en kompis emellanåt....trots att mattarna envisades med att blåsa då och då :) Kram Ps säger som Karin...skall ni starta på riktig jakt snart? Ds

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Erk

26 augusti 2009 11:17

Hej snygging!
Kul vi hade igår. Attans att mattarna envisas med att träna när vi är så bra på att leka. Vad sägs om födelsedagsfika vid nästa tränings/lek pass?

Jag blir riktigt röd om kinderna när du skriver så gulliga saker om mig.

Kramisar från Erk

 
Torsten

Torsten

26 augusti 2009 11:43

Halloj i stugan! HÄr var det en riktig snygging att vila ögonen på.... Kul att du kikade in hos mej, gillar liksom tjejer ju...
Ha en bra dag!

http://www.prinstorsten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tjejerna

26 augusti 2009 18:37

Halloj! Har testat det som du gav mig tips om och vill bara säga att det funkar,men först så var hon lite tveksam i början vad jag menade men sen så gick det klockrent sista gången tack snälla. Och du,har lite mera koll var det ligger nu :) ,så hoppas att vi kan träffas snart.
Kram från en glad matte och vovve.

 
Kristin

Kristin

26 augusti 2009 19:36

Ja dom måste ju allt bara få busa ibland oxå :)

Fina kort! =)

Kram kram

http://www.warnbring.se

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

26 augusti 2009 20:01

haha inte samma massör...annars kunde ni ju legat brevid varanda, ja sådär som de gör på film ibland:)Hoppas att det var riktigt skööönt!Ne, det var synd på träningen, men med kalas o hundläger i helgen, så vart det helt enkelt för mycket:(..så snygg han var din vän, grattis till fin presentation:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Brollan

Brollan

26 augusti 2009 21:22

"Erken" verkar vara en kille för dig ;-) Ung och snygg också!! Inte helt fel;-) Lämna mattarna hemma nästa gång ni ses vetja så ni kan röja som ni vill :-)
Kram brollan

http://drevteamets.se

 
Siv/Zeffe & Zooto

Siv/Zeffe & Zooto

26 augusti 2009 21:54

Här har det hänt en massa ser jag, synd på tävlingen, men det var ju mest bra poäng, värre om det är dåliga poäng på alla moment än ett par missar. Vi har inte vallat bort oss, för vallat har vi inte gjort sedan kennellägret och det var ibörjan av sommaren. Har tappat sugen lite och bloggtorka har jag så det förslår.
Imorgon åker vi till Dalarna, ska till Dalhalla på fredag och se Rapsodi in Rock.
Ha det bäst
Kram

http://web.telia.com/~u46806322/index.html

 
Lotta,Basse&Gilda

Lotta,Basse&Gilda

26 augusti 2009 22:55

Tjohoo, vilken härlig dag ni haft :) ! Så mysigt med lekbilder, och fina är de - både bilderna och vovvarna ;)
Kram kram & nosgnuggisar!

http://www.rottisweb.se

 
Lassie

Lassie

27 augusti 2009 08:27

Hej vackra flicka! Vad roligt ni ser ut att ha haft snygg-du o snygg-Erk. Jag fick lära känna apportkastaren ihop med Almi häromveckan, lite småläskig tycker jag den är, men Almi jobbar hårt på att jag ska älska den lika mycket som hon gör.
Jag är också bra på att byta. Fick börja träna att byta skanken, mattarna hade rå köttfärs jag fick byta med, en höjdare må jag säga ;-)

http://collieflickan.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

27 augusti 2009 08:35

Härliga bilder, ser underbart ut.


Hundbiten, javisst :-) Har dock börjat träna lite på tvåans moment och det är ju ganska stor skillnad från ettan. Eller känns det bara så för att man kan ettans nu? :D

Jag hoppas på ett Lp1 nästa tävling, och om vi fixar det så blir det träning för tvåan
:-)

Vilken klass tävlar ni?


Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

27 augusti 2009 12:16

Oj vilken ekipage, elit!!! :) Då vet jag vart jag ska vända mig när jag får problem :)

"Samlar" du poäng för SM samtididigt som du kämpar för ett championat , eller hur går det till?

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Storolillnosarna UTAN matte (!)

Storolillnosarna UTAN matte (!)

27 augusti 2009 19:58

Fy, vilken elak matte du har! Blåsa av leken när det är som roligast! :((
Och luras med den där "slänga iväg l-å-n-g-t smällaren" så där. Fattar inte dom där människorna att vi vill BÅDE springa och söka och leka - allt på en gång, liksom.

Okej, då... Ätbara och pipiga belöningar är ur-skoj, men VI VILL HA ALLT!!!!

Vad söta ni är när ni bärgar pipisen tillsammans!! :)

Oj, nu kommer matte...! Fort!! He´ då!
- Nä, vi gör ingenting.. *click*

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Kerstin, matte till Storolillnosarna

Kerstin, matte till Storolillnosarna

27 augusti 2009 20:06

Suck! Jag ska låsa in datorn! Om det nu hjälper...

Vad kul det ser ut när ni tränar/leker. Jag tror att mina byrackor behöver lite mer av den varan. *suck*

På söndag är det tävlingsdags igen. Själv då?

Svansviftningar från oss alla nosar o näsor.

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

27 augusti 2009 21:26

Inte alla visste att det låg skjutbanor där....inte jag :)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Lena, Basco 6 Tease

Lena, Basco 6 Tease

27 augusti 2009 22:22

Tack så jätttemycket för grattishälsningen! :) Härliga bilder!

http://www.lenashundar.cybersite.se

 
Ingen bild

Nessie

28 augusti 2009 16:56

Stackare! Som får ha så tråkigt!!!Nerblåst när det borde va uppblåst..men han va ju i alla fall snygg den där Erken! Puss från Nessie

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

28 augusti 2009 20:13

Här blir det också landbacken i helgen för mig och Wilma. Peter ska ut och kappsegla neråt Arkö (St Annas). Jag får följa med Helena och Vilja på Ryegatesläger. Snacka om att vi kommer att ha svårt att smälta in :-)

Wilma kom ner ikväll och kastade metallapporten på mig. Jag vet inte vad som gör mest ont? trä- eller metallapporten...!

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Kristin

Kristin

29 augusti 2009 09:02

Hejsan :)

Rapport lägret är i Kyrkekvarn. Det ligger strax utanför Mullsjö. Dock måste man vara medlem i en Skaraborgsklubb för att få deltaga i detta. Dom som anordnar allt...

Ja detta med framförgående. Jag har testat lite olika här och jag har börjat få till det lite. Vet faktiskt inte varför detta moment ska vara så knasigt men det är väl kanske för det är så stort hopp mellan träna med retning och utan. Men som sagt, jag ser att vi gjort framsteg så det är ju super :)
Tackar såklart :)

Kram kram

http://www.warnbring.se

 
Ingen bild

Terese & Gus

29 augusti 2009 09:57

Mamma Scan är alltid värd att lyssna på!;D

Hoppas allt är väl med er! När blir nästa start?:D

kram från oss!

 
Ingen bild

Mirre

29 augusti 2009 14:51

Hejsan hejsan, vad fina lekbilder bilder på snyggingarna :) vad menar du för fäll?? Skratt kramkram

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

30 augusti 2009 19:00

Visst var det väl du som var inne och gratulerade mig på min blogg? Jag klickader på länken men kom till en annan sida så nu är jag helt förvirrad... ;)

Om det var du vill jag tacka o bocka iaf :)

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

30 augusti 2009 19:12

Ah, tänkte att det var du :)

Är det samma blogg på hemsidan som här? Jag kom inte in för den var låst stod det.

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

31 augusti 2009 08:02

Ja vi har haft en fantastisk helg...visste inte att det fanns någon instruktör som hade riktigt klickertänk genomgående i jaktträningen!! Kan varmt rekommendera Eva :) VI skall ha henne nästa åŕ också har vi redan bestämt :) Må så gott!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

31 augusti 2009 11:00

Nu har vi blivit tillflattade :-) Vi stollade ingenting och var jätteduktiga i helgen.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

31 augusti 2009 21:06

Då blir det Lizzie, Wilma och Pebbles klädda i flatdräkt :-) Härligt med lite gjyttjebehandling, ska göra under för pälsen har jag hört :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Benita

Benita

2 september 2009 10:19

Hej!

Vilka härliga bilder på Lizzie och Erk. Man riktigt ser hur kul de har. Träning är livet då man får busa efteråt.

Många hälsningar
Benita och hundarna på Picabo´s

http://www.kennelpicabo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards