Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 9 juni 2009

Efter många om och men ...

Av Lizzie - 9 juni 2009 09:05


fick vi så igår äntligen strax före klockan fem beskedet att en liten Odåga kan anses vara på G igen !!! ( Där G antagligen står för galen ... )


Det är möjigt att dosen ska justeras något, men det är i så fall marginellt !



Raskt packades ryggan och sen drog matte och jag iväg ut till Sanna i Skyttorp ( Henne som vi skulle ha fått byta med på kursen, men som istället fick vara vara åskådare .. ) och jag kan väl säga som såå, att nu fick hon sina fiskar varma min matte .. * fniss * !!!


Vi körde gula koner över hela planen, och Sanna skrattade gott när jag stoppade bomull i öronen och i princip vägrade att släppa taget om " rutbelöningen " och sen gjorde värsta påhoppet på matte för att sno tillbaka den rätt så heta leksaken ..  ;)))


Därefter backade jag och körde bevakningsmodellen med SKALL !!!


Före den rutiga övningen hade jag även visat prov på en ny variant av den sk Dumrutan :)) och den här modellen bygger lixom på att man ska hinna först till varje kon !!!

Även dumrutan är inramad av koner, men varje " raksträcka " mäter åtta meter, så nu undrar jag lite försynt om man får extrapoäng för varje etappmål .. Ooops !!


Matte försökte sig på att försiktigt upplysa mej om att det är viktigt med position även i dumrutemomentet, men då tyckte jag att hon var löjlig och så satte jag bara ny fart mot nästa kon .. ;)) 

Utan att behöva ta målfoto så tyckte jag nog att jag vid varje kon ledde med minst en ( eller kanske rentav två .. ) hundlängder .. * fniss * !!! Jihaaaaaa !



Hej hopp !!! Modell höga !


// Lizzie


PS Himla tur att jag hann kopiera av kvallistan när jag fanns med, för det var precis som matte sa, att där skulle jag inte finnas med många dar :-)


Dessutom påstod hon att jag inte har nåt där att göra heller ( Än iaf säger ju jag då ... Grrr ) och det var väl inte så snällt sagt tycker jag då .. :-(( och upplyste henne om att ifall jag vid ett och samma tillfälle skulle prestera varje moment såsom jag lyckats bäst med så skulle det räcka till 295 poäng !


Då svarade matte så här : Om inte om hade varit så hade käringen stångat tjuren, men nu var om där ... så nu stångade tjuren käringen !!!


Tjurig du är sa jag då, och kom faktiskt att tänka på att mångar ko(ne)r har jag sett på planerna , men aldrig nån tjur .. ,)) och såna ( tjurarna alltså ) ska man tydligen kunna dra vid näsan .. ( eller om det var i näsan, för där har dom visst en ring ... )  


Jaja, hur som helst så var det iaf kul att ha gästspelat på VIP - listan ! DS 




 
 
love

love

9 juni 2009 18:31

Viket lag hejar du på?
Jag hejar på AIK.
PS:Vad fin blogg du har

http://aik-.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

9 juni 2009 19:03

Det var väl tur att det inte stod en tjur där varje kon stod för då hade det varit bättre att vara ko sa kon. Det räckte nog med en tjurig matte, klart först vinner!

Vad var det i de där pillren sa du? dunderhoning eller ?!?

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

9 juni 2009 19:53

Vilja älskar också leken komma före matte för hon vinner alltid! På tal om tjurar....När jag var 15 år ville jag ta hål i näsan men då sa min pappa att han skulle tjudra fast mig i dörrposten så jag vågade aldrig prova :-) Kram kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Bus

Bus

9 juni 2009 20:06

Ko(piöst) roligt att du är på G igen! Galen, glad, genialisk..man är vad man vill som jag brukar säga ;)
Puzz puzz

http://www.boldness.se

 
lotta

lotta

9 juni 2009 22:03

hihi en snabb liten tjej du*ler* klart du platsar på listan...du e nog snart tillbaka...om inte så har du u iallafall vart där, och det är ju mer än de flesta kan skryta med:)>SKÖÖÖNT ATT DU E PÅ G GUMMAN(ps, spelar nog in lite köppabävisa åt dig imorgon;))

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Brollan

Brollan

9 juni 2009 22:03

SKÖNT!!!
Att ni åkt ur listan är bara en "fadäs" ni kommer snart självklart in på den igen :-)
kram brollan

http://gizmo.cybersite.se

 
Ingen bild

Xit med matte

10 juni 2009 12:29

:) Både läst och hört om det här nu :)
Lite av tävlingsmänniska(hundar) i våra två :)

Kramar från oss

 
Lotta & Basse

Lotta & Basse

10 juni 2009 23:14

Att vara lite galen kommer man långt med har jag hört ;) Säkert klättrar ni längre upp på listan. Det håller vi tummar och klor för.
Kram och nospuss

http://www.rottisweb.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

10 juni 2009 23:14

Tack! Vi gör livet mer spännande genom att alltid vara lite på marginalen :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Storolillnosarna m matte förstås

Storolillnosarna m matte förstås

11 juni 2009 00:40

Va kul att höra att du är på G - G som i galen, go (både som i gosig o som i kör), gigantisk eller geni! Välj själv! :) Eller varför inte alltihopa!
Ut å tävla nu då, så kommer ni väl tillbaks till den "fina listan"!

Vi säger: "Go for it!" :)))

Mkt trötta svansviftningar o ett nosgnugg (mer orkar vi inte nu) ;)

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

11 juni 2009 21:24

Ja nog är hon lite oslipad min diamant :-) Jag är så nöjd att hon faktiskt håller ångan uppe under hela tävlingen. Det är en så stor skillnad mot för i höstas då hon kroknade efter några moment.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

12 juni 2009 15:45

Önskar dig en underbar fredag!

Kram Lena

http://www.nygards.bloggagratis.se

 
Arras o Aylaflocken

Arras o Aylaflocken

12 juni 2009 16:28

Regn och åter regn är vad vi har just nu, inte kul precis men vad göra. Kaffet kan serveras om du vore nära, du blev ju sugen. Ha en bra helg i rusket.

http://www.hoffearras.se

 
Tjejerna

Tjejerna

12 juni 2009 16:46

Hejsan! Nu har vi vaknat till liv igen :-))
Tack för gratulationerna och vi kommer att prova på lyckan snart igen om det inte kommer något ivägen vill säga.Tjejerna kommer att få herrbesök över helgen! Ture kommer att besöka dom hela helgen! för hans matte ska iväg på en mini semester och då får han vara hos oss.Härliga kort och kul att få läsa att odågan har kommit tillbaka och att pillerna funkar som dom ska.
Hoppas att ni får en bra helg! fast regnet öser ner.
Kram

http://www.springerspaniel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards