Lizzieonline ..

Alla inlägg under februari 2009

Av Lizzie - 9 februari 2009 08:14


 


Snacka om att bli tagen på sängen alltså ! Men jag blev så sömnig när jag hade ätit första frukost, att jag helt enkelt kröp till kojs en stund till, och då hade matte den stora fräckheten att återigen leka papparazzi .. :-( !!!


Undrar om man kan anmäla henne nånstans !????


Förresten så har jag redan kollat in, att om man ska " röra sig säkert " i Uppsala idag , så är det nog skridskor på alla fyra tassarna som gäller, för i går eftermiddag REGNADE det och i natt har det frusit på så att termometern visar på minus 8 grader, så jag undrar om det inte är lika bra att just dra täcket över öronen, somna om  och invänta bättre tider .. *s* !!


Tacka vet jag snöööö !!! Fast då vet jag förstås att det finns andra som kommer att protestera för att det är för mycket av just den varan .. ;) !


Man kan förstås undra vart det svenska ordet lagom tog vägen ... När vi pratar om väder alltså ..  !?!?


Men som sagt : Nu är det äntligen MÅNDAG och han däruppe i rymden ( The man in the moon ) är lite " på örat "  i dag, så är du det minsta vidskeplig ...  ta det bara lugnt .. !!

Typ de ä bare å åk, åsså håller vi tassarna för att det blir åka av idag, så att Anja P återigen kan få visa att hon vet var skåpet ska stå ! 



Hej hopp och må så gott !!


// Lizzie



PS Både matte och jag sååå glada över alla grattisar vi fått , och tack vare Er i rymden, så har jag äntligen fått henne att fatta,  att vi efter omständigheterna lyckats riktigt BRA !


TACK SNÄLLA för " hjälpen " att få henne att förstå det !! DS



Av Lizzie - 6 februari 2009 16:19


för nu har resultaten kommit ut, och vi hamnade  på  2:a plats i tävlingen om  Årets Lydnadsspringer, trots att vi bara hade resultat med från fyra tävlingar !!!



Jag var ju länge tveksam till huruvida vi alls skulle skicka in våra resultat, eftersom vi inte fått till 5 resultat som kunde räknas ( från vårt första år i Elitklass lydnad ) dels pga av att ca två månader av både träningstid och tävlingsmöjligheter försvann i somras, ( då när jag var så sjuk att jag fick gå med slang och dränage .. ) men även för att min matte under den perioden var som " mest enarmad " om man säger så, och den medvetet nollade " provstarten " ( i tropisk värme på Nationaldagen .. ) inte heller kunde räknas !


För att alls försöka få till fem " godkända " tävlingar anmälde " vi " oss alltså till just fem tävlingar i höstas, och vi genomförde fyra tävlingar inom loppet av tre veckor ..  Oops !


Näe, jag vet ! Vi skulle inte heller ha gjort så i normala fall, men eftersom det fanns ett nyuppsatt VP till just Årets Lydnadsspringer, där ens  fem bästa resultat skulle räknas , så ville vi så klart iaf försöka vara med och fajtas om det !!


De tre första starterna gick faktiskt skapligt, även om vi inte riktigt hade " poängen på vår sida " , om man säger såå .. ;) men placeringarna blev iaf två klassvinster och en andraplats,  medan den fjärde tävlingen gav just en fjärdeplats !


Samtidigt fick vi då reda på att vi kommit med på en ordinarie plats på ett fältprov för Spaniel, och det skulle äga rum 4 dar efter vår  sista tävling,  ( som alltså skulle ha varit den 26 oktober i Tierp, och till den lämnade vi då WO för att träna inför fältprovet .. ) men med FACIT i hand skulle vi nog hellre ha chansat på att få till ett femte resultat, för på sönda´n var matte fortfarande frisk, men på onsdan, alltså dan  före fältprovet " däckade matte och drog  täcket över öronen  samt  kastade in den berömda handduken  " .. Suck !!!





Vi  är iaf faktiskt  väldigt stolta och glada över fyra saker !!!! 


 1   Att vi trots allt lyckades genomföra fyra  Elittävlingar inom loppet av tre veckor,  och att det enda moment som inte vid nåt tillfälle gett  betyg åtta ( eller däröver .. ) är vårt trasselmoment rutan, som vi alltså ska ägna vintern åt att försöka laga = Läs " kitt oxå " ..  *s* ! (  Förutom gruppmomenten så lyckades vi för övrigt även få tior på både fjärrdirigering och vittringsapportering !!! )


 2   Att vi erövrade KM - titeln i lydnad på Uppsala BK i stora klassen !

    ( Klass Tre och Elitklassen  )


3   Sist men inte minst : Att vi faktiskt två gånger stått som segrare överst på  pallen i Elitlydnad, ( med både duktiga BC,rottisar och kelpies bakom oss ) för om jag förstått saken rätt, så är det inte sååå himla vanligt att vi ESS tronar överst på pallen i den klassen !


4  Vi har även lyckats, vsserligen med bara en poäng tillgodo , att passera den tidigare högsta lydnadspoängen hos kennel Rowntree !!!



Men, som " lite smolk " ( eller snarare rätt så mycket smolk ) i bägaren har det trasslat med både uträkning av resultaten ( För SK:s del ) och inrapportering från sista tävlingen ( som alltså ägde rum den 19 oktober i fjol .. ) och så sent som i dag, finns det fortfarande inga  inrapporterade resultat från den tävlingen,  och från SBK centralt svarar man,  att man just i dag ta ska ställning till om " listorna " återigen  ska skickas tillbaka till lokalklubben eller skickas vidare till SKK , och trots att jag har både kopior på vårt tävlingsresultat och kan få " intyg " från klubben, så känns det så lagom kul att bli ifrågasatt, för att det saknas ett officiellt resultat på mej !!!


Det är ju faktiskt varken mattes eller mitt fel att inte resultaten är inskickade i vederbörlig ordning ... 


Jaja, äntligen fredag, eller hur var det nu igen ...   Jo, naturligtvis bryter vi ihop, åsså kommer vi igen .. *s* !!





Nu hoppas iaf matte och jag att Alla Ni därute i rymden

ska få en helt (h)underbar helg ! 



 // Lizzie 


 


Av Lizzie - 3 februari 2009 19:49



Iaf den utmaningen som kom från både Axl, Zeffe och Zooto samt webban och gällde att man skulle leta i sjätte mappen och fjärde lådan, eller om det var tvärtom, ( men det har jag ju sagt förut att matte inte är mitt bästa ämne, utan det brukar jag överlåta åt matte ! ) och så skulle man ta den bilden och skriva några rader om den oxå !!



Fixa själv, påstod hon att jag skulle göra och då blundade jag och pekade med nosen istället för att räkna , och vips så hade jag en bild från ett besök hos Brollan Gizmo  och Sinna,  när vi fick träna lite på agilityhindren :-) !


Efter avslutad " vanlig "  träning fick det för min del bli sk externbelöning att " leka " agility , eftersom min " karriär " bland agilityhindren avslutades i ett tidigt skede, då jag visst ( enligt matte alltså .. ) hade farit fram som en bulldozer enligt modell forcera hindren ..  !!! 


 

So what tyckte antagligen jag, ( Alltså då när jag gick agilitykursen nåt år innan besöket hos Brollan  ) huvudsaken var väl att man kom fort fram .. men jag tycker nog så här i efterhand när jag kikar på just de här bilderna, att det visst ser ut som om jag kan hoppa också ..  !


Plocka pinnar hade jag så klart hört att man skulle göra, och jag kan väl inte hjälpa om jag blandade ihop det med spelet " plockepinn " för det såg visst ut som ett slagfält när jag fällt bom efter bom ..



Förresten så  passade jag på att plocka med två bilder till, när jag ändå var och rotade i just den kartongen, och den ena visar att jag faktiskt kan hoppa inte bara i vattnet  ( som jag annars brukar .. ) utan tom igenom en sånt där konstigt däck, fast jag hade så klart vissa problem när Sinna försökte tala om att jag skulle hoppa genom ett däck, eftersom däck  för mej normalt  handlar om däcket på båten .. ;) !




På sista bilden försökte jag sjunga den där bröllopsvisan för Brollan .. ( = Håll dig på mattan karl, för här är det jag som bestämmer * ler * )  och HSB är ju förresten den benämning jag numera går under här hemma oxå  ..


Fast det brukar vi tala lite tyst om i flocken, för om det skulle bli sas offentligt, så tror jag nog att iaf matte skulle bli en aaaning generad .. *  fniss * , så jag säger inget, så har jag inget sagt ..  Bäst så, tror jag !



Hej hopp !!


// Lizzie


PS Jag ligger så långt efter med uppdraget, så jag inser att det inte är nån bra idé att utmana några till, utan jag lämnar " fältet " fritt och hoppas att det är flera som " rotar " i sina mappar !! Om det nu var sexan eller fyran .. !? DS

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards