Lizzieonline ..

Alla inlägg under januari 2009

Av Lizzie - 18 januari 2009 13:12


Om inte jag minns fel, så berättade jag om att husse hade glömt att varsågoda en brödbit, som jag alltså skulle ha fått den där kvällen när matte redan hade gett sig iväg och lyssnat på ett föredrag om tävlingspsykologi, och husse sen oxå skulle iväg på nåt, vad det nu var .. *s* ! 


Jag skröt ju iaf om hur duktig jag är med att inte stjäla från bord och bänkar,  och antagligen berättade jag nog oxå om att det var skillnad med fådda prylar, för med dom är det precis tvärtom; alltså är dom lagda på fel ställe, så går jag bara upp och hämtar dom, ( Om dom så ligger på matbordet ) och precis så var det i morse .. :-) !Lite sömnigt var det nog i flocken, för jag var så snabb med att  " städa " en yoghurtförpackning , att matte och husse inte ens hade hunnit fika klart, och då tog husse emot det som var kvar av kartongen och la det på  bordet,  ( Ja, ni fattar nog .. ) varefter jag  fick mitt lilla tuggben, och så lallade hela flocken in i sovrummet igen ! 


De märkte inte ens att jag försvann ut ur sovrummet, förrän jag kom tillbaka in med " resterna " av den nu ännu bättre urstädade förpackningen ..  :-) ! Så för att verkligen visa att förpackningsresterna var minutiöst rengjorda, så visade jag även upp den fd insidan, bara för att tala om jag som vanligt inte jobbade gratis ... :-) !!Hoppas att ni får en skön avslutning på helgen !


Själv ska jag bara slappa resten av dan, för matte och jag har varit ute och tränat på både rutor, koner, linjer  och apporteringsdirigering med siktet inställt på både fält och appellplaner ... ;)  för även för dom planerna finns det visst nya planer ...  Äh, nu blev det visst tokigt igen .. *s* !


Nosgnugg !


// Lizzie

ANNONS
Av Lizzie - 15 januari 2009 08:22


Aningen kryptisk rubrik kanske ni tycker, men saken är den att i går var matte och lyssnade på ett som hon tyckte kanonbra föredrag om fysträning för hund, och det var Springerklubben som hade ordnat så att Kjerstin Petterson, en av Ultunas sjukgymnaster höll ett väldans bra föredrag om fysträning för oss fyrfota, med framför allt betoning på  " hållbarhetsträning " för att undvika skaderisker !

Stort TACK till Springerklubben och RoseMarie som ordnat detta för våra mattar !
Att mattarna mer och mer verkar ha förstått vikten av även vi på fyra ben måste värmas upp före jobb verkar ju fler och ha förstått, men att nedvarvningen är väl så  viktig tycks visst inte ha nått fram lika bra !


Nåt som nog inte alla heller tänker på är att skritten är undervärderad som gångart för att främst stärka bakdelen, eftersom det är runt 60 % av belastningen som frambenen får ta, och det just är i skritt som bakdelen tränas mera .. *s* !


Det höjdes även ett varningens finger för att direkt " släppa fångarna loss det är vår " .. *s* och det spelade ingen roll om man så bodde mitt i skogen, för långsam uppvärmning genom samtliga gångarter, för att även bindväven skulle " hinna med " eftersom det tar mycket, mycket längre tid för den än för musklerna var nåt som Kjerstin P verkligen rekommenderade !


Sen fick matte svar på sin fundering om det är samma tumregel som gäller för oss, som för tvåbenta, nämligen att om en muskelgrupp tränats hårt, så bör den få vila i ca 48 timmar !!!!


Vila ja ... minst lika viktig är ju så klart återhämtningsfasen, och ska man dra mer paralleller med humansidan, så kan man nog säga precis som när det gäller utförsåkning .. = Avstå från sista åket .. :-) 


Alltså ju tröttare man är ; desto större skaderisk, och det gäller naturligtvis i ännu högre grad unga djur, som har om man så säger " mindre förstånd om att ta det lugnt " ..  eller som ju jag länge lixom rörde ihop det där med att jag var en fågelhund och trodde att det var samma sak som att jag kunde flyga .. :) !


Gissa hur många gånger min matte hade hjärtat i halsgropen ...  !?


Vad hade nu allt det här med rubriken att göra, kanske vän av ordning undrar, och då kan jag tala om att exakt den rubriken hade ett inlägg som jag skrev  ( i det som nu heter träningsdagboken ) den 25 september i fjol, och ids ni, så kan ni ju gå tillbaka till det datumet och läsa om hur jag och Minos försökte få våra mattar att just värma upp ... *s* !


Det gick så där kan jag bara säga som ett litet tips ..


Har´e gott !


PS Agilitybanebilden tog jag med bara för att Kjerstin P hade pratat om hur viktigt det är med att träna just balans och koordination på olika " sluttande och rörliga plan " ... ;) DS
ANNONS
Av Lizzie - 13 januari 2009 19:17Tja, man skulle kunna tro att det minst är Dracula som fastnat på bild, men det är bara jag som testar kvalitén på den så berömda uppländska myllan .. (  Läs leran .. mattes anm ! ) för jag menar vad då, eftersom jag ändå måste passera duschen på min väg in till lägenheten, så kan jag väl se till att det faktiskt verkligen behövs lite spolning oxå :-)


Förresten så såg även matte ut som om hon deltagit i nån slags gyttjebrottning, och det får så klart jag ta åt mej äran av   ..  fast jag fick konstigt nog inge beröm för det heller .. :-( !!   ( Jaja, jag tog lite spjärn med tassarna när vi skulle " slåss " om min specialleksak, som är en med kaninskinn utklädd Gappay .. *s*  Riktigt både drag-  och tuggvänlig faktiskt ! )


Det första uteblivna berömmet däremot, berodde på att jag återigen drabbats av absolut och total minnesförvirring beträffande vårt " älska / hata - moment " = Läs rutan !


Matte påstår att jag försöker köra nån variant av varnannan damernas eller nåt, för i söndags var hon jättenöjd med hur jag utförde hela momentet, men idag så återföll jag för typ sjuttielfte gången till kardinalfelet ; alltså lekte jag nåt i stil med " Försten som rundar bakre konen " ...  !?!?!?


Matte undrade förresten hur man gör när man avprogrammerar ett uråldrigt program ( = Rutmomentet enligt gamla reglerna för 070101 ) från ett par tilltrasslade ganglier tillhörande ett litet ESS .. för det kommer ofta upp ett  felmeddelande som lyder så här : Slut minne ! Släck ner samtliga program och starta om burken, åsså tror hon att det just beror på att det de gamla rutreglerna stjäl plats ..  Kan det va så ???  Nåt  tips ?? Någon ???


Har´e !!!


PS  Matte yrade igen nåt om att det finns nåt som heter blocket.se .. ??? Undrar vad hon menar med det ???  Jag fattar nada ! DS

Av Lizzie - 12 januari 2009 18:59


lär ju komma upp i tö, och man kan  utan överdrift lugnt påstå att mycket ( om man uttrycker sig lite slarvigt .. ) ren skit är det som syns på gatorna här i Uppsala .. :(  och det i dubbel bemärkelse alltså ...  fast " skiten " är om man så säger långt ifrån ren .. :( :( !!


Själv har jag iaf kommit så långt att jag städat ut julen både på sidan och i bloggen, och den här bloggen har alltså fått stiga i graderna och bli ordinarie; samtidigt som den ursprungliga fått titeln Träningsdagbok, åsså får vi välan se hur det blir med den saken .. Träningen alltså .. *s* !


Jag ska fortsätta med att " städa upp " bland länkarna, och om det finns nån ork kvar, så ska jag iaf börja att göra en liten sammanfattning av året som gick .. fast som vanligt så helgarderar jag med kryss och skyller på att jag tillhör Orsa kompani .. som alltså inte lovar något bestämt !!


Föreläsningen som mattarna lyssnade på förra veckan handlade ju bl a om FLOW och visst sjutton flyter det om " nedanstående " figurer, men om det är så positivt vet jag förstås inte .. *s* !


Hej hopp !


PSSSSST  Varenda gång jag varit ute måste jag passera duschen, för annars påstår matte att jag är brun med vita prickar istället för tvärsom ...   Suck !

Av Lizzie - 10 januari 2009 19:38


att få knappt 4 månader gamla Trollungen att sitta snyggt tillsammans med morfar Minos och mej på en " träna på sittande i liten grupp - bild " .. men med matte Stinas hjälp så gick det till slut alldeles förträffligt !! Visserligen satt ju både Minos och jag funderade över varför inte vi oxå blev mutade .. :-) men jag menar vadå ..  ;) !?


Däremot så måste jag i dubbel bemärkelse klaga på matte, och det berodde på att hon dels glömt kameran ( Har vi hört den förut, eller .. :( ?? ) och dels på att det var ett himla pjoltande med den den där lilla tanfärgade Aussien !


Men OK då, jag måste faktsiskt erkänna att hon var rätt tuff den lilla madamen, så henne kan jag väl oxå lära lite odågefasoner .. *s* !


Inte blev det mycket till träning vid klubben heller, för det blåste en iskall nordan, så det kanske räckte med prommisen runt Hågaån, som vi iofs var strängt förbjudna att hoppa i !


Ja, kvalitén på bilderna är förstås inge vidare, tagna med med mobilen i halvskymning, men matte skulle prompt ha lilla Trolla ( vars riktiga namn är Sugarwind´s A little Bit Moore ) på bild, och jag får väl erkänna att jag också kan tänka mej att se lite mer av henne .. *s* !


Tack för sällskap på prommisen idag Minos och Trolla !PS Det är inte en sockerbit som Trolla balanserar på nosen, utan det är resterna av det som kallas snö, som ligger kvar som små fläckar här och där .. :-) DSAv Lizzie - 10 januari 2009 08:30

och har fått komma ut ur skamvrån, men jag kan säga att det krävdes rätt så mycket som " kompensation " för att jag till slut skulle godtaga hans bön om förlåtelse .. *s* !


Men nu har vi alltså förhandlat klart; vilket är samma som att vi är sams igen, åsså har husse lovat att han ska bättra sig .. :-) !


Så nu hoppas jag bara att husses minne är bra men inte kort !!Kan väl säga som så, att jag roade mej " kungligt " med just kompensationen ...  * fniss * , så nu är jag inte bitter längre !

Trevlig helg !!Av Lizzie - 9 januari 2009 11:06


var ju temat för gårdagens föreläsning, som mattarna till mej, Gizmo och Erk skulle iväg på som  kvällsnöje, och man kan förstås tycka att även vi fyrfota skulle ha fått följa med, men icke sa Nicke !

Jag menar det är ju trots allt oss hundar det handlar om .. *s* !


Inte nog med det, samma kväll stod det styrelsemöte för vårt Brf på husses agenda, men matte skulle iväg redan klockan sex och husses möte skulle börja först halv åtta, vilket då innebar att först lyckades jag utkvittera en liten brödbit när matte försvann, för nu har jag dresserat flocken så bra, att det inte bara är när jag lämnas ensam som jag lägger mej i " brödställning " ( = parkerar en meter ifrån hallbordet där brödbiten läggs på vänt tills nån av dom utgår .. *s* ) och så skulle det ju vankas en brödbit till när husse skulle iväg .. :-) !


Nåväl, matte blev upphämtad och gav sig iväg, och när hon hon återkom några timmar senare, så möttes hon av en rätt uppbragt liten Odåga ( jag alltså .. ) som nog hade tappat ytterligare av sin odågeimage under kvällen, eftersom hör och häpna ... Brödbiten som husse lagt fram, ( men GLÖMT att ge mej !!! )  alltså fortfarande låg kvar orörd på hallbordet .. :-( !!   ( Den syns längst till höger framför den där konstiga ljusstaken  )


 


Snacka om det inte bara är datorer som har risigt eller obefintligt RAM - minne i det här huset ..  Grrrr !!!! Så just nu är det faktiskt inte matte utan husse som är till salu .. Han är dessutom ganska billig kan jag berätta ...  Bara som  upplysning alltså !Matte skrattade iaf gott, och konstaterade att jag nog helt och fullt anammat det där med " självkontroll " som bl a Eva B brukar skriva om .. *s* !


Fast platsliggning med förare utom synhåll ( och externbelöning inom räckhåll .. ) i drygt en timme ( som jag alltså var ensam hemma ) är väl kanske inget hon rekommenderar i första taget .. * fniss * !  Fast inget är ju omöjligt, eller hur var det nu igen .. ;);) !?


Men det stämmer iaf att jag inte stjäl från bord och bänkar, fast om jag en gång fått en pryl och nån av misstag råkat lägga den ( ex uräten filförpackning ) så hoppar jag upp på matbordet och hämtar ner den prylen, för det är ju en himla skillnad på fådda grejor och en " varsågodade " saker ..  ;) ! Men snälla ! Berätta INTE det här fär nån, för då kommer jag ju inte att våga visa mej bland mina artfränder i fortsättningen ..


// Lizzieonline ..


PS Matte har lovat att återkomma och berätta om vad gårdagen egentligen handlade om ! DS

Av Lizzie - 7 januari 2009 08:54


eller kanske same precedure skulle man kunna säga .. *s* !


Dvs när vi kommer upp till stugan så är det om man säger lite High Chapparal över det hela, och viss liten odåga far fram som en tornado !! Hon nöjer sig inte ens med den egna tomten ( som alltså inte i år heller var naken .. som  Rydbergs tomte .. :-)  Eller om han endast var vaken, eller hur det nu var .. !?  ) utan även den lilla allmänningen mellan tomterna måste användas för diverse bus !Men i går var det alltså dax att återvända från vårt vinterland, och då är det en aningen slokörad liten fröken, som försöker spela " jag syns inte " och tror att under soffbordet i storstugan skulle vi absolut inte märka att hon gömt sig !


Med lock och pock får man med madamen ut, som med en mycket förorättad min " upplyser " om att vi minnsan kan åka hem själva .. och att hon kan stanna kvar och " vakta stugan " !Nytt försök att övertyga damen att om hon bara vill bli bilburen, så ska hon få nåt gott övertygar henne inte heller, men några steg närmare bilen kommer hon iaf, fast fortfarande med en min som om världens undergång är mycket, mycket  nära .. *s* !
Snacka om att sju sorger och åtta bedrövelser drabbat just liten odåga, som inte på något vis gör skäl för just det smeknamnet när återfärden till Uppsala ska anträdas .. :-)


Nåväl, nu är vi tillbaka i den sk vardan i stan igen, och vi kan väl säga som såå, att det är nog inte bara viss liten fröken som saknar vintern .. ;) för i Uppsala är han nästan naken han den där tomten .. 


Har´e gott och kram från oss !Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Lizzieonline .. med Blogkeen
Följ Lizzieonline .. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se