Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2009

Upp som en sol ... ner som en pankaka !!!

Av Lizzie - 17 augusti 2009 08:41

      

Ungefär så kan man väl kanske sammanfatta gårdagens " planenliga " övningar på ÖBK i Östhammar ;)) och det dessutom delvis beroende på att jag i vanlig ordning levde på just hoppet .. fast kanske inte riktigt på det vanliga hoppfulla sättet .. Oooops !


Dagen började däremot lite tokigt, för när det var dax för våra gruppövningar ( vi som lottats i grupp två alltså ) påbörjades skjutövningar rätt så nära ( Hemvärnsövningar trodde nån att det var ) precis när vi skulle ställa upp, och hunden bredvid mej är störd av skott, så hennes husse avstod hela tävlingen, medan vi som var kvar fick fullfölja våra " sittningar och platsliggning med skott under tiden;  och alltså inte som på bruksprov där platsliggningarna brukar avslutas med skott ..


Men det som antagligen " störde " mej en aning, var att förra veckan när vi var där och tränade ( vi är delmedlemmar i ÖBK ) så ljöd ett  skott när husse och jag gick på rastningsrundan ( under tiden som matte " rutade " in planen ) och det värsta av allt var att samtidigt flög det upp en fågel  !!!!


Bra minne som jag har, så försökte jag redan på dir.apporteringen dra till skogs då, men blev tyvärr hindrad av en som jag tycker mycket oförstående matte :-(((  Är jag fågelhund, eller !?!?


Nåväl, i går inledde jag mitt fria följ med bra attityd och kontakt, men lite väl framåtbjudande kanske ( ja, OK då jag vet att det var bla vid stegförflyttningarna som jag tog riktning mot skogen .. ) men glädjen var det iaf inget fel på !!


Dumrutan ( som ju matte var för feg att köra utan DK på sättandet i fjol .. ) gick riktigt skapligt, men sen kom första hjärnsläppet vid inkallningen med ställande och läggande, för jag hade fortfarande mitt intresse riktat mot skogen och råkade lixom blanda ihop turordningen ...  så för först gången överhuvudtaget gjorde jag ett snyggt läggande ...  istället för ställande alltså ..   !!

Näe, jag fick inge beröm för det, heller kan jag väl säga, för det kommer mera, om man säger sååå ...  Matte såg ut som en fågelholk, och den där runda siffran som domaren visade var väl inte sååå fin, kanske ..  !?


Suck, sa matte och då skärpte jag till mej lite och gick snyggt både till kon och ruta, som alltså var momentet efter, och jag lät tom med bli att springa förbi henne på inkallningen efter !!


Därpå följde  app.dirigeringen, och jag hörde ju tydligt att matte sa att nu var det " håll till höger " som gällde, vilket alltså var samma som att jag direkt tog ut riktningen och tänkte skipppa konen ... Ja, man ska väl inte överdriva tyckte jag, och menade att matten nog kunde nöja sig med att jag inte skippade konen till rutan ...   Bättre det än att ta mittenapporten försökte jag säga till mitt försvar ... ( fast det blev ju nåt DK då förstås .. ) Äh, shit happens !


Men sen skulle jag ju få visa att om det är nåt jag är duktig på så är det ju att leva på hoppet !!!!


Kasta föremålet sa TL och det gjorde matte, men jag tror knappt att metallen hade hunnit landa innan jag hade flugit över hindret, snyggt greppat metallen och hoppat tillbaka ...   !!


Jaa, nu kom det där fågelholksuttrycket hos matte igen ( fast hon skrattade faktiskt gott åt knaspottan, som hon alltså kallade mej ... ) och sa att vi skulle bryta, men då tyckte faktiskt domaren ( som förresten gav oss mycket beröm ;))) vilket gladde matten jättemycket ) att vi skulle fortsätta !!


Jaja, tänkte matte,  men det ser ju inge vidare ut i protokollet och eftersom de  två sista momenten  heller aldrig har krånglat eller nollats, så det behövde vi ju inte testa i sk skarpt läge ..  fast iofs kanske jag var så virrig att jag inte ens kunde sortera ut rätt pinne, så vi tar väl och testar av det momentet oxå innan vi går av plan sa matte, och min näsa var det iaf inge fel på, för rätt pinne snokade jag reda på  ;))


Jamen jag kan väl iaf få visa att jag är rätt duktig på fjärren matte, sa jag och ville avsluta på " rätt sätt " och matte tänkte säga att det momentet kan jag faktiskt utföra tiomässigt, men den här gången höll hon för säkerhets skull tand för tunga ...  Med tanke på hur " säker " jag varit på inkallningen och hoppet ...   !


Men dagen avslutades med den sk flaggan i topp, för nu var det fakiskt en etta före den där förargliga nollan, som ju hade visats hela två gånger innan ..  !!


Husse filmade iaf ff och dumrutan, ( men sen kom visst även han av sig .. ) så jag ska be att han fixar så jag kan lägga ut den länken, och då hamnar den längst ner på sidan !


Så här såg protokollet ut, och jag behöver väl inte berätta att om jag hade fixat hopp och ink på samma sätt som sist, så hade jag haft hela 63 poäng till  * fniss * , fast matte kunde visst hålla sig för skratt !!


Jo möjligen att jag drog startnummer sex ( av från början sju startande )och hamnade sist .. * harkl igen * men vi bryter ihop och kommer igen ;;;

eller snarare matte bryter ihop och kommer igen, för jag hade ju bara lite extra kuuuul på planen !



Förresten, om det skulle råka dyka upp en annons om en pricknos på Blocket.se kan ni väl lägga ett bud, för jag är himla sööööt och jättesnäll när jag sover säger matte ! 


Hej hopp !!!!


// Hälsar jag Lizzie, som tänker fortsätta med att leva på just hoppet !!!


PS Näe, den hoppfulla bilden är inte tagen igår på ÖBK, för dom brukar inte ha blomkrukor på hindren och jag brukar inte " tävla " i pyjamas heller *s* ! DS




 


 
 
Brollan

Brollan

17 augusti 2009 15:46

Va när började du med att tjuva då?? Nu blev jag allt förvånad. Skärp dig lite nu vetja!!!
Kram Brollan

http://drevteamets.se

 
Ingen bild

Nessie

17 augusti 2009 16:33

Du är väl ALLTID söööööööööööööt, hälsa din fågelholksmatte det...Puzz från nessie

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

17 augusti 2009 17:18

Tack nsälla för gratulationer!!

Underbart berättat om er tävling. Jag log hela tiden. :) Synd på nollorna, men kul med många nior och tior!!!

Ps.Vilken underbar bild högst upp!!!

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels igen

Susanne o Pebbels igen

17 augusti 2009 17:54

Men så snyggt fritt följ!!!! Jag är glad att ingen filmade min o Pebbels linförighet :D

http://hundtraningen.blogspot.com

 
lotta  med Juni ,Cola o Tuvaluva

lotta med Juni ,Cola o Tuvaluva

17 augusti 2009 18:36

å du e ju jätteduktig..går tom i piaff (eller nåt liknande snyggt)i långsam march,SNYGGT gumman:)haha KUL på plan måste man få ha ..hihi oj, vad jag fnissar när jag läser om din tävling. vi har oxå brytit ihop klart hihi

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tjejerna

17 augusti 2009 20:34

Tackar, och visst kommer ni att fixa det snart fast det inte gick den här gången och jag skrattade inte alls för vilket snyggt fritt följ ni hade och ni kommer igen fast ni har brytit ihop nu.Vi tror på er.
Kramis från Västerås.

 
Ingen bild

Kusin Xit o matte Marie

17 augusti 2009 21:13

Om jag sa att man skulle ta med sig minst 3 bra saker från alla tävlingar oavsett hur de gått annars....ja då var det 333 saker....Guuuud, jag blev rörd av att se er.. Ni är så fantastiskt duktiga!!! Helt fantastiska... Det här kommer ni att fixa "plättlätt". Tjuva på hoppet osv...det kan vem som helst göra.
Titta nu på filmen du med...du ser väl vad snyggt?
Och protokollet såg ju jättebra ut. Du förstår med poäng där 0 stod??????

En JÄTTEKRAM kommer här till er från kusin Xit och matte Marie

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

17 augusti 2009 21:14

Vi är i alla fall impade av ert fria följ! Vi har också brutit ihop och brutit ihop lite mer idag :-p

Vi fick till en liten kaosträning idag, och då pratar vi inte om hur man hanterar kaos, utan skapar kaos!

kram

http://karinochwilma.bloggagratis.sek

 
Storolillnosarna m matte Kerstin

Storolillnosarna m matte Kerstin

18 augusti 2009 07:36

Knaspotta!! Ha roligt på en lydnadsplan!!! *s*
Fast vi tycker att det var mest din matte som var en knaspotta. ;))) Bryta!? Bara för ett par 0:or skull. Heder åt domarn, säger vi! Han/hon såg väl hur duktiga ni är, o ville fortsätta njuta av skådespelet!

Och visst måste det ha känts rackarns bra för matte din, att avsluta med en skinande 10:a!

Sen ifrågasätter vår matte lydnadsreglerna lite grann: När man utför ett PERFEKT hopp fast några sekunder "för tidigt" borde man väl få iaf lite poäng. Fast nu ifrågasätter matte sig själv: "Visste, ja! Det kallas ju för "lydnadstävling". Då kanhända att jycken ska gör´at när man säger det. Hm..."

Vi blev mkt imponerade av det fria följet! Det ser så snyggt ut, o framför allt med glädje. Kul att se!!!
(Det är nästan så att det smittar av sig till vår matte, att återigen kanske ta upp lydnaden igen - för sjuhundraelfte gången.) :))))

Vi ser fram emot er nästa tävling.

Glada svansviftningar med diverse nosgnugg

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Jessica

Jessica

18 augusti 2009 12:44

Njae inte i ide men nästan...kommer lite uppis idag eller imorgon.

Ni är ju duktiga ändå även om odågan sätter lite egen prägel på sakerna ibland *s*
Jag brukar tänka som så att jag vill hellre ha en hund som är påhittig och tar initiativ än en som aldrig nånsin gör det;)
Kramisar!!:)

http://www.yrlabus.se

 
Lotta

Lotta

18 augusti 2009 13:10

Tycker ni hade jättefina poäng förutom nollorna! Ni är ju jätte duktiga :) och klart man ska ha roligt på planen, med viss begränsning kanske ;) Finns glädjen finns alla förutsättningar :)
Fria följet är kalas snyggt!!! Nästa gång har ni första priset som i en liten ask.
KRAAAAM!

http://www.rottisweb.se

 
Marie L

Marie L

18 augusti 2009 13:40

FF ser ju jättefint ut, fin kontakt!!
Kramar

http://www.123minsida.se/Minos

 
Kristin

Kristin

18 augusti 2009 19:07

Ser ju riktigt fint ut på filmen ju. Så roligt att inte bara se dessa fårvallare på elit nivå :)

Ja rapporten är himla skoj. Nu har ju dock vi precis börjat men jag älskar den... super roligt... så hoppas på en start till våren sen :)

Kram kram

http://www.warnbring.se

 
Arras o Aylaflocken

Arras o Aylaflocken

18 augusti 2009 19:31

Nog skulle vu nappa direkt på att bjuda på en sådan sötnos, inte var det så dåliga poäng heller. Vaddå man kan väl missa lite ibland eller hur tjejen, om matte vill vara fågelholk för det så okej då bara det blir en liten, liten fågel då som kollibri t.ex annars blir den nog trångbodd. Ja det var lite skämt från oss. Tävling är tävling dessvärre och djur är djur eller?

http://www.hoffearras.se

 
Helena

Helena

18 augusti 2009 21:02

Säger som de andra....vilket härligt fritt följ!! Mmm håller med dig om att man aldrig har direkt tråkigt med våra tjejer :) Men man har ju lätt att hålla sig för skratt just då, eller hur?! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Karro och King :)

Karro och King :)

19 augusti 2009 17:26

Vilken fin bild, otrolig bakgrund :)

http://www.karroochking.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

19 augusti 2009 19:51

Jo tack, när man kommer till vatten så händer det något i huvudet på de små. I och för sig är det ju bra att ha en hund som gillar vatten :-)

Jo Peter rodde som en liten torped medans Helena vrålade inne vid land. Men det var aldrig någon fara, men det visste vi ju inte då. Risken var nog större att Vilja aldrig skulle ha släpt bojen och blivit utmattad :-( Envis är bara förnamnet!

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Annika o Diesel

Annika o Diesel

19 augusti 2009 21:20

Tack för ditt inlägg i gästboken! Nästa gång kniper ni första priset, lite kommunikationsfel denna gång bra!;)
Lizzie, du får ge matte en hund-svenskt lexikon, så hon kan förklara på hundspråk hur momenten egentligen ska se ut. ;) :)

http://www.annikashundar.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

20 augusti 2009 14:40

Vet inte om jag kommer att få någon nytta av bur/kojleken, men tanken sen är att när jag har två hundar ;-) så ska jag kunna skicka den ena hunden in i kojan medans jag jobbar med den andra. Då är det vila samtidigt som den är startklar när de får byta. Ja det är ju en god tanke i alla fall :-)

Tygburen är Helenas, den är fin men lite vinglig. Kanske för att Vilja har lagt sig på sidan ett antal gånger, så att den har kraschat :-) Men jag tror det finns lite stabilare varianter.

Nu drar vi ut på böljan den blå, en långhelg i skärgården. Skönt så här på sensommaren då det inte är så mycket båtar ute, eller hur?!

kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Karro m Speja

Karro m Speja

30 augusti 2009 06:50

Åh vilken bra video! Har du fler undanstoppade någonstans? Jag försöker träna på sidoförflyttningar men tror jag går fel så jag har slutat plåga Speja med det nu ett tag, att backa går bra med Speja men matte kliver på hennes svans hela tiden så det tror jag också att jag gör fel. Sen sätter hon sig snett ibland och sådant men får se om vi tar oss till trean. Superkul att se fria följet! Kramar från Karro & Speja

http://speja.bloggproffs.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards