Lizzieonline ..

Direktlänk till inlägg 9 januari 2009

Tävlingspsykologi

Av Lizzie - 9 januari 2009 11:06


var ju temat för gårdagens föreläsning, som mattarna till mej, Gizmo och Erk skulle iväg på som  kvällsnöje, och man kan förstås tycka att även vi fyrfota skulle ha fått följa med, men icke sa Nicke !

Jag menar det är ju trots allt oss hundar det handlar om .. *s* !


Inte nog med det, samma kväll stod det styrelsemöte för vårt Brf på husses agenda, men matte skulle iväg redan klockan sex och husses möte skulle börja först halv åtta, vilket då innebar att först lyckades jag utkvittera en liten brödbit när matte försvann, för nu har jag dresserat flocken så bra, att det inte bara är när jag lämnas ensam som jag lägger mej i " brödställning " ( = parkerar en meter ifrån hallbordet där brödbiten läggs på vänt tills nån av dom utgår .. *s* ) och så skulle det ju vankas en brödbit till när husse skulle iväg .. :-) !


Nåväl, matte blev upphämtad och gav sig iväg, och när hon hon återkom några timmar senare, så möttes hon av en rätt uppbragt liten Odåga ( jag alltså .. ) som nog hade tappat ytterligare av sin odågeimage under kvällen, eftersom hör och häpna ... Brödbiten som husse lagt fram, ( men GLÖMT att ge mej !!! )  alltså fortfarande låg kvar orörd på hallbordet .. :-( !!   ( Den syns längst till höger framför den där konstiga ljusstaken  )


 


Snacka om det inte bara är datorer som har risigt eller obefintligt RAM - minne i det här huset ..  Grrrr !!!! Så just nu är det faktiskt inte matte utan husse som är till salu .. Han är dessutom ganska billig kan jag berätta ...  Bara som  upplysning alltså !



Matte skrattade iaf gott, och konstaterade att jag nog helt och fullt anammat det där med " självkontroll " som bl a Eva B brukar skriva om .. *s* !


Fast platsliggning med förare utom synhåll ( och externbelöning inom räckhåll .. ) i drygt en timme ( som jag alltså var ensam hemma ) är väl kanske inget hon rekommenderar i första taget .. * fniss * !  Fast inget är ju omöjligt, eller hur var det nu igen .. ;);) !?


Men det stämmer iaf att jag inte stjäl från bord och bänkar, fast om jag en gång fått en pryl och nån av misstag råkat lägga den ( ex uräten filförpackning ) så hoppar jag upp på matbordet och hämtar ner den prylen, för det är ju en himla skillnad på fådda grejor och en " varsågodade " saker ..  ;) ! Men snälla ! Berätta INTE det här fär nån, för då kommer jag ju inte att våga visa mej bland mina artfränder i fortsättningen ..


// Lizzieonline ..


PS Matte har lovat att återkomma och berätta om vad gårdagen egentligen handlade om ! DS









 
 
Gizmo

Gizmo

9 januari 2009 11:51

Ja jösses, vad säger man?? Nu måste du väll i alla fall tänka ut en rikgit HÅRT straff till "brödglömmaren" ;-) Sånt där kan man ju inte låta passera!! :-/
kram Brollan

http://gizmo.cybersite.se

 
Ingen bild

A:na o P:et

9 januari 2009 12:04

Duktig kicka!! Brödbiten såg fin ut där den låg..... Hoppas du fick den sent omsider!!

Här måste nog vår matte sträcka lite extra på sig, för säga vad man vill om oss och våra hyss - vi stjäl aldrig heller från bord och bänkar:-) Nix, någon hyfs har vi väl ändå vad det verkar säger vår matte stolt;-)

Igår kom vår matte hem och luktade valp!!!! Näe ingen valp var gömd och hemsmugglad, vi fick nöja oss med den goa doften;-)

Vår matte är lite trögtänkt, är det denna reservblogg som gäller from nu eller om vi vill läsa om viss liten odågas framfart i livet??

Kramiz
vi på Timberlake

 
Lotta med  Juni o Cola

Lotta med Juni o Cola

9 januari 2009 17:28

men åååå vilken duktig flicka du är!!! Tror bestämmt att jag ska skicka cola på kurs hos dig att tag..för hon skiter blankt i om det är varsegod eller "fådda saker". Juni är också jätteduktig(som du) men hon har totalt misslyckats att lära Cola någonting!!!!! hon tycker att alla saker man kan komma åt är hennes..och att de ska demoleras..snabbt!!
rackarns husse..att glömma sådär! skäll på honom;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Gromit, Spirou, Keaton o Wilbur

Gromit, Spirou, Keaton o Wilbur

9 januari 2009 17:47

FY BUBBLAN vilken glömsk husse!! Usch! Fy!

Vi, pricknosar måste också skryta; Vi själ inte heller prylar från borden, inte ens Wilburs kvarlämnade käk ur hans matskål som står kvar på golvet.
"Nä! Tacka f-n för det!", morrar Wilbur. (Pudlar är ibland lite "fin i kanten", äta upp ALLT på en gång, som en glufsig spaniel - aldrig!)

Din husse borde faktiskt få nån typ av straff, fast vi hundar är ju inte långsinta av oss... eller..?

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Lotta & Basse

Lotta & Basse

9 januari 2009 17:52

Men vilken duktig liten kicka, som inte välte omkull hallbordet!!! Nu hälsar busen att han råkat ut för samma sak, då grabbsen glömt kvar hans självskrivna kex när han ska vara hemma och jobba (dvs. vakta hemmet medan vi andra är borta). Men vårt skåp är så högt (i brösthöjd på matte), så han bemödade sig (nådde) nog inte...
Nyfiken på gårdagen!!!
Kram på er och trevlig helg :)

http://www.rottisweb.se

 
Lotta med  Juni o Cola

Lotta med Juni o Cola

9 januari 2009 19:40

ja int'vetja;) du får dra ner rullgardinen..eller bara stänga av o tänka jag gör det efter arbetstid...för när väl solen slutat kasta in de där obarmhärtiga strålarna..ja, då syns ju inte dammaet längra;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

9 januari 2009 19:49

Men, en sån duktig tjej!

Ha en skön kväll!

Kram Lena

http://www.nygards.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Nessie

9 januari 2009 20:23

Här hemma har vi helt andra regler. Allt ätbart är mitt och hör till det fådda med ett undantag som matte behöver för att hon ska känna sig som ledare i vår lilla flock, jag låter henne varsogåda matskålen! Puzz Nessie
PS Husse raka vägen till skamvrån

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

10 januari 2009 09:42

Duktig kicka! Kul att ni kikade in till oss :-) Kan ju hoppas på att Vilja ser hästskiten som extern belöning så hon ligger under platsliggningen och väntar på varsågod...då kan hon ju hinna äta lite mellan momenten....det kan ju inte räknas som att jag belönar henne på plan, eller hur *ler*. Det kanske drar ner helhetintrykcet om hon käkar hejdlöst mellan momenten men om hon utför momenten såååå, hihi. Kram

http://http;//holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lizzie - 20 april 2016 18:30

 är nu efter tre år löst och priset "återfunnet", så alltså lika många år som jag hade erövrat det av Monika Jansson skänkta vandringspriset till Årets Lydnadshund ; lika många år tog det innan jag nu äntligen fått skriva in mej i rullorna.   All...

Av Lizzie - 3 februari 2016 13:09

Jag har ju haft synpunkter på att det bara är lilla Knasan ( Numera även kallad Blondie ;-) vilket då alltså inte beror på hennes hårfärg ...   ) som fått hänga med matte på kuliga saker   ... som tex vet jag att hon återigen ska få vara med på en Ni...

Av Lizzie - 22 januari 2016 19:37

I dag firar Lilla Knasan sin niomånadersdag .... och ska man sammanfatta de sju månader hon tillbringat hos oss, så kan man väl säga att det antagligen finns en anledning till att hon fortfarande inte fått nåt annat "namn" och att det kanske beror på...

Av Lizzie - 21 januari 2016 14:34

antar jag att han den där Kungen av Snö tyckte när han under nyårshelgen lassade ner en himla massa snö och kyla med för den delen ...    I vanlig ordning ville ju jag ha "stenkoll" på läget redan första dan det kommit ner lite mera vitt och ffa my...

Av Lizzie - 20 januari 2016 15:30

 kan man lugnt säga att den lilla Knasan tar sig fram, och eftersom det här med att skriva ikapp mest skulle handla om just hennes intåg i flocken så tar jag väl och bjuder på några rader till om henne då ...    Matte fick ju tidigt en förfrågan om...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards